sobota 25. ledna 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Vir Bill

Pondělí 26. ledna 2004

Přišel mail od neúprosného velitele jednotky rychlého zásahu plukovníka Havrana Vetřelého:

"Protože se moje lpění na dodržování pravidla otevřených dveří stalo záminkou mediálních útoků osobně na mou osobu a zprostředkovaně i na České Textárny, upouštím dočasně od občasných kontrol dodržování vnitropodnikové kultury. Celou uměle vyvolanou aférou jsem skutečně znechucen a chci zdůraznit, že jsem v žádném případě nejednal v rozporu s platnými mimopodnikovými právními předpisy ani jsem nezneužil svých znalostí od rudých baretů. Mé jednání bylo možná někdy tvrdé, avšak důsledné a spravedlivé. Sám jsem z něj vyvodil (na rozdíl od mnoha jiných) velmi důsledná a velmi tvrdá osobní opatření.
Ano, já sám odedneška zavírám dveře u své kanceláře!"


Úterý 27. ledna 2004

Neústupný Vetřelý ustoupil. I my jsme vyvodili osobní důsledky a spravedlivě a důsledně jsme zavřeli dveře na vymrzlou chodbu. Bylo načase, protože vedoucí Duto Hlav včera i dneska běžel na nákup papírových kapesníčků. Pokaždé přitom vyčerpá celodenní příděl financí na drobný nákup!

Psáno odpoledne: Asi se něco děje, protože k příkladnému sebepotrestání (zavření dveří u svého kanclu) se přihlásil i managor stížností čáp marabu!

Středa 28. ledna 2004

Dnešní Virtuální univerzita morálky a lidství (VUML) přivítala pana Gatese. Škoda, že jsme se na jeho přednášku nedostali – byla prý vyhrazena toliko počítačovým odborníkům. Alespoň jsme od Billa dostali osobní mail:

"První, na čem mi při rozvoji nových technologií vždy záleželo, byla bezpečnost uživatelů. Mohu Vám opětně slíbit to, co jsem vždycky sliboval, a za co se opět zaručuji: Už za dva roky budou produkty mé firmy spolehlivé a bezpečné!"

Mail byl zavirován...

Čtvrtek 29. ledna 2004

Tak Junior na té včerejší Billově přednášce byl a pochvaloval si, že se tam rozdávaly neslýchaně chutné bagety. Avšak zaregistroval, že byly přítomny i jisté dámy staršího věku s nákupními taškami, které vůbec nevzbuzovaly dojem počítačovývh odbornic.

Tyto dámy velice zkušeně plnily připravené tašky rozdávanými bagetami – načež odcházely z přednášky...

Pátek 30. ledna 2004

K vlně osobních vyznání a zavřeným dveřím se připojil i dlouho skrytý šéf jednotky restrikce Archanděl Gabriel. V kantýně se proslýchá, že začít s kulturou otevřených dveří v zimní sezóně byl původně jeho nápad. Chtěl, aby se co nejvíc lidí nakazilo chřipkou, to je prý nejlepší "restrikce". A chřipka přišla. Jenže se jí začali bát sami managoři - jmenovitě Havran V., čáp m. a teď i Archanděl G. Proč?

Blíží se totiž ptačí chřipka.

A nejvíc se jí bojí náš ředitel B. Kokot...
*********************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick