čtvrtek 30. října 2014

Jak zprivatizovat České Textárny - a jak zachránit Českou republiku

České Textárny se konečně zprivatizují! Po 23 hodinách přednášek jsem pochopil: Naše akcie budou vrženy na trh, pokud se neprodají strategickému investorovi. Ale nejlepší bude s privatizací ještě chvíli počkat. České úřady razantně zlepšily svoji práci: Začaly vymáhat sociální pojištění z výpalného a výkupného. Od vypálených a unesených.

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Upozorňuju zejména Duto Hlava, že všichni zaměstnanci Č. Textáren dodržují přísný zákaz hovořit s redaktorem těchto zápisků a on s nimi nemluví. Protože všechny zde použité informace jsou běžně dostupné v denním tisku i na webu. Krom Listárny, pochopitelně.)



Pondělí 25. října 2004

Vedoucí ing. Duto Hlav přišel dnes z managorské pracovní porady s důležitou informací – České Textárny se konečně zprivatizují! Čtyři hodiny mi vysvětloval, jak : Naše akcie se hodí na trh. Rozhodla o tom vládní privatizační komise.

Agentura Standard & Poor opět snížila rating ČR. Ministr financí Mgr. Bohuslav Sobotka pravil, že nevidí důvod k takovému počinu.

Úterý 26. října 2004

Ing. Duto Hlav přišel dnes z managorské prac. porady s další důležitou informací – na privatizaci Č. Textáren bude vypsána veřejná soutěž. Pět hodin pěl chválu na rozhodnutí Ministra informačních zdrojů: "Takhle to radí i vládou najatá Credit Suisse First Boston. Kdybychom poslechli komisi, tak to jsme nemuseli draho platit poradce!"

Evropská centrální banka prohlásila, že česká vláda mrhá veřejnými penězi. Prý u nás neexistuje podpora podnikání, pouze podpora organizovaného zločinu.

Středa 27. října 2004

Duto Hlav přišel dnes z nějaké prc. porady s novou informací – akcie ČeTex se prodají na trhu. Asi šest hodin mě přesvědčoval, že to musí jít svižně, protože tyhle prachy jsou už započítány do státního rozpočtu na příští rok! Takže ministr financí je potřebuje velice rychle.

Světová banka opět kritizovala Českou republiku za vysoké státní dluhy.

Čtvrtek 28. října 2004, státní svátek

Dnes si čtu staré noviny, protože privatizace mé firmy mě zajímá. A vidím, že Duto kecal: Textárny budou podle premiérova superporadce prodány strategickému investorovi! Prodat akcie na trhu by byla blbost - cena by šla dolů o 10 až 20 procent a stát by přišel o pěkných pár miliard korun. Co je proti tomu 200 milionů pro Kokota!

Mezinárodní měnový fond upozorňuje, že Česká republika má špatnou kvalitu veřejné správy, ve které bují korupce. Šel jsem na lodžii a sundal státní vlajku.

Pátek 29. října 2004

Že jsem si dneska nevzal dovolenou! Hned ráno mě odchytil D.H. a osm hodin do mě hustil, že se čeká na statečné rozhodnutí premiéra: Říká se, že Sranda Gross privatizaci Českých Textáren – opět odloží. Nejspíš to bude pravda, protože na ředitelském patře bouchaly zátky od šampaňského.

Světové ekonomické fórum upozornilo, že se propadá schopnost celého Česka uspět v mezinárodní konkurenci. Ministr pro místní rozvoj je zděšen – z nezodpovědného populismu radikálních liberálů.

Ministr financí pochválil úřady: Podle údajů, dodaných českou policií, začaly vymáhat sociální pojištění z výpalného a výkupného. Od vypálených a unesených.

Sranda premiér podepsal za Českou republiku Evropskou ústavu.

Chudák Evropa!
*******************************************************************************

Z listárny Moby Dicka

27.10.2004 13:01
Ahoj Moby Dicku,
nase oddeleni pro styk se zakazniky, zamestnanci a uplne kazdym, kdo se chce stykat asi opisuje od tebe. Pro tentokrat opsali textarenskou Kulturu otevrenych dveri – zatim bude platit jenom kazdy patek. Tak prosim te do budoucna nevymyslej zadny bejkarny, at se z toho tady nepo..rem.
Diky, mej se,
Tvuj ctenar Pepa

27.10.2004 14:41
Nazdarek,
ty mi to nebudes verit, ale ted jsem sel po chodbe a uz to zacalo. Prvni visacka s napisem Keep open door! uz se objevila. Bohuzel je to na panskych WC, ale kazdy zacatek je tezky, no ne? Desim se, co se stane behem patku.
Ach jo.
Tvuj ctenar Pepa, jiz naprosto zbaveny iluzi o tehle firme

Pepo,
nechtěl jsem tomu věřit, ale je vidět, že tvoje firma přebírá soudružské zkušenosti. Avšak nejsem tak domýšlivý, abych předpokládal, že z mého deníčku. Spíše od skutečných Č. Textáren.
Za maily dík
>>:)) Moby Dick

Z komentářů:

Ke kultuře otevřených dveří
Teď jsem si vzpomněl (jak už je to dávno!), že za minulého režimu, když začala "pěrestrojka" a "glasnosť", a u nás posléze "přestavba", tak v podniku, kde jsem pracoval, bylo nařízeno, jako výraz "přestavby", odstranit koule na dveřích a místo nich namontovat zvenčí kliky. Protože za dveřmi byly v mnoha místnostech volně uloženy technické prostředky značné ceny a nepatrných rozměrů, tak jediný výsledek tohoto opatření byl ten, že jsme museli zamykat na klíč i při odchodu na záchod.
V Českých Textárnách se ještě neztratily, díky kultuře otevřených dveří, nějaké tajné dokumenty? Nebo je tato skutečnost natolik tajná, že si ji nesmí poznamenat ani Moby Dick do svého deníčku?
není nutné

tst
pr
acv

Upřímně řečeno - kulturu otevřených dveří bych neodsuzoval
Nikdy jsem sice na úřadě nepracoval, tekže netuším, čemu otevřené dveře vadí (kromě průvanu). Ale již někdy v roce 1992 jsem v rámci návrhů tzv.první (nikdy neuskutečněné) reformy veřejné správy navrhoval: vysadit, odvézt a spálit všechny dveře kanceláří, za nimiž sedí úředníci pověřeni sloužit veřejnosti.
jezevec
********************************************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: