sobota 27. září 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Naprosto slabomyslný Bohuslav Sobotka

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakkoli jsou tyto zápisy inspirovány naši současností, neobsahují fakta v jejich plné skutečnosti a proto by bylo chybné jich používat jako zdroje informací. Musím prohlásit, že jakákoli  podobnost je čistě náhodná, protože odměny vypsané Běsným Kokotem jsou příliš vysoké.
Citované prohlášení mluvčího ministra finací je opsáno doslova z pátečních novin.)

*******************************************************************************

Pondělí 20. září 2004

Pan vedoucí Ing.Duto Hlav tráví den na prc poradě vedoucích zaměstnanců. Nedostal jsem od něj žádné ústní ani mailové pokyny k další práci (psané pokyny jsme zrušili, abychom uspořili papír). Tak si čtu noviny.

Veškeren denní tisk komentuje bohaté odměny našeho manadementu, které ho čekají, ať už další pokus o doprivatizaci Českých Textáren dopadne jak chce - a to bez ohledu na to, že na ní naši managoři nemají žádný vliv. Politici se stále diví. Ministr financí Bohuslav Sobotka chlapsky prohlásil: "Prověřím to."

Úterý 21. září 2004

Duto Hlav se dnes objevil. Seznámil mě s novinkou: S okamžitou platností se zakazuje odesílat interní poštu mimo podnik. Sledováním dodržování zákazu je pověřen velitel jednotky rychlého zásahu plukovník Havran Vetřelý. (Myslím si, že důvodem je nejspíš provalení informací o superodměnách našeho manadementu.) Tresty za porušení tohoto zákazu jsou tak strašlivé, že Duto raději přestal posílat jakoukoli poštu!

Středa 22. září 2004

Velitel divize pro odměňování Dur Durak vyhlásil motivační program i pro všechny zaměstnance Českých Textáren: Bylo sníženo zvýšení ročních odměn. V kantýně jsem slyšel, že prý doslova prohlásil:

"A pokud se ta svině, která vynáší fámy z podniku nenajde, bude provedeno ještě další zvýšení snížení odměn!"

Čtvrtek 23. září 2004

Šéf restrikce Archanděl Gabriel vypsal odměnu za hlavu toho padoucha, který práskl ty milióny pro Kokota (a spol.): Bude to víkend strávený na našem golfovém hřišti se členem vedoucího manadementu podle vlastního výběru.

Já sám nevím, jak se to dostalo ven. Svůj deníček si vedu v dokonalé tajnosti. Možná někdo z novinářů jenom četl zprávu z valné hromady, když už ji nečtou ministři?

Pátek 24. září 2004

Dvě stě melounů za zvrtání privatizace Českých Textáren nemá podle tisku připadnout pouze Kokotovi, ale má být rozděleno mezi všechny zasloužilé. Konečně se ví, proč mají být odměny pro naše šéfy tak vysoké: Vedoucí divize komunikace L.Živá pravila, že to je i proto, "aby byla zachována mlčenlivost o důležitých aspektech privatizace". No jo, držhubné. Ale žeby bobřík mlčení tolik vynášel?

Po týdnu důkladného vyšetřování konečně prověřil celý případ i Sobotka. Podle svého mluvčího takto: "Pan ministr se sešel s lidmi z vedení podniku, detailně se seznámil s motivačním programem a dospěl k názoru, že vše je v naprostém pořádku."
Asi taky dostal nějaký meloun. Nebo je naprosto slabomyslný, když se ptá vlků, proč rvou maso z ještě živé ovce.
********************************************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick