pátek 10. února 2012

MOBY DICK: Neoprávněné nakládání s odpady

Mráz, povodně, zemětřesení, splněná přání lidu a jiné katastrofy

****************************************************
Neděle 5. února 2012
V Česku mrzne a ČT24 vysílá Otázky Václava Moravce, které určují, o čem se u nás bude příští týden hovořit. V Evropě sněží. Letiště omezují lety. Včera najel kvůli vánici na mělčinu italský trajekt. Všech 260 cestujících bylo zachráněno. U Papuy začínají z moře vytahovat oběti z trajektu Rabaul Queen, který se ve čtvrtek  potopil asi 10 mil od pobřeží poté, co ho zasáhly tři velké vlny rychle za sebou. Z 350 pasažérů a 12 členů posádky (nosnost 310 lidí) se pohřešuje asi stovka. Včera se také utopilo 16 lidí ze 70 po ztroskotání lodě u pobřežního města Sabana de la Mar (Dominikánská republika).
V Austrálii prší. Městečko Charleville ve státě Queensland (3.000 obyvatel) se potápí. Zatím hlášena jedna utopená žena.

9 lidí zabil a 19 zranil sebevražedný talibanský atentátník, jenž se odpálil i s autem na parkovišti před policejní stanicí v Kandaháru, Afghánistán. "Útoky na místa, kde se vyskytují civilisté, jsou jasným důkazem nepřátelství povstalců vůči nevinným lidem." (Hamíd Karzáí, afghánský prezident.) Mezi mrtvými bylo sedm policajtů.

Včera se v Rusku konaly desetitisícové protiputinovské demošky v různých městech. A jedna pro-putinovská. V Moskvě napočítali soudruzi milicionáři 100.000 nadšených stoupenců pana presumptivního prezidenta.

Žena Moby Dicka: "No, nadšených. Chudáci státní zaměstnanci to měli povinné. U nás se tomu za bolševika říkalo »existenční pochod«."

Mrtvá Kočka: "Nu vot subbotnik."

Íránská jaderná elektrárna v Búšehru se stala cílem útoku geofyzikální zbraně. Zemětřesení o síle 5,0 mělo epicentrum 76 km od elektrárny. Tentokrát se nepřítel netrefil.

Žena Moby Dicka: "No počkej, Írán přece je zemětřesnou oblastí, taková prkotina je tam obvyklá, tak jakápak geofyzikální zbraň, a jakýpak nepřítel?"

Mrtvá Kočka: "Ten, který cvičí žraloky k útoku na turisty."

Čína a Rusko včera vetovaly rezoluci Rady bezpečnosti OSN o Sýrii. Jejich rozhodnutí rozhněvalo mezinárodní společenství i opoziční Syrskou národní radu (SNC). "Syrská národní rada viní Rusko a Čínu ze stupňujícího se násilí a genocidy a považuje tento nezodpovědný krok za udělení oprávnění k tomu, aby režim zabíjel." (Z prohlášení SNC.) Dnes v zemi padlo 56 lidí. Polovina vojáci a polovina civilisté.

Žena Moby Dicka: "Jak se rozeznají střílející vojáci od střílejících povstalců? Uniformou?"

Mrtvá Kočka: "Civilisté zatím nemají tanky."

"Zasloužím si druhý mandát, ještě nejsem se vším hotový." (Barack Obama, US prezident v rozhovoru pro NBC, který stanice vysílala před finálovým zápasem play-off amerického fotbalu.)

 O poločase utkání pak šel ve stanici klip, kde drsný Clint Eastwood v umělecké reklamě na Chrysler (kde tedy aut moc není) procítěně vyzývá: "Ano, Amerika je v poločase. Druhá polovina začne zanedlouho". Republikáni běsní. V reklamě odhalili agitku pro Obamu, což může být. Však bez státní pomoci by Chrysler chcípnul. Takhle přežil - a půjčky splácí. A přežil i Detroit a statisíce pracovních míst.
"Vedení automobilových společností cítí, že se musejí odvděčit za politickou ochranu… Prezident ve stylu chicagské politiky používá dolary z našich daní, aby si koupil korporátní reklamu." (Karl Rove, bývalý poradce prezidenta George Bushe, udělal pěknou reklamu reklamě, kterou si teď na www.chrysler.com pouští každý.)

Pondělí 6. února 2012
Letiště Heathrow bylo vyproštěno ze sněhu. Britská královna Alžběta II. navštívila radnici města Kings Lynn, kde si prohlédla historické artefakty a pozdravila se se zastupiteli a zaměstnanci. Poté shlédla představení o své vládě, kterou při příležitosti dnešního 60. výročí uvedení na trůn provedla místní mateřská školka. Skotská palírna Gordon & MacPhail dala do prodeje 85 lahví jednosladové whisky, destilované čtyři dny předtím, než se panovnice ujala vlády. Láhev tohoto vzácného moku přijde na 8.000 liber (240.000 Kč). Palírna Johnnie Walker bude lahev své jubilejní whisky prodávat v přepočtu za 3 melouny. A to ne proto, že byla vypálena sichr před 60 lety, ale protože ta lahev, vlastně karafa, má uzávěr z půlkarátového diamantu. V ceně je i ručně vázaná pamětní kniha.

Série otřesů o síle 6,7, 6,0 a 5,2 zasáhla centrální část Filipín. Hlášeno je 43 obětí, z toho 29 lidí připravily o život sesuvy půdy způsobené zemětřesením. Předpokládá se, že počet obětí není konečný.

V Bulharsku prší. Vesnici Biser s 800 obyvateli zaplavila 2,5 metru vysoká vlna z protržené vodní nádrže. Nejméně 4 lidé utonuli v zaplavených domech, další 4 v autech, smetených z mostů. Několik starších lidí je stále pohřešováno. Obyvatele evakuovala armáda a záchranáři i za pomoci vrtulníků. Vlny na řekách Arda a Marica se blíží k přetékajícím přehradám Ivajlovgrad a Studen Kladenec, které leží poblíž hranic. Proto vydalo Bulharsko varování i sousedním zemím Turecku a Řecku.

Australský Queensland se evakuuje. Tisíce lidí prchá před povodněmi. Nejhroženější je město St. George. Hladina místní řeky Balonne stoupla na 13,5 metru a hrozí, že vystoupá až na 15 m. Očekává se přetečení ochranných hrází a zaplavení celého města.

"Nepotřebujete veselici v Římě, abyste věděli, co je správné udělat. Je to jen akce pro zlepšení vztahů s veřejností. Je to jen divadlo. Není to třeba." Sue Coxová ze skupiny Survivors Voice, která sdružuje oběti sexuálního zneužívání ze strany katolických duchovních v Británii, Německu, Irsku, Nizozemí a USA, tak komentuje čtyřdenní slet biskupů do Vatikánu. Mezi biskupy ze sto zemí jsou  představení 33 církevních řádů. Sletu se účastní i vrchní vatikánský vyšetřovatel případů zneužívání Charles Scicluna a jedna z obětí, Irka Marie Collins. Zástupci skupin, které sdružují oběti zneužívání nebyli na konferenci pozváni.

Žena Moby Dicka: "Asi proto, že to nejsou biskupové. Ale stejně, jedna Marie na sto biskupů?"

Mrtvá Kočka: "Snad je ve Vatikánu i jiný bordel."

Čeští politici vládní koalice si opětovně slíbili, že si už nebudou navzájem nadávat. Alespoň ne veřejně.

Úterý 7. února 2012
Zatímco Rusům se po 20 letech úsilí podařilo v Antarktidě provrtat 3,7 km ledu, čímž pronikli k hlubinnému jezeru Vostok, Dunaj u Bratislavy zamrzá a v jihoruském Krasnodarském kraji vítr o rychlosti 45 m/s přetrhal elektrické dráty. Bez proudu se ocitlo na 150 tisíc lidí. Teploty klesaly až k mínus šestnácti.

Řeka Balonne vystoupila jen na 14 metrů a počala klesat. Australané se začínají vracet do svých domovů. Řecko zaplavila další generální stávka dvou odborových svazů proti úsporným opatřením vlády.

Americkým katolickým organizacím, zejména charitám a školám, se nelíbí, že by součástí nově připravovaného zdravotního pojištění měla být i zdarmá antikoncepce. Je to podle nich "zasahování do náboženských svobod". Katolický podnikatel je tímto způsobem nucen podporovat smilstvo. Na Havaji to už vyřešili - je tam možnost vybrat si levnější pojištění s tím, že si zaměstnankyně platí antikoncepci ze svého.
V rámci gender spravedlnosti by měla být antikoncepce zdarma poskytována i mužům, androgynům a androgyním! Když už je pojištění stejně vysoké!!!

Státy Rady pro spolupráci arabských zemí Perského zálivu (GCC) stahují své velvyslance ze Sýrie a vyhánějí syrské diplomaty ze svých zemí. Evakuaci svého diplomatického personálu už provedly i Velká Británie a USA.

Do Damašku přibyl na pracovní a přátelskou návštěvu ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v doprovodu dřívějšího premiéra Michaila Fradkova (za prezidentování V.V. Putina) Fradkov nyní své vlasti slouží jako velitel Služby vnější rozvědky, jež spadá přímo pod prezidenta. Po setkání s panem syrským prezidentem Asádem II. vyblil Lavrov, že setkání bylo "užitečné" a pan prezident je "plně oddán" ukončení krveprolití v Sýrii. Pan prezident přitom oddaně nechal střílet na Homs z raketometů a tanků. Včera jeho vojáci zabili na sto civilistů, dnes zatím 15. Rusko se chystá do Sýrie dodat za více než 10 miliard přepočtených kaček dodávku "cvičných bojových" (čti "protipartyzánských") letounů Jak-130. Putin se ještě není zcela jist komu.

"Nechci zemi řídit železnou pěstí. Odstupuji." (Mohammad Našíd, prezident Maledivské republiky, v televizním projevu k lidu poté, co se k protestujícímu lidu připojila policie.) Opozice by chtěla po armádě, aby svrženého prezidenta zatkla. Té se zatím nechce. Vojáci mají větší ráže než policie. Cestovní kanceláře uklidňují, že případné potíže by mohly nastat pouze na hlavním ostrově/městě Malé. Dalších 18 korálových ostrovů prý jsou v poho. Našídova Maledivská demokratická strana (MDP) prohlašuje, že jde o státní převrat zorganizovanný "zločinnými elementy" v bezpečnostních silách. Za převratem prý stojí příznivci bývalého prezidenta Maumúna Abdala Gajúma, který v prvních demokratických volbách v roce 2008 s Našídem prohrál. MDP vyzývá mezinárodní společenství, aby ochránilo vládní úředníky. Letadlové lodě zatím nepřijíždějí

Mrtvá Kočka: Maximálně piráti."

Republikánské primárky ve státě Missouri i volební shromáždění v Minnesotě a Coloradu vyhrál Rick Santorum. Americká média hovoří o "hattricku", přičemž "volební shromáždění" jsou pouze "soutěží krásy" a neznamenají pro budoucí primárky jasné vítězství. Nicméně "tento výsledek dělá z primárek drama", pravil v televizi politický konzultant David Gergen. Mitt Romney nemá vůbec nic jistého. Obama si mne ruce – po bratrovražedném boji konkurentů mu "stačí jen sebrat jejich bezvládná těla".

Středa 8. února 2012
V Česku mrzne a sněží. Po celý týden jsou zasypávány i silnice. Pověstná D1 je každý den kvůli nehodám a nesjízdnosti uzavírána. "Je mínus patnáct, tak to silničářům nepomůže, ať to solí, jak to solí," poznamenal jeden z řidičů, který to u Větrného(!) Jeníkova raději otočil do bezpečnějšího lesa.

Český Senát schválil přímou volbu prezidenta přesnou ústavní většinou 49 hlasů. 22 senátorů bylo proti, čtyři nehlasovali a šest se neúčastnilo ani neúčastí. Osmi z deseti ústavních odborníků se přímá volba prezidenta nezamlouvá. Proč byla tedy přijata?
"Nespatřuji v tomto způsobu volby nic racionálního, ale ctím volební program a respektuji koaliční smlouvu." (Richard Svoboda, předseda klubu senátorů za ODS.)
"Mám obavu, že se prezidentem stane někdo, kdo nebude mít s politikou zkušenosti a snadno se nechá zlákat mocenskými skupinami. Zvedla jsem ruku jen proto, že to byla dohoda v koalici, abychom vyšli vstříc náladám veřejnosti." (Helena Langšádlová, poslankyně a místopředsedkyně TOP 09.)
"Jsme pod velkým mediálním tlakem, že si to lidé přejí. Podle mě to ale není nejdůležitější, jen teď všichni děláme vše pro to, aby nám nezůstal černý Petr v rukách." (Radek Sušil, senátor za ČSSD.)
"Mám velké dilema, chci být loajální vůči straně, ale považuji to za nerozumné." (Veronika Vrecionová, senátorka za ODS.)
Přímá volba není výsledkem systémové debaty, ale populistického gesta na téma: Lid si to přeje." (Jaroslav Kubera, senátor za ODS.)
"Po letech slibů by odmítnutí přímé volby znamenalo další kapku do přetékající nádoby nespokojenosti.  Přímá volba přinese novou energii, zvýší participaci občanů na politice, zmírní oprávněný pocit odcizeného rozhodování a moci." (Petr Honzejk, šéf rubriky Názory Hospodářských novin,  z nichž jsou čerpány i předcházející citáty.)

Skoro nic to nestojí, skoro nic se nezmění, hlavněže lidi budou spokojení…

Žena Moby Dicka: "Považuju to za hovadinu!"

Na britské ostrovy Falklandy přibyl britský princ William, jež si zde odkroutí šest týdnů jako pilot záchranného/pátracího vrtulníku Royal Air Force. Do oblasti rovněž míří raketový torpédoborec třídy Daring a jaderná ponorka. Cristina Fernández, argentinská prezidentka, to považuje za "britskou militarizaci" území, jež je dle argentinské ústavy argentinské, a hodlá stěžovat u Rady bezpečnosti i na Valném shromáždění OSN. Zmiňovaná britská vojenská loď díky svému raketovému systému znemožní jakýkoli osvobozenecký jihoamerický letecký útok.

Čínská státní televize CCTV začala z Washingtonu vysílat pro své americké diváky čtyřhodinový blok pořadů. Třeba tuhle zprávu: O víkendu se v centrální Číně narodilo mimino o porodní váze 7,04 kg. Jde o nejhmotnějšího novorozence za dobu vlády čínských komunistů.
Tuhle zprávu asi neodvysílá: Policejní šéf města Čchung-čching pan Wang Li-Ťün se bude nadále věnovat pouze městským zahradám a historickým památkám. Byl totiž příliš úspěšný v potírání korupce a jiného organizovaného zločinu. Při soubojích z gangstery utržil i dvacet jizev. Zahradní růže budou pro něj příjemnějším partnerem. Pan Wang prý "podstupuje léčení v prázdninovém stylu". Jinému stylu má zabránit posílení čínské ochrany amerického konzulátu v nedalekém (200 km) Čchen-tu, kde by mohl chtít léčený policajt požádat o politický azyl v USA.

Americká organizace "Lidé pro etické zacházení se zvířaty" (PETA) podala žalobu na zábavní park SeaWorld, který se podle ní dopouští otrokářství. Tím porušuje 13. dodatek americké ústavy. Žalobu začal projednávat soud v San Diegu. Není jisté, jestli se jako svědci dostaví sami otroci – totiž kosatky dravé, neboli "velryby zabijáci", které jsou drženy v zajetí a nuceny vystupovat v představeních mořského akvaria. A to se ještě neprobíralo, že se jim neplatí zdravotní pojištění a dokonce ani minimální mzda!

Fanoušci padlého maledivského prezidenta Muhammada Našída zaútočili na policejní stanici a zapálili budovu soudu na ostrově Thinadhoo. Na atolu Addu zase zaútočili na jednu policejní stanici a další dvě obklíčili. V Malé mají policajti díky obuškům a slznému plynu situaci po převratu v rukou. Lidé se obávají násilných zásahů armády - to je ta, co má větší ráže. Na ostatních 16 korálových ostrovech prý mohou být turisti v klidu.

Čtvrtek 9. února 2012
Nefanoušci padlého maledivského prezidenta Muhammada Našída vydali na pana exprezidenta zatykač. Fanoušek Abdalláh Riaz, takto místní policejní komisař uvedl, že není jasné, zda je zatykač v souladu s ústavou. Našídův dům je obklopen jeho dalšími fanoušky, kteří si myslí, že převrat vůbec není v souladu s ústavou.

Soud v San Diegu usoudil, že kosatky nejsou lidi a žalobu PETA na mořské akvárium zamítl. Nevíme, jestli se členové PETA neobrátí na vyšší soud. Hodně by jim pomohlo svědectví otroků, již zatím nesmějí mít ani odbory.

Mrtvá Kočka: "Kosatky patří do volného moře. Kosatka, zavřená v akváriu, je efektivně mrtvá kosatka."

Český gangster Radovan Krejčíř, který čelí v JAR (mj.) obvinění z pojišťovacího podvodu, požádal místní soud, aby nechal zatknout ministryni vnitra. Krejčíř obviňuje paní Nkosazana Dlamini-Zuma a její dva podřízené (přeloženo z právničtiny) z toho, že mu dosud nebyl udělen azyl, a že byl zatčen a uvězněn – než se dostal ven na zanedbatelnou kauci jeden a čtvrt milionu Kč. Svědčit asi nebudou velryby, jenom zabijáci.

Ředitelství silnic a dál nic hodlá vrátit šmejd jménem D47 u Ostravy zpět firmě Eurovia. Ostraváci se děsí, že při případném zavření úseku, který slouží i jako obchvat, dojde k dopravnímu kolapsu. Eurovia míní, že postavila dálnici přesně tak, jak si ŘSDN přálo. Nic opravovat nebude, poškození je dáno užíváním. Přečtěte si smlouvy a dodatky, které jste podepsali. Nazdar!
Zdar! Po právní stránce už běží trestní stíhání vedoucích pracovníků Eurovie, které na ně v lednu podal Tomáš Jarolím, místopředseda VV. A to pro podezření z organizovaného zločinu. Nu, ona celá česká silniční síť je jeden organizovaný i neorganizovaný zločin, ale taková neurčitá trestní oznámení končívají v koši. Možná však, že eurovijním managorům zlomí vaz inspekce životního prostředí. Ta použitá struska totiž zřejmě neměla potřebný certifikát, takže stavbu dálnice D47 lze směle označit za "neoprávněné nakládání s odpady".

Běsné jednání evropských finministrů, které probíhalo noc a den rozhodlo, že o pomoci Řecku zatím nerozhodne (asi podesáté za minulé dva roky).
Ubohé Řecko slíbilo všecko: Snížit státní rozpočet i seškrtat penze. Slíbený úvěr v ráži 130 miliard € však zatím nedostane. Sliby nestačí. Těch už bylo! Řečtí politici musí sliby alespoň prohnat parlamentem. K tomu jim dopomáhá další dvoudenní generální stávka. Ale – když Řecko nedostane včas peníze, tak v březnu zkrachuje. Zase. Zvýšení DPH Řecko provedlo, načež nastal meziroční pokles jejich výběru z 2,3 na 1,85 mld. €, Kalousku. Nezaměstnanost stoupla na 20 %, u mladých není zaměstnán každý druhý. Nebylo by tedy lepší už zkrachovat i oficiálně?
Možná jsme si toho ještě nevšimli – ale Řecko už zkrachovalo. Prý banky již mají odepsané pohledávky, jakoby Řecko zkrachovalo, takže faktiš zkrachovalo. Tak jaká pomoc...
Ale ne, pomoc musí být. Jinak by byl totiž krach "chaotický".

Pátek 10. února 2012
Indonéská sopka Lokon chrlí dým a lávu. Evropský součet umrzlých vystoupal na 540. Na Malé Straně zasedá poslanecká sněmovna. V Česku nastala doba honů. Zastřelen první myslivec. Bažant, na kterého mířil jeho kolega byl nejspíš příliš přítulný.

Režim autokratického prezidenta Bašára Asada, utrpěl další ránu. V dvoumilionovém Allepu zaútočili vlastenci na policejní stanici a místní sídlo nenáviděné kontrašpionáže. Obětavě a dobrovolně při tom položili za mír a svobodu v zemi i dva řidiči aut, narvaných výbušninami. 25 lidí bylo zabito, dalších 175 zraněno. Útoky na místa, kde se vyskytují civilisté, jsou jasným důkazem nepřátelství povstalců vůči nevinným lidem. Avšak pokroková revoluce si žádá oběti.  Záchranáři dosud po ulicích sbírají ruce, nohy, trupy a hlavy.

Z kultury: Začala stávkovat policie v Riu de Janeiru, čímž je ohrožen karneval, který má proběhnout už příští týden.

Ad ACTA: Po Slovensku, Polsku a Česku se rozhodlo ratifikaci pozastavit i Lotyšsko. Slovinská velvyslankyně v Japonsku, kde se actování zběsile podepisovalo, se dokonce národu omluvila, že zblblá tlakem a chvatem všech ostatních spolupodepisovačů také podepsala. Ke smlouvě se rozhodli velice potichu nepřidat i Estonsko, Kypr a Nizozemsko. Dnes ratifikaci pozastavilo Německo.
Žeby výsledek Mobyho minulopáteční stávky?

Sobota 11. února 2012
Žena Moby Dicka: "Měl bys chodit do hospody častěji"
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

74 komentářů:

informace řekl(a)...

Italské noviny už dva dny píší o návštěvě premiéra Montiho v USA. Monti byl přijat s nadšením americkým tiskem - magazin Time mu věnoval první stránku s fotografií a nápisem Can this Man Save Europe? a článek, The Most Important Man in Europe, ve kterém chválí opatření Montiho vlády na narovnání italského rozpočtu a opatření, která mají dát do pohybu ekonomický růst. Monti prý tak zavedl Itálii znova do evropské hry. Včera se Monti setkal s Obamou, který také chválil pragmatická opatření Montiho a jeho "ekumenizmus". Vyjádřil naději, že se ještě posílí vzájemné tradiční vztahy a že se Itálie stane "mostem mezi Washingtonem a Evropou".
Dnes se má sejít s americkými finančními kruhy.
Italští novináři komentují a vysvětlují tento zájem o Montiho a jeho budoucí roli na evropské scéně zklamáním amerických finančních kruhů nad selhávající restriktivní politikou tandemu Merkel-Sarkozy, která nejen že podstatně neřeší otázky krize ale dlouhodobě povede ke stagnaci evropské ekonomiky. USA se obávají, že evropská krize se odrazí citelně i v jejich hospodářství. Evropa je významným obchodním partnerem USA. Kromě toho tandem Merkozy nemá vyhlídky na velkou stabilitu - na jaře budou ve Francii volby - a v případě prohry francouzského prezidenta, by u kormidla zůstala Merkelová a německé finanční kruhy, kterých je mluvčím, sama.
Bude Monti natolik silný, aby přivedl Merkozy na cestu flexibilního pragmatizmu namísto rigidního "moralizmu" německých finančních kruhů?

informace řekl(a)...

Dnes italský tisk uveřejnil další "explosivní" zprávu o předání papeži Benediktu XVI tajného dokumentu, napsaného v němčině, kde se píše, že papež do roka zemře a že ve Vatikánu se kují pikle kolem jména jeho nástupce. S těmito informacemi přijel v listopadu minulého roku kardinál Paolo Romeo z Číny, kde o tom byl informován tamními kruhy. Kardinál Romeo je předal dalšímu kardinálovi (Dario Castrillón Hoyos), který informoval papeže. Mluvčí Vatikánu prohlásil zprávu za fantazii.
Kopii dokumentu zveřejnil dnešní il Fatto Quotidiano.
http://www.ilfattoquotidiano.it/2012/02/10/strettamente-confidenziale-per-il-santo-padre/190220/

informace řekl(a)...

Pardon, omlouvám se, ale oproti textu zprávy, jak ji uveřejnil dnes ráno il Fatto a po něm i další noviny, se odpolední verze radikálně změnila. Ráno tam nebyla ani kopie dokumentu, který, jak se zdá není adresován papeži ale vatikánskému státnímu sekretáři. Já jsem zůstala u ranní verze, nevšimla jsem si při lepení odkazu, že il Fatto zprávu docela změnil.
Úplný rebus.
Až se objeví další verze, budu informovat.

informace řekl(a)...

Poslední vtip v televizi o komplotu ve Vatikánu:
"il Fatto uveřejnil zprávu, že ve Vatikánu se chystá atentát na papeže a vybírá se už jeho nástupce. Když se to dozvěděl papež, řekl - zaplať pámbu, to se mi ulevilo, že jde jen atentát na papeže, já jsem myslel, že italský stát bude chtít na Vatikánu, aby platil daně!"

informace řekl(a)...

Podívejte se, jak se šíří jako lavina novinářská kachna po světovém tisku:

Mordpläne gegen Papst Benedikt XVI.? Vatikan dementiert
Gab es ein Mordkomplott gegen Papst Benedikt XVI.? Der Vatikan will davon nichts wissen.

The Pope will die within a year: Vatican 'assassination fears' revealed
The Pope will die within the next 12 months, a senior Vatican figure has reportedly claimed amid fears of an assassination plot.

'Plot to kill pope' sparks Italian media storm

Pope could be the victim of assassination plot within a year, claims senior Vatican cardinal

Complot pentru asasinarea Papei Benedict?

Папе Римскому осталось жить не больше года
Бенедикт XVI получил письмо, в котором его предупреждают о готовящемся покушении

Tajny raport Watykanu. "Benedykt XVI umrze w tym roku"
Do włoskiej prasy wyciekł ściśle tajny raport Watykanu dotyczący planowanego zamachu na papieża Benedykta XVI.

EK podotkla řekl(a)...

Ještě že máme břitké raporty z Itálie, kdy se v česku nic neděje ,přeci se zde nebude tlachat o bědných úplatcích nebo lorupci v místním zastupitelstvu, to by bylo zaprděně České, Moravsko-Slezské.
čest v šest

A.S. Pergill řekl(a)...

Člověk by si řekl, že se politici z průběhu a dopadu "jasmínových revolucí" poučili. Nepoučili, milé děti! Zase podporují "demokratické povstalce", z nichž se už průběžně klubou příznivci režimu neskonale horšího, než je režim "krvavého diktátora" Assada. Ještěže se poučily, alespoň částečně, Rusko a Čína.

Harpyje řekl(a)...

To jsem se zase poučila. Už podruhé, ohledně Sýrie. Včera na Psu mě jeden znalec poučil,
že povstání v Sýrii vede Al Kaida.
A nyní se dozvídám, že v Sýrii nezuří občanská válka, nýbrž "pokroková revoluce", vedená "vlastenci", která si vybírá, jak je u mohamedánů zvykem, za oběti nevinné civilisty (ironie, předpokládám).
Že by tedy skutečně Al Kaida? Nebo spíš, tak jako 6.prosince v Damašku, Asadovým režimem zinscenovaný atentát, za účelem diskreditování opozice?
Syrská opozice odmítá zodpovědnost, jak za jeden, tak za druhý atentát. I okolnosti (http://www.tagesschau.de/ausland/syrien1130.html) nasvědčují tomu, že se jedná o další cynický pokus Asadova režimu, nasadit povstalcům psí hlavu. Takové zinscenované atentáty jsou známé z dob občanské války v Alžírsku, tak jako v nedávné době v Pakistánu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen se poučujte, vážená paní Harpyje.
Euroamerická média Vám masivně a neustále lžou - od nás opravdových českých vlastenců se Vám dostane spousta nezkreslených informací a originálních myšlenek.
Konečně - nejste odkázána jen na Doupě, webové stránky KSČM, DSSS, blogy vlastenců Bátory a jiných. Díky znalosti nám cizích jazyků (konkrétně angličtiny) můžete sladovat cizojazyčné zpravodajství Vlády Ruské federace - z něj se poučíte DOKONALE.

Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Mně plně stačí už tradičně stupidní příspěvky s. a s. Aspergilla.
Myslím, že od zpravodajství Vlády Ruské federace ani moc neliší.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, Aspergill je sice silně až militantně antiislámský a kriticky antisionistický, ale jeho příspěvky nejsou tradičně stupidní, nýbrž v mnohém trefné a přinosné. Pokud nejsou takové všechny - nikdo nejsme dokonalý a nemusíme každý souhlasit s každým. Málo kdo je tak nad věcí, aby byl naprosto objektivní a nestranný. To, že Aspergilova kritičnost není v souladu s Vašimi proislámskotolerantními názory neznamená, že Aspergillovy příspěvky jsou stupidní, čili hloupé.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje je hanebná emigrantka. Během dlouhých let odtržení od Vlasti, lidu a Strany se nám odrodila, Evropou a jejími idejemi načichla.
Proto prostě NEDOKÁŽE řádně zhodnotit prostou krásu jednoduchých řešení složitých problémů. Tedy těch jednoduchých řešení, která se právě na území naší vlasti tak skvěle osvědčila.
Ano, mám na mysli konečné řešení otázek Židů, Němců, feudálů, buržoustů, a v brzké budoucnosti i Euroameričanů, Cikánů, křesťanů a jiných podobných úchylů.

Prostě vážená paní Harpyje nedokáže, na rozdíl od nás opravdových českých vlastenců, řádně ocenit prosté myšlenky nezávislého myslitele s.s.A.S.Pergilla, nedokáže pochválit jeho návrhy na humánní vylikvidování všech nepřátel naší vlasti a celé Západní Asie.

A takoví jsou téměř všichni dlouholetí emigranti.
Kdo to radí „zpoza velké louže“, Schumachře-antisemito ?

Harpyje řekl(a)...

To je zvláštní, moje odpověď Schumacherovi zmizela.
Psala jsem, že nedokážu ocenit kvalitu Aspergillových příspěvků, protože neumím myslet přímo hlavou.

Větší vlastenec řekl(a)...

To asi neumíte, vážená paní Harpyje.
Ale i někteří opravdoví čeští vlastenci, přímo hlavou myslící krásně, doslova jako když bičem nebo důtkami mrská, mají určité mezery ve svých úvahách.
Například si neuvědomují, že to odporné multikulti, naší slovanské unikulti civilizaci SMTRELNĚ škodící, jsme zde měli po celá staletí - až do konce 30.let minulého století.
Těch jedovatých výhonků co vyrašilo z toho páchnoucího multikulti močálu - od Kafky přes Mahlera a Suttnerovou a Freuda po Macha a Porscheho a Henleina a Havla ...
Prostě HNUS. Už nikdy víc !
Multikulti = smrt typicky zdravé slovanské unikulti !
Prostě : Náš boj proti Euroamerice, multikulti a globálnu je bojem za zachování naší vlasti a našeho národa, je bojem za obnovení vlády lidu a jeho Strany.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Do Pěruna !
Nikoli "SMTRELNĚ", leč "SMRTELNĚ".

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Harpyje řekl(a)...

Multikulti nepohrdají jen Slované, nýbrž i nizozemští monokulturisti! Pool, Bulgaar, Roemeen of andere Midden- of Oost Europeaan, tedy i Čechy, tam nějak moc nevítají. http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/ na internetových stránkách Wildersovy PVV. :-))))

informace řekl(a)...

Jak vznikla kachna o chystaném atentátu na Benedikta XVI. První zprávu o tom přinesl už večer 9.února redaktor tv programu Servzio Pubblico v pohovoru se šéfredaktorem a redaktorem listu il Fatto quotidiano, kde ukazuje první stránku novin, který má vyjít následujícícho dne. V pohovoru se explicitně mluví o chystaném atentátu na papeže. Redaktor z il Fatto, Marco Lillo, podotýká, že dokument je autentický, ale že je to rebus, je napsaný v němčině!, aby mu nemohli lidi rozumět! (Poznamenávám, asi si ho nechal přeložit do italštiny gúglem.) V ranním vydání na webu originál dokumentu nebyl, jen značně zmatený "překlad", ze kterého nebylo dost jasné, oč jde. Ta zpráva se pak rozletěla po světě, psaly o chystaném atentátu na papeže evropské, americké, kanadské listy. Jen české o tom nic nepsaly, jak jsem viděla. Asi jim nedošla zpráva včas.
Až odpoledne il Fatto uveřejnil i německý originál a změnil poněkud původní verzi překladu a zprávy.
Dokument pak má být, jak píší dnes noviny, informační zprávou pro Vatikán o nepřístojném chování v Čině kardinála Paola Romea, který tam byl na soukromé cestě jako turista a šířil drby ze zákulisí Svaté stolice. Zprávu Vatikánu podal kardinál Dario Castrillón Hoyos. Tomu ty informace poslal zase někdo z Číny.
Takže takhle vznikl velký "scoop" listu il Fatto Quotidiano. Dnes si z toho některé noviny utahují, že prý se list inspiroval posledním vatikánským thrillerem, co vyšel v létě loňského roku Il giorno del giudizio (Den posledního soudu), autoři Lucio Brunelli a Alver Metalli. Nečetla jsem ho, ale z recenze vyplývá, že v den konkláve, kdy kardinálové mají zvolit nového papeže, se na Sixtinskou kapli zřítí letadlo (obdoba 11.září) a všichni kardinálové zemřou až na tři. Ti pak mají vybrat novou hlavu církve. Jak to dopadne, to v recenzi samozřejmě není.
recenze knihy s obálkou http://www.paesesera.it/Cultura-e-spettacolo/Libri-fumetti/Brunelli-e-Metalli-immaginano-Il-Giorno-del-Giudizio
satira na scoop novinářů z il Fatto Quotidinao http://www.youtube.com/watch?v=2h2jcXa_jFE

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to je v podstatě jedno.
Pořád lepší JAKÁKOLI unikulti, třebas fašistická nebo Muslimská, než euroamerická multikulti.
To my opravdoví čeští a ruští vlastenci víme; proto se dokážeme dohodnout jak s Muslimy, tak i těmi fašisty.
Ale s Euroameričany nikdy.

Míru zdar !

Kopretina řekl(a)...

Zajímavosti z Blízkého východu
http://granosalis.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=10291

Anonymní řekl(a)...

....

Jakub S, řekl(a)...

Já si prosím taky myslím, že Aspergillovi není třeba křivdit. Není jednostranný, opravdu.

informace řekl(a)...

Záhada kolem novinářské kachny o chystaném atentátu na Benedikta XVI stále houstne. Dnes v televizních novinách říkali, že dokument je anonymní, neví se, kdo ho do Vatikánu doručil a ani jak se dostal ven. Ale je prý autentický. Pochází pravděpodobně od konzervativních německých kruhů, které jsou znepokojeny poměry ve Vatikánu.
Chcete se vsadit, že nakonec autorem dokumentu bude Merkelová?

Schumacher řekl(a)...

Informace, je za tím Mossad. Sebere musulmanům ten černý šutr a hodí ho na Sixtinskou kapli ausgerechnet rovnou při té volbě Tím zabije dvě mouchy jednou ranou. Křesťani se pustí do pranice s Musulmany a pak všude zavládne mír a všude se bude pěstovat česnek. A samozřejmě také hlavně rýže. Vše ve 3D.

informace řekl(a)...

No, vidíte, Schumachere.
To je báječný nápad, na to ještě nepřišli. Co kdybyste to poslal anonymně redakci il Fatto Quotidiano?
Seženu Vám adresu, jestli chcete.

STK řekl(a)...

A. S. Pergill totiž na rozdíl od nás mnohých netrpí žádnou autocenzurou. Když mu fakta ukazují krajní cestu, jak řešit problém, klidně to napíše.
Poměrně často s ním souhlasím. Někdy se sice divím, odkud že vzal ta fakta - ale i když se mi někdy zdají divná, nemám o tolik lepší zdroje, abych mu je vymluvil. Uvažuje logicky jako vědec. Někdy jeho vývody zarážejí i mě - nicméně logiku to všechno má - na rozdíl od některých, zde stále omílaných floskulí, které vycházejí z toho, že někdo někde na netu nebo v novinách něco napsal a je pro daného diskutéra nezpochybnitelnou autoritou.
Takové rozmařilosti, jako je vytvořit si vlastní názor se tu dopouští jen několik štamgastů a ty se vždycky vzápětí pokusí dehonestovat (čti otrávit) známá dvojice VV&H.
(Ale není to Werich a Horníček!)

Šaman řekl(a)...

Sorry, STK, ale ASP opravdu někdy používá "divná fakta", často však zfalšovaná, vymyšlená anebo vycucaná. Zdroje jsou "jako dítě jsem to viděl v jednom kostele", nebo "píšou o tom na internetu". Jindy to vychází ze spisů podobných Protokolům sionských mudrců.
STK nepředkládá "fakta", ale interpretaci fakt.
Občas mám čas to vyvracet, někdy je to na hraně mého sebeovládání, protože jde o rejpání v živé ráně, ale většinou ho nechám běžet na volno. A to kvůli těm deseti procentům přidané hodnoty, se kterými musím ponechat i 90 % nehorázností.
\ :-/

STK řekl(a)...

Ano, interpretuji fakta, musel bych jinak uvádět jen zdroje, ale snažím se je co nejméně zkreslovat.
Pokud se mi to stane, je dobré mi vynadat, ať, po našimu "nebajdam".

Jakub S. řekl(a)...

Ovšem na interpretaci fakt není nic nepřípustného, nečestného, nedovoleného - když se uvede (resp. je to z formulace ap. jasné), že to interpretace je.
Co mluvčí viděl kdysi v nějakém kostele, takové dojmy či mlhavé nejasné vzpomínky jsou pak už nějakou dobu taky pramenem konečného zpracování sociology, politology, historiky, spadá to v podstatě do tzv. ústní historie, víte?

informace řekl(a)...

Když už tu propíráme Pergilla, tak bych také něco dodala, i když nerada mluvím o lidech za jejich zády. Ale nakonec Pergill si to může přečíst a odpovědět.
Podle mého je Pergill velice inteligentní (nechci mu lichotit, myslím si to doopravdy). A náruživý diskutér, který když se zakousne, nepustí sevření, dokud ho nedovedete do stadia, že už nemá další argumenty.
Podle mne to, co tu prezentuje, nebudou jeho osobní "občanské" názory, jako spíš sentence "cultora" žánru sci-fi, který představuje svět ve zjednodušených vztazích a dimenzích, totiž v ostré polarizaci sil a seskupení, kde i řešení se vyznačují výraznou radikálizací.
Možná že se mýlím, ale Pergill rád provokuje.

Šaman řekl(a)...

Ach, ty zpropadené zkratky!
Omlouvám se, nemělo být
"STK nepředkládá "fakta", ale interpretaci fakt."

avšak mělo být

"ASP nepředkládá "fakta", ale interpretaci fakt.

Silné omluvy pro Kocoura.

Ano, my všichni předkládáme "interpretaci fakt", někteří ale záměrně a zlovolně posunutou.

STK řekl(a)...

Šamane,
omluv netřeba [;>) - i to původní tvrzení přece bylo pravdivé. A to, že se občas někdo splete je přece lidské.
Jenom se nesmí vydávat za fakta smyšlenky. Vlastní nebo cizí. Nicméně myslím, že smyšlenka nemá příliš daleko k myšlence. Jenom se to musí říct. Pak je to zcela počestné a říká se tomu fantasie nebo domněnka, případně "Šamanův/Kocourův/Pergillův/atd. nepotvrzený předpoklad".
Zítra mám volno, půjdu se asi procházet po krajině s foťákem.

informace řekl(a)...

O čem tu diskutujeme? O tom, nakolik mohou být naše výklady fakt deformované? A víme, jaký je nulový bod čistého faktu bez deformace - totiž bez interpretace?
Pozor, dostáváme se na tenký led. Co je dovolené a co ne, jaká míra deformace, či interpretace je "snesitelná" nebo ůnosná. A pro koho?
Nebylo by lepší diskutovat, poměřovat naše výklady ve volné výměně názorů?

STK řekl(a)...

Tam už jsme, milá Informace, jednou v diskuzi zabrousili. Je to o výkladu základních definic - a spíš věda než zábava. A já, "pravdu povediac" si chodím do hospůdky hlavně pokecat. Nejsem přesný, a od spolustolovníků ani naprostou přesnost nečekám. Raději si počtu zajímavé myšlenky, postřehy, vývody. ASPergill mi vadí řádově méně než naše "Pappagalli duo".

(K vůli té přesnosti vyjadřování nemám rád právníky. A taky filozofy - i když někteří jsou snesitelní, ba i zábavní! [;>))

heslo:emarkt

Větší vlastenec řekl(a)...

Já Vám naprosto rozumím, vážený STK.
Také mám moc rád příspěvky velkého českého vlastence, soudruha a soukmenovce Pergilla. Taky nehledím na nějaké drobné nepřesnosti v jeho jinak přesně vědecky zdůvodněných tvrzeních.
Tady jde přece O POHODU, o přátelské popovídání o konečném řešení otázky všelijakých nepřizpůsobivých.
Takže se nesmíme vzrušovat kvůli nějaké hloupé přesnosti - důležitý je takový ten proteplený pocit sounáležitosti, přátelství, soukmenovectví a soudružství.

Prostě, vážený STK : Nikdo nemá rád šťouraly a tzv.karatele mravů. Na druhou stranu VŠICHNI mají rádi, když jim řečník říká PŘESNĚ TO, co chtějí slyšet.
Například, že si zaslouží lepší život, neboť jsou dobří, neboť jsou nejlepší na světě. Že BUDOU žít mnohem lépe, když se zbaví těch mizerů, kteří je ožebračují, kteří jim v rozhodujícím okamžiku vrazili dýku do zad. A tak dále.

To opravdu každý poslouchá rád, tak rád, že přece nebude nepatřičně šťourat do nějakých drobných nepřesností, kterých se snad řečník dopustil.

Naopak - kdo tvrdí, že jsme prohráli v důsledku vlastních chyb a nikoli kvůli Židákům, že jsme vlastně vůbec neměli válku začínat, že bychom vlastně neměli ty Židáky označovat žlutou hvězdou - no tak tomu narušiteli všeobecné pohody dáme pořádně přes držku. To dá rozum.

Takže : Ať dlouho žije a často píše nezávislý myslitel a průkopník osvědčených cest A.S.Pergill !

A teď konečně něco bez autocenzury :
Vtip roku : Žid dře.

Čest a Nazdar !

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane (a další):

sociální vědy jsou jen snůška blábolů (důkazem velmi exaktním je Sokalova aféra) takže jakžtakž věrohodný údaj je nutno citovat, bez ohledu na zdroj, alespoň dle mého mínění. Kvalitní zdroje zde, na rozdíl od exaktních věd, prostě neexistují.
A, mimochodem, pokud se na ty vámi citované "Protokoly ..." podíváte jako na podvrh geniální v tom, že dokázal prakticky stoprocentně souznít s míněním gojim o Židech, tak naopak mohou posloužit jako cenný informační zdroj. Dost se Židům divím, proč ho takto nevyužívají, protože je to naprosto jasný a blbuvzdorný návod, mimo jiné na to, jakého chování při kontaktu s gojim by se měli vyvarovat (pokud tedy není jejich cílem nárůst antisemitských nálad u gojim).

Navíc jsem hluboce přesvědčen, že prskání vůči "náckům" je typický syndrom připravenosti na minulou válku. Asi jako když meziválečná ČS rozvědka investovala neskutečné peníze a čas svých lidí na sledování kdejakého habsburského levobočka, aby zabránila návratu Habsburků na trůn, a s jedinou výjimkou totálně prošvihla, co připravuje ten šašek s knírkem v sousedním Německu. (A nakonec ti Habsburkové byli paradoxně s námi v boji s Hitlerem na stejné straně fronty.)

Jakub S. řekl(a)...

Tak. A rázem jsme opět za hranou.
Člověk se snaží jak idiot pořád být vstřícný, asertivní, uznávat to - ono, tolerovat neznámá traumata a momentální nálady a mít prostě radost z vtipných líčení, replik, byť s nima třeba nesouhlasí; no a? Dyť diskuse, rozhovor - v jejich podstatě je přece už předpoklad či fakt, že každý má lehce/zásadně jiný názor - či stejný jak já, ale zase z jiného úhlu, hlediska.
Jenže - sunt certi denique fines. Kdy už něco není x ani vtipné, x ani uznatelné jako podnět diskuse, x ani prostě e t i c k é .
A teď se definitivně zesměšním, ale já už nemám na reputaci co ztratit: vyšší princip mravní, studenti.

Harpyje řekl(a)...

Jakápak "interpretace fakt"?!
Aspergillovy nenávistné bláboly jsou negací základních lidských hodnot. Hybnou silou jeho myšlenkového světa je nenávist. Rasová a náboženská. Jeho myšlenkový svět je místem permanentního boje nadčlověka Conana proti primitivním polozvířatům.
Pokud někdo pokládá tyto "názory" za inspirativní nebo dokonce imponující, prosím, já jsem na rozdíl od Aspergilla tolerantní.

informace řekl(a)...

Pergille,
docela potvrzujete mé mínění, že se tady chcete za každou cenu předvádět jako provokatér. Připomínáte malého kluka, kterému darovali balonek a ten ho musí hned za každou cenu propíchnout, aby s velkým rámusem praskl.
Pokud jde o Sokala, dokázal svým článkem jen to, že někteří moderní vědci jako sociologové nebo filozofové vědy mají tendenci k přílišné metaforizaci jazyka a povrchnímu mechanickému přirovnávání přírodních jevů k jevům sociálním, často mnohem komplikovanějším. Takže často narušují nebo zkreslují věcný obsah svého sdělení. Šlo o parodii jazykové komunikace, ne o důkaz, že by humanistické vědy byly snůškou blábolů.
O Sokalově aféře je pěkné pojednání s rozborem jednotlivých tendencí postmodrních humanistických věd na stránkách Masarykovy univerzity.
http://www.phil.muni.cz/fil/studenti/soutez99/docekal.html
Pokud jde o Sionské protokoly, Váš úsudek si šlape sám sobě na paty. Protokolům se podívali na zuby už v r. 1923 v Londýně, kdy Times ukázal, že jde o plagiát vypracovaný ruskou Ochrankou pro šíření nenávisti k židům. Nejde ale o plagiát vypracovaný na nějakém základě průzkumu mínění obyvatelstva, ale je to jednoduše snůška různych předešlých satirických publikací. Čeho jsou tedy ty Protokoly cenným informačním zdrojem? Jsou snad nějakým sociologickým dílem ante litteram? Před-postmodernistickým? Sám říkáte, na druhé straně, že sociologické práce nejsou věrohodné zdroje. "Kvalitní zdroje zde, na rozdíl od exaktních věd, prostě neexistují." Ale štvavá příručka pro pořádání pogromů ano?
Mluvte jednou taky vážně, Pergille, to Vaš střílení provokací (v italštině pro to existuje mnohem vulgárnější výraz) už unavilo.

Kopretina řekl(a)...

Tak antisemitismus v některých z nás přímo kape, zejména z lidí hlásící se k marxismu-leninismu, veškeré nepřátelství k Židům pochází zejména z islámu a levice. Denis Prager napsal spoustu článků, někdy si dám tu práci a všechny odkazy z jeho blogu dohledám. Jinak v seriálu "Židé, dějiny jednoho národa" Glorií Mendozovou, sestra Josepha Nasiho...samozřejmě líčeny zvěrstva katolické inkvizice, a o aškenázských Židech bylo zmíněno, že odešli do Polska, kde byli polští králové k Židům tolerantní, ale rostla chudoba, lid potřeboval ventilovat svou nenávist, tak kozák Bohdan Chmeľnyckij vedl obrovskou armádu a statisíce Židů zavraždil, těhotným Židovkám vyrvávali Chmelnického kozáci plody z břicha, sekali ruce, nohy, věšeli, no masakr rozměrů holocaustu a pak Židé znovu utíkali do Antverp. Levice, je založena na zlobě, nenávisti a závisti. Zlo je svůdnější, snadnější, lehko se mu podléhá.

informace řekl(a)...

Svou nedůsledností v myšlení, logickými skoky a metaforizací jazyka mlžíte víc jak všichni sociologové dohromady.
A to je co říct!

informace řekl(a)...

To se týká Pergilla, ne Vás, Kopretino.
A víte co? Nechme ho být, ať má po radosti!

Schumacher řekl(a)...

Informace, díky za nabídku, ale to by neprošlo, světová židovská lobby by tohle už nepřipustila. Mají nějaké tajné plány s česnekem, jestli zjistím podrobnosti, dám vědět. Zatím to vypadá na to, že za židovskými schopnostmi, jak jejich sionostičtí vědci zjistili, je právě česnek. Proto ze sionostického ústředí dostali pokyn, aby místní účinné odrůdy česneku nahradili speciálně za tím účelem vyšlechtěnou tzv. "čínskou odrůdou" bez chuti i zápachu. A samozřejmě bez oněch účinných látek. Až vyhubí veškerý jiný česnek, nechají si ten svůj jeiný účinný celosvětově patentovat a nikomu ho neprodají. A když, tak jedině za nekřesťanské peníze, jak mají ve zvyku. Tak se ptám spolu s ostatními gojim, kdo jsou oni zrádci a zaprodanci, kteří tohle dovolují ? Jak dlouho budeme trpět pod útlakem česnekového spiknutí?
Jak vidno, Informace, vím toho dost, jenže nemohu to napsat, protože už tak jsou po mně agenti Mossadu a já se musím stěhovat z místa na místo jako štvanec.

Co se týče Aspergilla, jsem zajedno s STK. Co se týče oněch "Protokolů", kdysi jsem je přečetl, jenže někomu půjčil, a tak o ně přišel. Mně se moc líbily, je to pěkně propracované dílo, třebaže jak si matně vzpomínám, lze mu vytknout vnitřní rozpornost a nekonzistenci. Souhlasím s tím, že vystihuje mínění gojim o Židech. Nejen z toho pohledu jsou poučným dílem. Dokonce, leckteré předkládané myšlenky mi nejsou až tak protivné jak autoři zamýšleli. Nejspíš nejsem typickým adresátem. Návod na tuhle krmi byl asi takový : Vezmi Machiavelliho vladaře, vykuchej a podlej vývarem ze socialistů. Vraž do toho tolik antisemitismu co doma najdeš a hojně okořeň závistí. Nech vzkypět a podávej ještě horké.

informace řekl(a)...

Docela jste se strefil, Schumachere, za těmi Protokoly, jako za každou lumpárnou, je vždycky Machiavelli.
La fonte originaria dei Protocolli dei Savi di Sion è un libello del 1864 intitolato Dialogue aux enfers entre Machiavel et Montesquieu, scritto dal satirista francese Maurice Joly.
It. W., jestli Kocour dovolí.
Zatím tu není.

STK řekl(a)...

Pro Většího Vlastence:
Ať to čtu kolikrát chci, pokaždé mi z Vašeho příspěvku vyplývá jediné: Jste ... jak lev, pane. Translátor jste, převaděč cizích myšlenek, to, co je kolem, je jen ozdůbka, ornament stále se otravně opakující.

Pro Harpyji:
Tolerantnost je přesně ta vlastnost, která Vám naprosto chybí. Vaše tolerantnost je podobná tolerantnosti kočky, která nedosáhne na kanárka v kleci. Kdokoliv s Vámi nesouhlasí je Vámi obratem nazván hlupákem, primitivem, pologramotou. Takže raději zmlkne.

Pro oba:
Mrzí mě to, měl jsem totiž o Vás obou z počátku mnohem vyšší mínění. Mám pocit, že vaší největší (a jedinou) ambicí je "vyhrát diskuzi" - jakýmikoliv prostředky. Když se hořká ironie časem změní na sžíravý sarkasmus, může už vygradovat jenom do blábolivé trapnosti.

P.S.: Až tu zdejší diskuzi jednoho dne definitivně vyhrajete a Šaman to tu zavře - co z toho budete mít? Dáte to do novin? Nebo si to necháte zarámovat?

[I], nenechám si kazit volnou neděli.

Harpyje řekl(a)...

"Tolerantnost" mi, vážený STK, skutečně chybí.
Čeho mám ale doslova nadbytek, je tolerance. Jinak Váš příspěvek, cílící na osoby, a ne na fakta, názory nebo mínění, jak je u Vás zvykem, nehodlám komentovat, až na jednu výjimku: když druhým vyčítáte, že "kdokoliv s Vámi nesouhlasí je Vámi obratem nazván hlupákem, primitivem, pologramotou", tak se laskavě zdržte výroků jako "Jste ... jak lev, pane."

Dzp.

STK řekl(a)...

No konečně někdo se smyslem pro humor, Schumachere!
Dumal jsem, proč mám už asi dvacet let rád česnek. (Bez legrace - oblíbil jsem si ho. V mládí byl pro mě stejně významný jako cibule nebo křen.) Už tuším, proč sháním na trhu pravý "Český paličák". (Mimo jiné - název odrůdy je nádherný sám o sobě.) Moje odrůda by měla název "Polski uparty czosnek" a byla by ještě štiplavější.
Já asi intuitivně nechci být úplně "vyřazen ze slosování" až dojde k definitivnímu vítězství vyznavačů šesticípé hvězdy. [;>))

Byl jsem venku s fotoaparátem. Jako obvykle - nic zajímavého, zima jak v Rusku: -14°C. Zajímavé věci k focení vidím zásadně jen tehdy, když spěchám, protože stav "nemám foťák" jsem eliminoval tím, že jednu "krabičku na mejdlo" Samsung nosím pořád s sebou.

informace řekl(a)...

proč se tak rozčilujete, STK?
Vždyť ti dva jen píšou v "rámci kompetencí" svých avatarů.
Že se obracejí va Vás? Už jim totiž nikdo jiný nezbývá. Drak někam odešel, asi na zimní přespání, Pergill sem vždycky hodí zápalnou bombu a pak se stáhne takticky do zákrytu, Schumacher si z toho dělá srandu a se mnou nemluví.
Je tu jen Jakub, ale toho nechtějí polekat.
Takže Vám zbývá buď dělat jakoby nic anebo je natolik tnout, že s Vámi přestanou mluvit. Třeba povídáním o otcovském jazyce, jak Vás knížka zaujala.

Jakub S. řekl(a)...

Sakra česnek! No tohle. Díky za upozornění, dám si bacha! Oni nás ovšem stejně dostanou, maj to marný, jsme ovinutý jak mucha v pavučině. Ale nevím, esi bude praktičtější učit se ivrit nebo čínsky.
Rozpravy v pekle mezi Machiavellim a Montesquieuem (1864) ovšemže znám. Vůbec o tom vím dost. MMCh první překlad Protokolů byl, hádejte do jaké řeči? A kdy? Ano, do němčiny. 1919. A v téže době je rusky vydali i ruští emigranti-bělogvardějci. Jo jo... všecky iluze stranou. A před časem tu byl frekventovaný veliký Eco - nuže, ten se P. zabýval taky, a ještě 2004 uvedl poslední (+)komiksovou knížku velikého Willa Eisnera právě o nich.

STK řekl(a)...

Ale ne Informace, mě se ti dva nedotknou - já často zacházím s daleko většími a nebezpečnějšími exoty. A tam jde i o prachy.
Jenom je tu po nich v putyce takový... nepořádek, svinstvo. Prázdné slupky od myšlenek, které nikdy nezazněly.
Vlastenec už pro mě ztratil zábavnost, protože vždy uhne od tématu a začne rozebírat nějakou nepodstatnost v domění, že se chytnu a diskuze uhne někam do "džu". Vzpomeňte si, kolikrát už tady v různých podobách parafrázoval mnou uveřejněný (ne vymyšlený) prý nejkratší vtip: Rom dře. Jak různé významy se těm dvěma slovům pokoušel podhodit. Byl by to docela kvalitní demagog a takové opravdu každá strana potřebuje. Harpyje se už učí: "Tolerantnost" je špatně, "tolerance" je dobře. Asi čeká, že se toho chytnu a začnu za pomocí slovníku spisovné češtiny dokazovat, že oba výrazy jsou možné... - a už jsme s diskuzí jinde. Jádro sdělení zůstává mimo oblast zájmu. Atd., atp.
A pokud tady nějakého avatara kritizuji, je to za ty, kteří už ten způsob diskuze otrávil natolik, že přestali diskutovat. Ne pro jiné názory jiných, ale pro nevkusný způsob jejich prezentace. (S některými, dnes již "tajnými štamgasty" jsem ve styku.)
Ale je to tady podle vývěsky "veřejná hospoda" a když Šaman vydrží i názory Aspergillovy, (klobouk dolů!) je tím i "činnost" Harpyje a Vlastence vlastně legalizována. Tož nezbývá mi nic jiného, než diskuzi "převíjet" ručně, protože tlačítko [I] - ignore zatím nefunguje automaticky. Je to jen něco na způsob kytice rudých růží v lóži dámy s bílými kaméliemi. Slušné oznámení, že je už nebudu brát na vědomí.
Za Markétu Gautiérovou se opravdu, ale opravdu nepovažuji... [;>)

heslo: sismundi

Připomíná mi to Sigismunda Freunda, na kterého nakonec vždy dojde...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenec na rampě
aneb
Hommage à A.S.Pergill

Přiznám se rovnou a bez mučení : Jsem dlužníkem našeho drahého soudruha a soukmenovce A.S.Pergilla. Velkým dlužníkem.
Napsal jsem stovky příspěvků plných eufemismů - psal jsem „výkal“ místo „hovno“, „Rom“ místo „Cikán“, „sionista“ místo „Žid“ atd.
A moje příspěvky neměly valný úspěch.
Teprve opožděně jsem našel příčinu - vy, drazí vlastenci, nechcete číst a slyšet nějaké vyhýbavé eufemismy. Vy MILUJETE PRAVDU; proto se vám líbí texty s.s.A.S.Pergilla, texty nezatížené autocenzurou.
Ano, exaktní vědec a spisovatel-svědomí národa Pergill se nebojí nazvat věci pravými jmény : Nebojí se napsat, že :
1) Židi, Cikáni, křesťani a buzeranti zapříčinili úpadek naší slovanské ateistické civilizace
2) výše uvedené nepřátele musíme vyhubit všemi dostupnými prostředky
3) musíme investovat do vývoje nových prostředků, které konečné řešení otázky našich nepřátel zefektivní a zlevní

Autor těchto řádků se dlouho bál napsat tyto známé a oblíbené české myšlenky naplno. Teprve NEOBYČEJNĚ PŘÍZNIVÉ přijetí příspěvků s.s.Pergilla mne přimělo přehodnotit zbabělý postoj, přimělo mne k větší otevřenosti. A nejen mne - vaše stále častěji a stále otevřeněji projevované „city“ vůči Cikánům (a jiným podobným čekatelům na konečné vyřešení své otázky) jsou toho důkazem.

Ke kritické reflexi (naštěstí řídké) textů našeho drahého autora :
Co se týče OBČASNÝCH (toto opravdu zdůrazňuji!) nepřesností v jinak NAPROSTO VĚDECKY přesných textech A.S.Pergilla : Nejsou na škodu naší věci.
Protože o Židech, Cikánech, křesťanech a jiných podobných můžeme napsat doslova COKOLI, a pořád to bude lepší než skutečnost.
Ano, hloubka zvrácenosti těchto nepřizpůsobivých se prostě vymyká pochopení nás smrtelníků - jedině exaktní vědec a zároveň spisovatel ji dovede řádně pojmenovat.

Prostě : My všichni opravdoví čeští vlastenci s.s.A.S.Pergillovi mnoho dlužíme.

* * * * *

Vlastenci, přátelé, soudruzi a soukmenovci, již více než dvacet let trpíme. Trpíme pod (staro)novým protektorátem, úpíme pod bičem kapitalismu a demokracie, těch hnusných židovsko-křesťanských vynálezů.
Již více než dvacet čekáme na obnovení našeho přirozeného slovanského společenského řádu, na obnovení našeho národního socialismu. Po celou tuto dlouhou dobu jsme nikdy zcela neztratili naději; vždy jsme věděli, že na Východě jsou naši starší bratři, kteří nedají zahynouti nám ni budoucím. Naše naděje se konečně začíná měnit v realitu - zahnívající kapitalismus a do morku kostí prohnilá demokracie se konečně začínají rozpadat.

Jak víme, konec Euroameriky je současně naším začátkem. Je začátkem dlouho očekávané Zlatorudé éry, naší slovanské éry, jež bude trvat alespoň tisíc let, a přinese lidstvu zcela nečekané možnosti růstu a rozkvětu.
Jak velmi dobře víme, my všichni opravdoví Češi a Moravané vzdělaní v marxismu-leninismu-stalinismu, vše musí jít správnou cestou : Nejdříve je nutno zbourat staré a přežilé, abychom mohli stavět nové, nejdříve musíme vytrhat plevel, abychom mohli sít naši zdravou setbu.
Takže víme, že po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem se prostě nemůžeme vyhnout pletí.
Víme, že není vůbec jednoduché určit, koho konečně vyřešit ihned a koho ještě můžeme potřebovat pro budování našeho nového řádu. Taková rozhodnutí může řádně činit jen opravdový vědec a zároveň vlastenec, řádný muž nezatížený falešnou euroamerickou „humanitou“.
Například moje maličkost taková rozhodnutí činit prostě nemůže - jsem na to příliš nevzdělaný; moje ryzí vlastenectví zde prostě stačit nebude.
Takže prostě jen budu hlídat se samopalem někde u rampy. A nahoře na rampě bude stát, prstem bude ukazovat vlevo-vpravo, komora-převýchovný pracovní tábor - kdo jiný než náš milovaný autor.

Popřejme mu již dnes mnoho úspěchů v jeho nelehké a odpovědné práci.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, vážená paní Harpyje :
Velký český vlastenec STK chtěl jistě otevřeně napsat, že jsem VLASTENEC jako lev.
Což je chvála až nezasloužená; vždyť moje maličkost je spíš takový pomalý tažný vůl.

Zde jsou však opravdoví lvi - opravdoví mocní hřívnatí vlastenečtí lvi. Vlastenci STK, A.S.Pergill, drak, a ve svém kmetském věku podivuhodně jarý Jakub S. - ti všichni jsou ochotni a schopni PĚKNĚ ZČERSTVA nacpat naše dědičné nepřátele do příslušných komor.

Maji malost a volskou pomalost tak jedině do káry zapřáhnout, do káry naplněné těmi dědičnými nepřáteli, kteří již nebudou schopni chůze.
Pak zvolat "Hyjé" (biče netřeba, prosím !), a já pomalu dotáhnu káru až k rampě. Ano, k té rampě, na níž bude stát a svým pěstěným prstem vlevo-vpravo kynout nezávislý myslitel a velký český vlastenec A.S.Pergill.

To bude moje práce, moje čest.

Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

A sakra! Už jsem zase váženému STK málem ukřivdila. Ja jsem si skutečně myslela, že ty tři tečky znamenají slovo vůl. Inu, jak pravil vážený STK, na toho Sigismunda Freuda vždycky dojde. To, že jsem mu chtěla podsunout takové ošklivé slovo, je dalším důkazem mého podlého smýšlení.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne na „Sigismunda Freuda“, leč na Sigismunda Freunda jednou dojde.
A s ním i na všechny jemu podobné.
Takže prosím, vážená paní Harpyje, nepřekrucujte slova velkého českého vlastence a nezávislého (nezávislého i na tzv.faktech) myslitele STK.

Děkuji Vám předem za vší náš lid.

Harpyje řekl(a)...

Kaju se. To je neodpustitelné. Už se mu nedivím, že na mně tak zanevřel.

Větší vlastenec řekl(a)...

Rom dře, Žid dře - ale koho ?!

Vážený STK, as Vaším dovolením : Vůbec nechápu Vaše ctěné rozhořčení.
Vždyť holá věta „Rom dře“ opravdu vzbudí neobyčejné veselí v každém opravdovém Čechovi (Moravanovi). Vždyť my všichni opravdoví vlastenci víme, že Cikáni prostě nepracují, že tyjí z našich mozolů, z naší krve a našeho potu. A že je to jejich VROZENÁ a NEODSTRANITELNÁ vlastnost.
Proto fandíme našim mladým dělníkům, kteří se snaží naši vlast asanovat od nebezpečné cizorodé plísně - například za použití ohně, toho dokonalého způsobu finální očisty.
Ano, jak správně až vědecky přesně píše nezávislý myslitel A.S.Pergill, v tzv.Vítkovském případu by svobodná a spravedlivá justice potrestala ony nepracující cikánské příživníky, nikoli naše mladé vlastenecké dělníky.

Jak jistě víte, ještě před pár desetiletími v naší vlasti pobývala jiná početná menšina - Židi. Bylo jich v buržoasní multikulti ČSR asi tolik, kolik je dnes v Česku Cikánů.
A jako dnes vzbuzuje bujarý vlastenecký řehot větička „Rom dře“, tak v těch starých špatných časech by se Češi a Slováci prohýbali smíchy po vyslechnutí obdobného vtipu : Žid dře.

Po Mnichovské zradě se naše vlast ocitla v podobné situaci, v jaké je dnes - Slovensko sice tehdy ještě bylo součástí naší české republiky, ale byli jsme fatálně oslabeni, zlomeni na duchu, naši vlast ovládaly všelijaké cizí živly. Konec se viditelně blížil.
Za takové situace začaly sílit hlasy vlastenců, kteří se nechtěli vzdát bez boje. Například v Národní politice vyšel dne 15.října 1938 vysoce vlastenecký článek „Také v práci židé na roveň Čechoslovákům“, v němž autor citlivě reflektuje známé skutečnosti :
„Není vůbec snesitelné aby např. v hlavním městě Československa měli židé dvě třetiny advokátních kanceláří, spoustu lékařských ordinací a komerčních míst a aby na stavbách, kanalisacích, na polích a v dolech pracovali jenom Čechoslováci.“

Ano, stejná situace panuje i dnes, více než dvacet po ztrátě naší samostatnosti : Zatímco my Češi dřeme za žebráckou mzdu nebo bez práce živoříme, naši dědiční nepřátelé se nám smějí.

TO SE MUSÍ ZMĚNIT !

Naštěstí národní uvědomění stoupá mezi vším naším lidem - díky našemu prezidentovi, díky vzestupu Velké Rusi, díky drobné mravenčí práci takových vlastenců, jako jste Vy, vážený STK.

Až budeme konečně opět osvobozeni od Evropy (a nově i od NATO), tak Cikáni budou opět pracovat. A Židi a jiní podobní budou pracovat ne v ordinacích a kancelářích, ale na stavbách, polích, v lesích, ve výkopech, v kamenolomech ...
Prostě - tak jak to má být. Prostě konečně budeme v naší vlasti opět pány, a mezi sebou budeme opět přáteli a soudruhy.

Na shledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

Poslyšte, vy dva vážení komici Pat & Patachon, buďte té lásky a skloňte k zemi zbraně.
Nemůžete pořád klovat, nepřetržitě, celý den do jedné oběti. Každý má svou důstojost a nemůže snášet to neustálé špičkování do nekonečna.
Vám se nikdy nestane, že byste se apletli? Že byste se opakovali?
Začíná být ta situace docela trapná.
Promiňte, že se na Vás obracím, ale jistě pochopíte, že je to předstvení, to co tu provádíte, dost nepříjemné i pro ty ostatní.
Omlouvám se ještě jednou. I když moje osoba není přímo objektem střetnutí, přesto je to dost nemilá situace.

Schumacher řekl(a)...

Informace, jak to, že nemluvím ? Nemůžu stihnout všechno. Co se týče Machiavelliho, Vladaře a Úvahy o vojenství a vládnutí mám za vynikající dílo. Jestliže jsou Machiaveelimu přičítány špatné úmysly, tak neprávem. Machiavelli popisuje z pohledu své doby a jestliže se zmiňuje o jednáních, která se nám příčí, dodává k nim, že dobrý vládce by se jich neměl dopouštět. Jenže ví, že člověk a jeho společnost nejsou dokonalí, a že v praxi, byť v nezbytné míře a z nutnosti je třeba sáhnout i ke krutostem. Třebaže je neschvaluje. Přičítání mu všeho zla je výmluvou a snahou vyžvanit se z vlastního špatného svědomí. Za všechno může Machiavelli. Možná, že leckteří o ořerňují i proto, že mnohé jeho kritické úvahy jsou univerzálně platné a nelíbí se novodobým vládcům a manipulátorům...Například i já společně s Machiavellim říkám, že spoléuhat se na čistě námezdní (nyní zvanou "profesionální") armádu je zhoubné. Za správný považuji Švýcarský a Izraelský model. Kduž jsem nakousnul ty šábesdekly - mnohému bychom se od nich měli naučit. Pak bychom své neúspěchy nsesvalovali na kdekoho jiného jen ne na sebe. Například na ty šábesdekly.

Ano,VV, jsou to většinou jen naše výmluvy na nepřítele, abychom zakryli, že za většinu neúspěchů a za to na co nadáváme, můžeme mys sami. Svojí leností a hloupostí, což jedno je. Kdo viděl pracujícího žida ? Pokud málo kdo pak je to tím, že se neumí dívat. Protože jak psal Frederic Bastiat je to "Co je a co není vidět". Jestliže něco nevidíme, neznamená to, že to není. Nejvíce se tělo nadře v případech kdy je líná hlava. A protože myšlení je velmi namáhavou prací, věnuje se mu menší množství lidí. A je to o investovaném času jako kapitálu a o výnosu z něho. Mnozí pociťujíjako nespravedlivé, že se nepodílejí na výnosu z času investovaného úšpěšnými. Aneb "Mladí ležáci, staří žebráci..." Jedno židovské přísloví praví, že živ je kdo se stále učí.

STK, souhlas jako obvykle. I já včera vyrazil s foťákem, leč později odpoledne, a ve smogovém oparu neulovil co bych rád. I když mám alespoň fotky ze zimního Petřína pro porovnání s jarními. Když jsem prohlížel ty jarní, už se těším až všechno pokvete. Pak jsme prošli kusem Prahy a zakončili večeří v čínské hospůdce. Možná, že si koupím i lepší foťák, i když v dobrém světle ten co mám fotí tak dobře, že limitem je moje neumění. Ne, že by se mi tu a tam něco nepovedlo, rád se pochválím a sklidím slova uznání i od jiných, ale výtěžnost by mohla být větší. Z toho co nakropím. Aktuálně řeším co s křivým horizontem, není snadné to udržet přesně. A když se netrefím, vadí to. Sice lze napravit v počítači, ale to je práce naví, fotka by měla být nejlepší tak jak byla pořízena.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vůbec nechápu, co to tady píšete, Schumachře.
Před pár dny jste psal (v dialogu s s.s.A.S.Pergillem) o "radách ze zámoří“, dnes zase, že chodíte po Petříně ...
Jste si jist, že víte, kde vlastně jste ?

A ty Vaše "přípisy" o všelijakých těch cizácích - to je vážně nechutné. Machiavelli, ten cynický Makarón - hnus.
A Bastiat - tady už vůbec nemám slov ! Takový mizerný, mizerný pomlouvač národního socialismu, nejlepšího společenského systému ! Systému, který jsme my Slovani dovedli do dokonalosti !

Kdepak, takto bychom se daleko nedostali. My se prostě musíme co nejdřív opět osvobodit (Lépe : Musíme být co nejdříve osvobozeni), musíme se co nejdříve zbavit všech příživníků a pijavic.
Pak se začneme opět uzdravovat, pak opět vybuduje blahobyt. I pro ty Cikány.

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Považovat vtip "Žid dře", to je urážka. Židé jsou schopní, pracovití, vždy se dokáží od nuly odrazit, vždyť jen mezi roky 1880-1922 přišlo do USA více než 2 miliony Židů z carského Ruska, byli to většinou hadráci, pejzatí chudáci, týrání, ale vyšvihli se, začali s drobným obchodem, pak se stali podnikateli a posléze úspěšnými lékaři, právníky, učiteli a i nyní tvoří americká židovská populace dobře situovanou střední třídu. A označovat Židy za "Židáky", to je hnusné nacibolševické, to je jako označovat černochy za "negry"...Mou hebrejskou duši v českém těle to uráží...A kdo bude pracovat na stavbách a polích? No to je jednoduché, kdo vystuduje, nechť pracuje jako lékař, učitel, právník no a ti, co se učí dělníky, nechť dělají dělnickou práci. Pro Krista Boha, vždyť není žádnou ostudou být dělníkem a pracovat na stavbách, polích, silnicích...Vážím si každé poctivé práce...A pouze ten, kdo volá na obranu Židů, má právo říkat si slušným člověkem. Kdo je antisemitou je prach prostým ubožákem a zlým člověkem...Dějiny Židů jsou dějinami světa, Židé jsou fascinující, inteligentní, hrdinný a udatný národ, nikdo netrpěl tolik jako Židé a nikdo nemá mezi svým lidem tolik úspěšných lidí...Co říci? Největšími antisemity jsou muslimové a levičáci, levičáci všech barev, komunisté, nacisté, socialisté...Ten, kdo si říká slušným člověkem, nemůže být antisemitou, to vím, můžete se mnou nesouhlasit, odsuzovat mě, ale je mi to fuk, jsem taková a jiná nebudu, jsem a budu sionistka, budu podporovat Židy a Izrael celou svou duší a je mi jedno, jak reaguje okolí, buď mě lidé přijmou takovou jaká jsem no a nebo mě odsoudí, co mám dělat, byla jsem taková vždy, po celý svůj život, jen jsem svůj sionismus tolik nedemonstrovala, ale nebaví mě se přetvařovat...A tak to je, buď mě lidi přijmou takovou jaká jsem a nebo ne...Je mi jedno, co říká o Izraeli televize a jakou špínu na Izrael kydají, je mi jedno, co píší o Izraeli noviny a jaké galony špíny na Izrael lijí, je mi jedno, co říkají v rádiu, opravdu je mi to jedno, ti, kdo Izrael skutečně podporují, si zjistí skutečná fakta a nebudou věřit všemu, co noviny, televize nebo rádio hlásí...Vím, že Izraeli jde o přežití, že Izrael jedná pouze tak, jak musí, že země Izraelská včetně Jeruzaléma patří Izraelitům a ostatní, můžou hlásat co chtějí...Izrael má spojence, v USA, Kanadě i v EU, není jich mnoho, ale existují a ani antisemité nemohou sionisty vymazat z povrchu země
Např. Evropská koalice pro Izrael
http://www.ec4i.org/

Větší vlastenec řekl(a)...

Jojo.
Už se těším na dobu, kdy náš lid bude S UZNÁNÍM resp. S LÍTOSTÍ říkat "Dře jak Žid"
Prostě tak, jako dnes říká "Dře jak negr" resp. "Maká jako Bulhar".

Vážně se na tu dobu těším, milá Kopretino.

Kopretina řekl(a)...

No a? Také se neříká "Dře jako Čech", "dře jako Němec", "Dře jako Francouz", "Dře jako Fin, Arab, Peršan"...atd.atd. Naopak v Rakousku jsme si my Češi neudělali dobrý obraz, dříve bylo na rakouských obchodech napsáno "Češi nekraďte"...urážka jak Brno (jak říkáme my Jihomoravané), ale přesto to bylo dáno tím, že Češi v Rakousku kradli...

Větší vlastenec řekl(a)...

Nevím, co přesně jste vystudovala, ale na polní práce Vám Vaše vzdělání pravděpodobně postačí.

1) Říká se „zlaté české ruce“.
2) Ne "Češi nekraďte", nýbrž "Češi nekrást tady". Hloupí Němci neumějí česky.
3) Nekradli tam Češi, nýbrž Cikáni a jiní podobní; hloupí Euroameričani již neumějí odlišit nás slovanské Árijce od Cikánů, Židů a jiných podobných.
4) Ne "přesto", nýbrž PROTO.

Víte, milá Lízo, jak se německy řekne "Je to pro mne španělská vesnice" ?

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,

1. Je vidět, že jste Sokalovu aféru naprosto nepochopila. Šlo tam o to, že prestižní humanitněvědní časopis přijal do tisku (protože ohlasy recenzentů byly naprosto jednoznačně kladné až nadšené) záměrně napsaný blábol, v němž se, podle slov autora, "mohla nedopatřením vyskytnout věta, dávající smysl, ale zcela jistě se tam nevyskytl jediný smysluplný odstavec". To má zcela jednoznačnou výpovědní hodnotu o humanitních vědách jako takových (nedokážu si představit, že by takto koncipovaný článek prošel v medicínských, přírodovědných nebo technických disciplínách - projdou sofistikované podvody, tomu se stoprocentně zabránit nedá. ale ne totální blábol, nedávající smysl).

2. Pokud se týká Protokolů: Ty jsou dílem vysoce inteligentních a vzdělaných lidí.
Připomínám, že inteligence ani vzdělání nejsou relevantní vůči morálce: Nacističtí bonzové souzení v Norimberku měli s jednou výjimkou IQ v pásmu geniality, ten jediný s vysokým nadprůměrem byl mezi nimi za blbce; mezi islámskými teroristy (včetně sebevražedných atentátníků) se nadprůměrně vyskytují lidé s alespoň formálním VŠ vzděláním. Protokoly jsou zcela jistě dílo pochybných morálních kvalit, ale to byly třeba vyhlazovací tábory také. Podceňovat intelekt a další kvality protivníka jen proto, že jedná silně amorálně, je zásadní chyba (a v některých případech může být i fatální).
Carská ochranka byla poměrně výkonná tajná policie a zcela jistě se do jejího díla dostaly poznatky z terénu (byť třeba ne korektně statisticky zpracované). Ona ta statistika v řadě případů také jen slouží k formálnímu potvrzení známé zkušenosti*. Takže jejich tvůrci skutečně sepsali věci, o nichž byli přesvědčeni, že jim na to lidé skočí. A rozbor toho, proč o těch konkrétních věcech takové přesvědčení autoři protokolů nabyli a proč byli v řadě případů úspěšní i mimo pravoslavný kulturní okruh, by se rozhodně měl udělat. Zase trošku skočím jinam, ale ono to souvisí: Opravdu úspěšní mistři šachu nebo go věnují rozboru partií, které prohráli, podstatně více času a sil než rozboru těch, které vyhráli. A proč ten odskok: Protože Protokoly nejsou ničím jiným, než partií (o PR), kterou Židé prohráli.
Řešit tyhle věci výroky (či přístupem) typu "všichni gojim jsou nemocní antisemitismem a měli bychom je násilně léčit", jaké občas můžeme slyšet nebo číst, jsou IMHO jistým receptem na prohru nikoli dílčí hry, ale celého turnaje.
_________________
* Např. u známé aféry s Conterganem byla nejdřív pozorování dramatického vzestupu malformací končetin se vztahem k braní tohoto léku v těhotenství a statistiky se vlastně dělaly, aby byly formálně korektní argumenty pro soud s výrobcem.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, pravda, k vyvražďování různých lidí je třeba inteligence i lůzy...Vemte si, Bohdan Chmielnicki, vysoce inteligentní člověk, ale přitáhl lůzu a ta lůza zavraždila sta tisíce Židů, jeden odhad říká až k milionu...Lůza vraždila...A tak je to i s holocaustem, náčelník SS Heinrich Himmler a jimi podobní konečné řešení naplánovali a esesácká lůza vraždila, Irma Grese, dáma ze základním vzděláním řádila v Osvětimi, Bergen-Belsenu, Ravensbrücku, to teda byla dáma...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Irma_Grese
Johnson píše, že holocaust v sobě skrýval prvky chladného naplánování Rudolf Höss, ten nad plynovými komorami dohlížel, nenaháněl Židy přímo do plynových komor, Heinrich Himmler, Adolf Eichmann též, no a pak bylo holé násilí, esesmani co Židy mlátili, stříleli, polévali kyselinami, nabodávali na bajonety, jinými slovy, prvky spontánního násilí. No a když se chladnokrevné vědecké zabíjení spolu s prvky spontánního násilí spojí, vznikne obludný moloch...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ano pane doktore i docente. V tomto s Vámi plně souhlasím. Inteligence ani vzdělání nejsou zárukou morálních kvalit.

Harpyje řekl(a)...

Proboha, sociální darwinisti přece pohrdají morálními kvalitami.

informace řekl(a)...

Pergille,
řeknu rovnou, že o kvantové gravitaci vím houby a filozofie vědy není můj obor. To abych se vyhnula možnému nedorozumění. Sokalův článek je na webu, spolu s jinými jeho články a výtažky z jeho další polemiky. V podstatě si Sokal udělal srandu z prestižního časopisu Social Text, který se, jak jsem se dočetla, natolik spolehl na fámu profesora Sokala, že to uveřejnil, aniž by ho dal preventivně k posudku recenzorům. To jsem alespoň našla já. Z vytištění článku a zároveň z odhalení Sokala, že se jedná o výsměch, pak vznikla dlouhá debata o vzájemném poměru humanitních a exaktních věd, která trvala léta, takže v 2008 r, Sokal publikuje "Beyond the Hoax: Science, Philosophy and Culture", kde značně zmirňuje své pozice. I v Itálii se rozvinula o Sokalovi debata, jenomže po tolika letech si nepamatuju, kdo všechno do ní z filozofů zasáhl. Přehled celé diskuze, která se nerozvíjela zrovna klidně a vyrovnaně, najdete na webu. http://www.physics.nyu.edu/faculty/sokal/index.html#beyond_the_hoax
Píšete: "nedokážu si představit, že by takto koncipovaný článek prošel v medicínských, přírodovědných nebo technických disciplínách - projdou sofistikované podvody, tomu se stoprocentně zabránit nedá". Nevím, nakolik je Vám známo, jaké podvody provádějí právě recenzenti v medicínských nebo přírodovědných disciplinách, jako na př. slovutní poradci Science. Záměrně strhávají články kolegů ze zcela egoistických zištných důvodů, aby na př. dali náskok svým protégés. Je tam boj na nůž, ale to jistě víte. To bych zbytečně ztrácela čas.
Vyprávěli mi o tom přímí zainteresovaní. Podrobnosti si už nepamatuju, ale nedělní odpoledně není vhodná doba, abych jim volala.
Píšete: "Připomínám, že inteligence ani vzdělání nejsou relevantní vůči morálce." To rozhodně nejsou. A nejsou ani zábranou, aby se výsledků vědy nezneužilo proti člověku samému. Jistě víte, že kořeny nacistické teorie arijské rasy a nadřazenosti germánských národů nad ostatními indoevropany je vycházejí z Darwinovy teorie o vývoji druhů. Napsal o tom řadu knih George Mosse, v Itálii vyšla jeho “Il razzismo in Europa: dalle origini all’olocausto”, o ostatních nevím. Tedy věda sama o sobě, tedy přesněji exaktní vědy, nezaručují, že výsledky jejich bádání jsou vždy a bezpodmínečně prospěšné pro lidstvo a pokrok, a že je zapotřebí korekce nebo spíš kontroly humanitních věd, filozofie, etiky a náboženství nad jejich aplikací.
V této souvislosti bych připoměla i nedávnou, nebo spíš stále se rozvíjející debatu o eugenetice, která vznikla v souvislosti s klonací (vystoupení Benedikta XVI).
V. Luca Volonté L'EUGENETICA DI OGGI È PEGGIO DI QUELLA DI IERI. http://www.iltempo.it/2009/02/26/994966-eugenetica_oggi_peggio_quella_ieri.shtml

Kopretina řekl(a)...

Ravishingu, ano, inteligence a vzdělání není zárukou morálních kvalit, svatá pravda a i v současnosti, takoví vysokoškolští extrémisté pardon lidé z pokrokových katolických kruhů a píšící do pokrokového katolického časopisu (Mgr.Semín, PhDr. Radomír Malý, PhDr. Pavel Zahradník
Mgr. Petr Bahník...http://www.tedeum.cz/redakce.htm
Ti se se schizmatiky a heretiky nemazlí, jsou daleko nebezpečnější, než-li holohlavci, každý pozná, že holohlaví skini jsou zlo, ale kdo pozná zlo vycházející z výše jmenovaných lidí...I tito lidé jsou sociální darwinisti, uznávají jen katolickou církev, nekatoličtí křesťané jsou heretici (kacíři), schizmatici, zbloudilé ovce a ostatní jinověrci, no nebudu rozebírat...To vidím veliké nebezpečí, ke katolíkům se snaží proniknout extrémisté, něco jako virus HIV, který se snaží proniknout do T-linfocitů a už se nedá zničit a je konec a snaží se zničit zdravé buňky...zdravou katolickou církev se snaží napadnout Bátorovci a navázat na nejhorší tradice inkvizice...A inkvizice nebyla jenom antijudaistická (odpor k judaismu), ale i rasistická, Inkvizice vydala zákon Limpieza (Zákon na ochranu čistoty krve v Kastilii-
http://en.wikipedia.org/wiki/Limpieza_de_sangre
Velice pokrokový zákon...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Paní Harpyje, přijde na to, jak definujete sociální darwinismus. Jestli máte na mysli pojetí z konce 19. století, které bylo využito k vědeckému zdůvodnění rasismu a eugeniky, tak ano. Moderní evoluční biologie ale vidí morálku jako součást naší genetické výbavy.

informace řekl(a)...

Schumachere,
Machiaveliho a jeho Vladaře čtou jako nějaký univerzální recept na zajištění moci, buď v negativním nebo zase pozitivním smyslu. Dívají se hlavně na bezohlednou otevřenost nebo dokonce amorálnost, s jakou hovoří o státu jako lidském "uměleckém" díle.
Ale Machiavelli byl sekretářem florentské republiky a s obavami sledoval její nerovné osudy. Píše o florentské republice jako státu «sanza capo, sanza ordine, battuta, spogliata, lacera» (bez vedení, bez pořádku, poražená, oloupená, rozervaná). Proto také Vladař a Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio (Hovory o první dekádě Tita Livia - nevím, jestli to tak přeložili do češtiny) je prakticky hledáním náprav na existující situaci. V podstatě Machiavelli si uvědomuje, až příliš jasně, že situace společnosti je nestálá, nejistá a nepředvídatelná. Hledá tedy prostředky, jak předejít možnému zhoršení nebo zkáze. Považovat jeho dílo za nějaký pokus vytvořit abstraktní model společnosti je do jisté míry deformací jeho myšlenky.
Byl si, právě jako sekretář florentského státu, vědom, až bolestně, vratkosti současné situace, hrozby úpadku a proto hledá právě prostředky, jak těm hrozbám předejít.

Jakub S. řekl(a)...

Ne, myslím, že to v Č není.
Dělat z Vladaře cynický amorální návod na nejlepší cestu k vládnutí a jeho udržení je výsměch autorovi a jeho urážka. A hlavně naprosté nepochopení.

Schumacher řekl(a)...

VV, nejspíš nějaký problém s pochopením textu nebo otvor v myšlenkovém proudu způsobivší moji neadekvátní lokalizaci... Každopádně problém nebyl na vysílací straně. I když, kdyby jen kde jsem, ale hlavně kdo jsem....Ono někdy je nejbezpečnější sám to nevědět. protože co nevím, nevykecám.

Co se týče pracujících ba až dřoucích Židů, v tom je problém, protože myšlení není až tak očividné a lidé většinou přikládají větší význam tomu co vidí.

Pergille, Informace, vidíte to podobně, jen to chápete za různé konce.

Jakube, tak. To je tak zvaný "Machiavellismus", očerňující rozumného. Nevím do jaké míry "krleš" a do jaké míry úmysl.

Schumacher řekl(a)...

VV, kouknul do spodní diskuse na to zámoří. Doporučuji znovu přečíst sporný text. Pravděpodobně popletenina jako v v židovské anekdotě, kde je Kohn doma a kde v cizině. Tak i zámoří je relativní, záleží na kterém břehu se kdo nachází. Pokud jde o jednoznačnost, tak na Delftskou věštírnu tady já nemám patent...

Jakub S. řekl(a)...

Tak k té relativitě, na kterém břehu vlastně jste:
Přijde blondýnka k řece, najednou naproti vidí kamošku: Jé ahóój! - No ahój - honem jak se dostanu na druhý břeh? - Alo dyť už tam jsi!!
To vůbec není jenom plochý fór, pozor.