pondělí 20. října 2014

Znásilnění panenské půdy EU

Státní dluh se zvyšuje. Státním zaměstnancům se přidá. Nejvíc policistům. I těm, kteří jednají nezákonně. Euposlanci vstupují na panenskou půdu - nesouhlasí s tím, co musejí schválit. V Súdánu už dva roky vraždí arabské milice černochy. Rada bezpečnosti od července zvažuje situaci. EU se k ní právě přidala. Zlaté prciny, totiž zlaté České Textárny!

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Stejně jako jména politiků, států, kontinentů a mezinárodních institucí. Zato citáty z novin tohoto týdne byly upraveny jen mírně.)


Pondělí 11. října 2004

Včera večer mi volal Duto Hlav, že si musím vzít okamžitě nedovybranou loňskou dovolenou, protože Evropská unie na tom trvá. Moc jsem mu nerozumněl – měl jsem vysokou horečku, někde jsem chytil nějaký nepočítačový virus. Jak se mi to hodí – týden si poležím a budu jako rybička!

Úterý 12. října 2004

Ležím, piju, potím se a z dlouhé chvíle si čtu noviny. Státní dluh se zvyšuje. 750 tisíc státních zaměstnanců dostane přidáno, rozhodlo o tom jednání vlády (pardon, strany) s odboráři, které za vládu (pardon, stranu) vedl ministr práce a soc. věcí (pardon, bývalý šéfodborář, který se nejmenuje Plachý). Nejvíce dostanou přidáno policisté. Naděje, že policie vypátrá pravdu o Kořistkově výpovědi na detektoru lži, je malá. Jeden a půl miliardy se mezi státní zaměstnance rozdělí plošně – kdo má víc, dostane víc, kdo míň, dostane míň.

Zvláštní úkaz – všichni mají míň, než kolik činí průměr v jejich oboru! A každý chce alespoň průměr…

Středa 13. října 2004

Ležím, léčím se, čtu noviny. Ostravská státní zástupkyně Zlatuše A. vyčetla policistům, že při zatýkání a vrtulníkovém únosu podezřelých Dal. a Več. se dopustili chyb. (Používám zkratek, abych neovlivnil budoucí soudce, protože ty parchanty by jinak nemohl nikdo soudit – všichni soudci by byli nějak podjatí.) Kořistka protestoval, protože se také chtěl proletět vrtulníkem, ale policajti ho nechali sedět doma. (Kořistka zkratku nepotřebuje, protože o tom se ví, že je nevinnej – sám to na sebe prozradil a není mu proč nevěřit.)

Čtu si i zprávy z Evropy. Italský kandidát Butt. nebyl doporučen jedním z výborů Evropského parlamentu do funkce eurokomisaře pro vnitro a spravedlnost. Moc se totiž zajímá o vnitro homosexuálů a žen, jež by podle jeho názoru měly hlavně rodit. (Tedy jen ty ženy – ach ta horečka. Zde píšu zkratky, abych neovlivňoval nezávislé rozhodování EU.) On se euposlancům nelíbí ani předseda eukomise Barr. Ale co mají dělat – tihle komisaři jsou vlastně jmenováni, nikoli voleni.

Čtu si i zprávy ze světa. Rada bezpečnosti OSN dostala zprávu, že se z Iráku ztratil nějaký televizní program – ne, je to kompletní jaderný program, včetně všech citlivých komponent. Prej to rozkradli sami Iráčani při rabování, kterým oslavili své osvobození.

Čtvrtek 14. října 2004

Léčící dovolená pokračuje. Vláda, totiž strana, prosadila v čr. poslanecké sněmovně přidání policii. Učitelé ztratili iluze – odcházejí ze škol a nechávají se verbovat k policii. Místo nich budou na školách učit policajti – prej ty haranty nikdo jiný nezvládne.

Butt. se euposlancům stále nelíbí. Ale jenom některým. Předseda lidovecké frakce Pött. je spokojen - Butt. prý prokázal, že má dobré schopnosti vést resorty jak vnitra tak i spravedlnosti. I Pap. je s Butt. spokojený. Co teda bude dál? Nakonec stejně rozhodne Barr. podle svého. "Poslanci i komise se dostali na neznámý, panenský terén," uvedl předseda euparlamentu Borr. Totiž – ještě se nestalo, aby demokraticky neschválili nedemokraticky navržené kandidáty. Asi budou muset tuto panenskou půdu nějak znásilnit.

V Súdánu živoří jeden a půl milionu černochů v utečeneckých táborech. Hlídají je arabské milice Džandžauí. (Tytéž, co je už dva roky vyhánějí z domovů.) Džandža byli vyzbrojeni vládou. (Súdánskou.) Z oblasti byli vyhnáni i humanitární pracovníci. Rada bezpečnosti OSN věc vyřešila – v červenci súdánskou vládu upozornila, že jestli takhle bude pokračovat dále, tak se OSN rozhodne, co podnikne. Tento jasný krok OSN již po pouhých třech měsících nyní následovala i EU:
Pokud do dvou měsíců Súdán situaci nevyřeší, tak bude EU postupovat přesně tak, jako Rada bezpečnosti OSN.
RB nyní do oblasti navíc vyslala své pozorovatele, jestli se tu náhodou neděje genocida. Naštěstí ne – bylo zatím zabito jen 50.000 lidí.
"Nebyl učiněn dostatečný pokrok, co se týče civilistů v Dárfúru," prohlásil nizozemský ministr zahraničí Bot (to není zkratka). Nejspíš se musí počkat nejméně ještě ty dva měsíce, aby přibylo alespoň pár tisíc mrtvých.
Súdánský ministr zahraničí Mustafa Ismaíl prohlásil, že takový postup RB je sprostým neokolonialismem a zároveň požádal o několikamiliardovou půjčku – Džandžům už docházejí náboje a nechtějí se uchylovat k nehumánním a pracným mačetám.

Pátek 15. října 2004

Dohledová prověrka ostravského krajského státního zastupitelství nad okresním státním zastupitelstvím vyvolala silné reakce jak policie, tak i dalších činitelů. Krajská státní zástupkyně Zlatuše A. prohlásila, že policisté v případě Kořistka jenali nezákonně. Bude proto provedena dohledová prověrka ze strany vrchního státního zástupce – nad Zlatuší. Neb ministr Bub. prohlásil, že nezákonně jednala jedině Zlatuše.
Policie dle pana ministra postupovala správně, protože jinak by se nemohla dostat k odposlechu a ke kontu jistého Top. politika.
Možná, že euproblém s eukomisařem pro euvnitro by se vyřešil, a Barr. i Borr. by dosáhli svého, kdyby místo Butt. nastoupil Bub.

Káva vylitá do hlasovacího zařízení zhatila jednání Poslanecké sněmovny. Konečně povzbudivá zpráva!

Sobota 16. října 2004

Tento týden jsem měl silnou horečku, protože se mi zdálo, jako by se v novinách psaly jen samé nesmysly o nesmyslech. Dnes jsem se povyzdravil – sobotní tisk nebereme, v televizi sleduji jen reklamy a v rozhlase poslouchám toliko pohádky.

Och, jak se již těším do příjemné a idylické reality mých drahých Českých Textáren!

*************************************
Z komentářů

To je provokace
To je provokace.
Alfons

Alfonsi,
a co je provokace?
Jura

to neni provokace ...
... to je jen popis reality!!!
Boze, kam se ta EU riti (a my s ni)!!!
normalni clovek

Provokace to je
Jasne ze to je provokace. Ackoliv popis reality, je to provokace. Co s tim?
jhm
******************************************************
PS 2014: Barr. byl tehdy zvolen (pardon, schválen, pardon odsouhlasen) a právě nyní, po deset letech, odchází s poctami z čela EK.

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: