pátek 17. února 2012

MOBY DICK: Kapitáni v srdci bouře

Nedostatečná nesmrtelnost, kultura Gazpromu, nebezpečné gorily, politika songun, útok na spoluevropany a srdeční záležitosti prezidentů
***************************************************

Neděle 12. února 2012
V Česku celý týden mrzne a sněží.

Italský automobilový průmysl postihl 53% pokles prodeje luxusních značek. Důvod: Policie zastavuje na silnicích nablýskaná Ferrari, Maserati a Lamborghini  a předává "zjištěné" nevinné řidiče - kolegům z finančního! Ti během měsíce na základě takovéhoto "podání" provedli 2.800 kontrol, které odhalily daňové nedoplatky za 68 milionů €.

Český gangster Radovan Krejčíř opět zatčen rasistickou jihoafrickou policií. Jest podezřel z účasti na ozbrojené loupeži. Nešťastná událost se stala v Pretorii v říjnu minulého roku.

Vůdce peruánských drogových komunistů Komandant Artmio ze Světlé stezky byl těžce zraněn při přestřelce s vládními vojáky. Tato odrůda komunismu v Peru zmírá – už je jich asi jen 150 kusů, z dřívějších deseti tisíc.

Žena Moby Dicka: "Odrůda prezidentského socialismu v mezích tržního hospodářství láká lid více."

Další krok na cestě k demokracii učinil v dnešních prezidentských volbách Turkmenistán. Poté, co dostal jednoznačnou podporu sedmi prezidentských kandidátů (ministrů a ředitelů státních firem) zvítězil jednoznačně kandidát osmý, vlastně první: Vrchní velitel ozbrojených sil, Vůdce Demokratické strany Turkmenistánu, Ochránce národa "Arkadak" Kurbanguly Berdymuchamedov se stal prezidentem už podruhé, na dalších pět let. Vděčný lid mu věnoval 97 % hlasů. Berdy je velmi oblíbený kvůli svým demokratickým reformám, s nimiž započal r. 2006 po smrti svého nesmrtelného předchůdce, doživotního prezidenta a Otce všech Turkménů, "Turkmenbašiho" Saparmurata Nijazova: Povolil operu, cirkusy, zlaté zuby a internet. Ve svobodě tisku se Turkmenistán pod svým protektorem dostal dokonce i před poslední Severní Koreu a Eritreu.
Pro demokratický svět je však rozhodující, že by mohl dodávat plyn pro teoretický plynovod Nabucco. Zatím se staví plynovod do lidové Číny. Za lidovou půjčku od Číny.

Žena Moby Dicka: "To by mě zajímalo, jak vůbec mohl nastoupit po svém předchůdci, když Turkmenbaši byl nesmrtelný?"

Mrtvá Kočka: "Berdy byl jeho osobní lékař."

Republikánské dostihy za prezidentskou nominací pokračovaly v Maine. Mitt Romney 39 %, Ron Paul 36 %, Rick Santorun 18 %, Newt Ginrich 6 %.

Liga arabských zemí "doporučila poskytnout syrské opozici všechny formy politické a materiální podpory". LAS dále "vyzvala" RB OSN k vyslání "mírových sborů" do Sýrie. V Tunisku se na konci měsíce sejdou "přátelé Sýrie". Prezident Bašár Asad by si měl začít hledat azylovou zemi. Doporučujeme mu Francii.

Žena Moby Dicka nesouhlasí: "V muslimských zemích pro něj a jeho ženu nebude bezpečno."

Kolega Šaman míní, že Židé by se měli vyvarovat mj. kandidatury na českého prezidenta. "To by totiž zdvihlo novou vlnu antisemitismu! A to by bylo škoda, když si s nimi dnes tak dobře rozumíme."

Pondělí 13. února 2012
V noci schválil řecký parlament drakonické škrty. Vůdci politických stran se zavázali, že je dodrží i po dubnových volbách. Evropa však s půjčkou váhá.

Americký prezident Barack Obama navrhuje v novém rozpočtu na fiskální rok 2013 milionářskou daň ve výši 30 %, a dále zvýšení daní z dividend pro bohatce z 15 až na 40 %. Návrh sice nemá šanci projít Kongresem, ale proč si nepořídit prezidentskou kampaň zadarmo?

V Moskvě je dvacet pod nulou. Přesto několik žen demonstruje před sídlem plynových teroristů z Gazpromu obnaženo do půli těla. Jde o členky ukrajinského (nikoli otužileckého) hnutí Femen.

Kulturní svět si oddychl: Policisté a hasiči v Riu de Janeiru odvolali stávku, která by ohrozila konání velkolepého karnevalu. Po jeho skončení však stávku obnoví. O co těm policajtů jde?
Přítel Mrtvé Kočky Ambrož, který se nedávno vrátil z obchodní cesty do Ria: "Žádají větší platy, větší ráže, delší zásobníky a právo vystřelit jako první."

Drážďany si připomněly nálet z roku 1945, při kterém zahynulo 25.000 lidí. Do města se slezlo na tisíc neonaci, kteří pochodňovým průvodem hodlali připomenout tento válečný zločin angloamerických leteckých pirátů. 13.000 lidí vytvořilo 3,5 km dlouhý řetěz, kterým zabránili náckům vniknout do středu města. Podle nich byl viníkem této katastrofy především nacistický režim. Oba tábory oddělovalo 5.000 policistů, kteří pak tvory doprovázeli na nádraží, odkud se zase rozlezli do všech spolkových zemí, včetně Čech a Moravy.
"Tato akce byla pádnou odpovědí na nacionální socialismus, rasismus a násilí." (Dirk Hilbert, starosta Drážďan.)

Úterý 14. února 2012 20 let od zavedení internetu v České a Slovenské Federativní Republice
Holding Gazprom-Media, dvoutřetinový vlastník populárního rádia Echo Moskvy, požádal o předčasné odstoupení jeho správní rady a výměnu jejích dvou nezávislých členů.
"Chápeme, že Gazprom-Media musel reagovat na kritiku této rozhlasové stanice ze strany nejvyššího ruského vedení." Z prohlášení reportérů Echa Moskvy.)
"Spojovat vnitřní záležitosti Echa Moskvy s Putinovou výtkou, nebo fantazírovat o tom, že je něco pod něčí kontrolou, je chybné." (Dmitrij Peskov, mluvčí pana premiéra.)
"Echo Moskvy slouží zájmům jiného státu. Od rána do večera na mě snáší špínu". (V.V. Putin na lednové přátelské večeři se soudruhy novináři.)

"Nadšeně vítám toto rozhodnutí. Doufám, že to bude prvním krokem k usmíření v královské rodině." (Paul Lambrino, vnuk bývalého rumunského krále Karla II., k rozhodnutí rumunského nejvyššího soudu, že jeho otec byl "legitimním dědicem".) Otec Paula, Karel, byl sice prvorozeným synem Karla II., , avšak pocházel z "morganatického manželství" (matka byla dcerou pouhého rumunského generála). Toto manželství bylo svého času anulováno tribunálem pro "porušení královských zákonů". Proto se králem stal Michal I. (1940-1947), syn Karla II. z druhého, "legitimního manželství". Spor probíhá před evropskými soudy nejméně od r. 1955. Tehdy lisabonský soud přiznal Karlovi dědická práva. Totéž potvrdil i soud v Paříži. Za "legitimního syna" uznal Karla Lambrina r. 1995 i rumunský soud. Strýček Michal I. se odvolával, odvolával a hodlá se odvolávat i dál. "Ani král Michal, ani jeho předchůdci, král Ferdinand a král Karel II., nikdy neuznali ani neudělili titul Karlu Lambrinovi." (Z webu rumunské královské rodiny.) Paul se hodlá soudit třeba dalších sto let, aby získal, co mu "právem náleží", nebo dokud nedojde k "přátelské dohodě".
No moment, Rumunsko se stalo r. 1947 socialistickou republikou, tak o co kráčí?

Žena Moby Dicka: "Už není socialistickou, a nemusí být ani republikou."

Mrtvá Kočka: Jde o majetek. Třeba o královský zámek Săvârşin."

Prezident Václav Klaus vyhověl celkem 14 žadatelům o milost a v jednom případě rozhodl o odkladu výkonu trestu za zpronevěru. Ve většině případů ho k tomu vedly humanitární důvody. Více chytřejší jinde.

Středa 15. února 2012
"Eurozóna už je na řecký bankrot připravena mnohem lépe než přede dvěma roky." (Wolfgang Schäube, německý ministr financí.)
"Měli bychom Řecko nechat zbankrotovat v rámci eurozóny a pomocí adekvátně posíleného fondu by se mohlo znovuzkusit oživit, to by vytvořilo hráz kolem eurozóny." (Německý komentátor Financial Times Wolfgang Münchau)
Řecko by mělo být "vypuzeno" z EU, protože je "nesnesitelnou zátěží" pro ostatní. Pravil ředitel německé firmy Bosch pan Franz Fehrenbach.
"Nenecháme se urážet." (Karolos Papulias, řecký prezident.
Řecký lid demonstruje pod vedením osmdesát devět let mladého levičáka a národního hrdiny Manolise Glezose, kterýv roce 1941 strhnul nacistickou vlajku z Akropole.

Kim Čong-Il byl jmenován u příležitosti svých 70. narozenin "generalissimem". Tuto poctu si Kim II. zasloužil jako "otec jaderného státu" a "kosmického programu". Podařilo se mu to díky politice "songun", která ustanovila jako "vedoucí sílu socialistické revoluce" – armádu. Generalissistické výložky mu patří právem. Škodaže jako nedostatečně nesmrtelnému si tuto hodnost nemůže patřičně užít.

Jihoafrická policie se snaží usvědčit proslulého českého gangstera Radovana Krejčíře z vraždy německého podnikatele Uwe Gembally. Gemballu zavraždily gorily z Krejčířova gangu před dvěma lety v domě Ivana Georgjeva Savova (Bulhar, ale říkalo se mu "Rus"). "Rus" v té době pracoval jako Krejčířův "project manager" (zabiják).

Mrtvá Kočka: "Neměla by česká policie nechat utéct některé naše další "podnikatele" taky do JAR?"

"Politický systém státu bude založen na principu politické plurality a demokracie bude uplatňována skrze volební urny." (Z nové ústavy Sýrie.)  Socialistická strana arabské obrody, jež je vedoucí stranou "Národní pokrokové fronty" přichází o ústavně zakotvenou vedoucí roli. Dekret o referendu k nové ústavě vydal dnes prezident Bašár Asad, vůdce doposud vůdčí strany Baas. Krom jiných vymožeností zaručuje nová ústava také svobodu jednotlivce jako "svaté právo", jehož porušení bude tvrdě postihováno. Referendum má proběhnout už 26. února.
Syrské jednotky bombardují syrské město Homs, dezertéry, civilisty, Osvobozeneckou armádu, vinnej - nevinnej, nemáš bydlet v Homsu.

"Je nade vší pochybnost jasné, že obžalovaný je vinen. Jeho obhajoba je založena na falešných dokumentech." (Fabio De Pasquale, italský prokurátor, který požaduje v případu Mills 5 let natvrdo pro expremiéra Silvia Berlusconiho.) Silvio obvinění z toho, že by si od svého právníka kupoval falešná svědectví v případu finančních podvodů, označuje za politicky motivované.


"Ano, jsem kandidát v prezidentských volbách. Rozhodnutí kandidovat jsem přijal proto, že Francie i Evropa v posledních třech letech prochází sérií bezpříkladných krizí. Neusilovat v takové situaci o další mandát od Francouzů, to bych pokládal za opomenutí svých povinností... Jsem kapitán lodi v srdci bouře. Mám co říci Francouzům, vím jak proplout rozbouřenými vodami." (Nicolas Sarkozy, budoucí francouzský exprezident, vyhlašuje v rozhovoru pro televizi TF1 svou kandidaturu na další volební prezidentské období.)

Americký prezident Barack Obama, jasný kandidát Demokratické strany, v průzkumech jasně poráží všechny republikánské kandidáty na prezidenta. Jeho působení v Bílém domě hodnotí kladně polovička Američanů.

Mrtvá Kočka: "Má tak dobrou šanci zvítězit – v republikánských primárkách."

Čtvrtek 16. února 2012
Valné shromáždění OSN přijalo hlasy 137 z celkových 193 zemí rezoluci, která "vyzývá k ukončení konfliktu v Sýrii a odstoupení prezidenta Bašára Asada." Měly být ukončeno i "rozšířené a systematické porušování lidských práv" v Sýrii.

Řecku a Itálii prý už nemá smysl půjčovat. Zjišťují to různí evropští lídři. Ušetřený obnos by se měl věnovat záchraně Portugalska.
Řecký lid se hněvá, pálí německé války a požaduje po Německu válečné reparace.

Presumptivní prezident vší Rusi Vladimir Vladimirovič Putin se svezl v dvoumístném závodním bobu.

Nynější náměstek generálního prokurátora Dobroslav Trnka v minulosti požadoval zastavení vyšetřování kauzy Gorila. Tou dobou sloužil ve funkci generálního prokurátora, v níž jej však loni v červnu nahradil Jozef Čentéš.

"Nechci vás navádět, jakým způsobem se má o dotyčné věci rozhodnout, ale doporučuju vám, abyste si nastudovali ty části trestního řádu, které pojednávají o zastavení trestního stíhání. Vyšetřujeme nedokazatelnou a neprokazatelnou zpravodajskou hru. Jsem zvědavý, který prokurátor se pod to podepíše… Jde o fiktivní přepisy něčeho, co buď neexistuje, nebo bylo vytvořené s cílem možného vydírání osob, které jsou v těchto přepisech uvedené." (Z pokynu Dobroslava Trnky, bývalého slovenského generálního prokurátora, jenž v dubnu 2011 zaslal na vojenskou prokuraturu ohledně spisu Gorila. Vyšetřování pak bylo v srpnu 2011 zastaveno.) Dobroslav, nyní náměstek generálního prokurátora, kategoricky odmítl, že by měl žádat zastavení vyšetřování Gorily. "Medializované výroky" jsou prý vytržené z kontextu jeho pokynu.
"Vzhledem k tomu, že v deníku Sme byly zveřejněny části pokynu náměstka generálního prokurátora Dobroslava Trnky, které jsou absolutně vytržené z kontextu, zveřejňujeme pro veřejnost celé znění tohoto pokynu, aby si mohla sama udělat objektivní názor na celou věc, a to nejen osoby s právním vzděláním, ale i celá laická veřejnost, která by už měla pochopit důvod a způsoby mediálního pohonu deníku Sme a týdeníku Týždeň na Dobroslava Trnku." (Z prohlášení slovenské GP, která celý "pokyn" zveřejnila.)
Nechci nikoho navádět, ale nehodilo by se tu taky vytrhnout nějaké navádění z kontextu - aby pak čeští orgáni zveřejnili nějaký nepřístupný spis?

"Štvou vás migranti ze střední a východní Evropy? Připravil vás o práci Polák, Bulhar, Rumun nebo jiný Východoevropan? Pak nám napište…
Z webu nizozemské Strany pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse, jenž je nazvaný "Udej lidi ze střední a východní Evropy" a byl spuštěn minulý týden ve středu.
"Rozčiluje mě, že někdo může útočit na naše spoluevropany… Zejména vyzýváme nizozemského premiéra Marka Rutteho, aby zveřejnil postoj své vlády v této otázce a přišel před Evropský parlament a vysvětlil své ohlušující mlčení v této věci." (Joseph Daul, předseda evropského poslaneckého klubu Evropské lidové strany.)
"Webová stránka nepatří nizozemské vládě, ale politické straně. Není na mně, abych reagoval na nějaký web konkrétní politické strany." (Mark Rutte, premiér Nižního zemska.) PVV není ve vládě, ale bez její podpory nemá vládní koalice parlamentní většinu.
"Vybrat si skupinu lidí, která žije v Nizozemsku, je ve svém záměru a účelu zřetelně diskriminační a ponižující." (Z otevřeného dopisu, který předsedům nizozemských parlamentních stran rozeslalo deset východoevropských států: Polsko, Bulharsko, Maďarsko, Rumunsko, Česko, Slovensko, Lotyšsko, Litva, Estonsko a Slovinsko.)

Známý český gangster a podvodník Radovan Krejčíř požádal o propuštění z vazby. Jeho právní zástupce poukázal na to, že jeho mandant musel prchnout z České republiky kvůli svým "politickým stykům". Pan Krejčíř ale teď nikam neprchne, protože v Jihoafrické republice "žije rád a chce tady zůstat". Rovněž posílal peníze na sbírku stanice Jacaranda FM na přikrývky pro chudé na zimu i jinou charitu.
Gangster sám se považuje za "rodinný typ". Už dříve obvinil soukromého vyšetřovatele Paula O'Sullivana za "špinění pověsti" v médiích. (A co ministryni vnitra, tu ještě nezavřeli?)

Prokurátor Dolního Saska vyzval Bundestag, aby zbavil imunity německého prezidenta Christiana Wulffa. Pan prezident se dopustil daňového deliktu,
když si ještě jako premiér Dolního Saska půjčil 500 tisíc € (12,5 milionu korun) na byt od manželky podnikatele Egona Geerkense, ale půjčku (německá média říkají "úplatek") nevykázal v daňovém přiznání pro dolnosaský parlament. Novinářské hyeny rovněž vyčenichaly, že jakožto zástupce Dolního Saska v dozorčí radě koncernu Volkswagen si pořídil na výhodný leasing škodovácký vůz Yeti. Na splátkách přitom ušetřil každý rok 1.200 € (30.000 korun).

Pátek 17. února 2012
V Pretorii pokračuje soud, před kterým se projednává možné propuštění českého gangstera Krejčíře na kauci. Podvodník prohlašuje, že byl zatčen za to, že "způsobil újmy policejnímu ministrovi". Újma měla být způsobena formou žaloby za "nezákonný vstup na soukromý pozemek". Tento "vstup" byl proveden loni v březnu, kdy v Krejčířově domě provedla policie razii. (Kliku má tedy český policejní prezident Jiří Kolář, že musel kvůli ostudě s ne-zadržením nejproslulejšího českého zločince pouze odstoupit.)

Žena Moby Dicka: "Prosímtě, proč o Radovanovi Ká nepíšeš jako o "českém podnikateli", jak to dělají jiná média?"

Moby Dick: "Nechci urážet české podnikatele."

Prezident republiky Václav Klaus se vrací z tajné (pro česká média) státní návštěvy Turecké republiky. Během ní mj. otevřel zasedání Česko-tureckého podnikatelského fóra. 60 českých podnikatelů, kteří se díky tomu, že se svezli prezidentským letadlem, stali rovněž součástí státní návštěvy, podepsalo v Turecku dodávky za několik set milionů korun v oblasti energetiky, životního prostředí, dopravě nebo těžbě surovin.

Martin, Ružomberk a Prešov se staly místem dalších protestů naštvaných Slováků proti korupci, zejména ve spojitosti s kauzou Gorila.

"Posilování sounáležitosti všech občanů, žijících v této zemi bylo pro mě srdeční záležitostí. Evropa může být dobře integrovaná, jen pokud bude dobře integrované Německo. K tomuto úkolu potřebuji většinovou důvěru. Tato důvěra je nyní poškozená, není proto možné abych dále zastával funkci německého prezidenta." (Z čtyřminutové abdikační řeči pana spolkového prezidenta Christiana Wulffa, se kterou před kamery, německý národ a zbytek světa předstoupil v 11:04 SEČ.) Pan exprezident nezoufá: "Jsem přesvědčen, že budu zcela očištěn. Dělal jsem chyby, ale byl jsem upřímný. Novináři mi ublížili, i mé ženě. Děkuji všem spolupracovníkům."

Mrtvá Kočka: "Nejhorším novinářem je dolnosaský prokurátor."

Kancléřka všech Němců Anděla Merkelová Wulffovo oznámení vzala s politováním na vědomí. Ocenila, že pan prezident přinesl nové popudy a ukázal, že síla Německa zůstává v rozmanitosti. Za reprezentaci země patří panu prezidentovi i jeho ženě dík, úcta a respekt. Vládní strany se poradí, pak se obrátí na další parlamentní strany, a společně se pokusí najít jiného tak výtečného společného kandidáta na příštího německého pana prezidenta.

Izraelský ministr obrany Ehud Barak unikl začátkem týdne na letecké přehlídce v Singapuru atentátu. Vražedný plán odhalil včas Mosad. Zveřejnil to jeden zpravodajský portál, který se odvolává na druhé kuvajtské noviny. Izrael i Singapur to popírají. Tajné služby se tváří tajemně.

Čeští sociální demokrati začínají hledat svého kandidáta na prezidenta všech Čechů a národností, žijících v naší hezké zemi. Ukazuje se, že by se touto cestou mohli zbavit poněkud neposlušného Jiřího Dienstbiera.

Sobota 18. února 2012, Miloš Forman slaví 80 let

Žena Moby Dicka: "Jen jestli zase nejde o nějakou židovskou provokaci."

*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

191 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Dva Židé byli téměř zlynčováni Araby
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152856#.Tz59JvEZsX1
To jde palestinským Arabům nejlépe, není nad to, někoho zlynčovat, tak jak Ku-Klux-Klan lynčoval černochy a Židy. KKK našel důstojného nástupce v "Palestincích"...

Kopretina řekl(a)...

Zde nechám "Palestince" "Palestinci" mám zkrátka své důvody, proč "Palestince" nesnáším...Čest.

A.S. Pergill řekl(a)...

K tomu hnutí Femen:
Shledal jsem (byly fotky z jejich akcí na idnes), že dotyčné dámy mají závěsný aparát prsů výrazně výkonnější než je průměr (a tudíž tvary jak antické sochy). Není to tím, že běhají topless za každého počasí?

Ten Kim Čong Il si to nemůže užít, ale může si svou novou hodnost umrtvit!

Kopretina řekl(a)...

Miloš Forman má heslo na anglické wiki...taková je to významná postava...
http://en.wikipedia.org/wiki/Milo%C5%A1_Forman

Větší vlastenec řekl(a)...

Židi, Němci a jejich slouhové

A jsme opět u toho : Tato přívětivě česky proteplená hospůdka se stává studeným nehostinným místem, jakmile se řeč stočí na druhé největší nepřátele naší vlasti a našeho národa.
Jistě - s Němci nemá Ó Velký Šaman (a ostatní zdejší vlastenci) ani ten nejmenší problém; Němci prostě jsou a vždy budou našimi dědičnými nepřáteli. Před Němci si prostě musíme dát pozor, zvlášť když přinášejí své danajské dary (například EU, prostředek k německo-židovskému ovládnutí celé Evropy i naší části Západní Asie).

Ale jakmile někdo poukáže na Židy a jejich rozvratnou činnost ... tak je oheň na střeše a karabáč v ruce.

Ó Velký Šaman popsal spoustu místa na obrazovce vypočítáváním nepříjemných výroků našeho ABB o Židech. Ale jaksi opomněl dodat, že náš velký vlastenec a geniální novinář ve stejném článku ostře kritizuje i pravdoláskaře, otevřené německé slouhy a jiné odporné úchyly:
„Pravdoláskaři také tento časopis tvoří – v redakci najdeme spisovatele Jaroslava Rudiše (který nechybí mezi věčnými petenty), Radima Špačka (syna Havlova tajemníka Ladislava Špačka), teplého fotografa Roberta Vana a proněmecky tvořícího režiséra Davida Vondráčka (autora dokumentů Zabíjení po česku nebo Řekni, kde ti mrtví jsou). Posledně jmenovaní souvisí s tím rozvracečským potenciálem, o kterém se ještě zmíním. Oba rozvrací morálku – ten jeden oplzlými fotografiemi, ten druhý kolaborantskými a sebemrskačskými texty za peníze Němců.“

Pod tento text se přece podepíše KAŽDÝ OPRAVDOVÝ český vlastenec; nejen Ó Velký Šaman, ale i Moby Dick a další a další.

Jenže ono je to jinak, z nějakého důvodu; jakmile jde o Židy ... jak jsem napsal výše.

Přičemž Moby Dickem zmíněný M.Forman - kdo to vlastně je ? Rozvraceč, posměváček, kamarádíček V.Havla. Později zrádný emigrant, slouha amerického establišmentu, milionář. Kdo mu dal ty „jeho“ miliony dolarů ? Stejní nepřátelé naší vlasti a všeho našeho lidu, kteří dali (o něco méně) i V.Havlovi, J.Grušovi a dalším pravdoláskařům : CIA, Mossad, BND, Schwarzenberg atd.

Velký český vlastenec a nezávislý myslitel s.s.A.S.Pergill už mnohokrát poukázal na podstatu i kořeny protičeského štvaní Židů, křesťanů a Němců. Na protičeské působení zrádných emigrantů poukázali již mnohokrát i jiní zdejší vlastenci.
Není na čase vyvodit z toho všeho důsledky ?
Kupříkladu odkrýt karty ?
Ó Velký Šamane ?
Moby Dicku ?
Nu ?!

informace řekl(a)...

Pardon,můj příspěvek skončil pod článkem O prospěšnosti Božích přikázání.

informace řekl(a)...

O případu prezidenta Wulffa německé noviny píší už deset dní, ne-li víc. Česká media si toho všimla brzo.

informace řekl(a)...

A téhle, Jakube, rozumíte?
Un giovane ispettore delle imposte mandato un giorno alla Grande Sinagoga di Parigi per effettuare un controllo fiscale. Impietosamente pone numerose domande al Rabbino Capo:
- Cosa ne fate dei resti delle candele e della cera?
- Le rimandiamo al nostro fornitore che, una volta l'anno, ci offre un pacco di candele.
- E dei resti del pane, di questi avanzi, che ne fate?
- In linea di massima la stessa cosa: le spediamo al nostro panettiere e, una volta l'anno, lui ci fa un piccolo regalo.
Contrariato da queste pronte risposte, l'ispettore aggiunge:
- E dei resti delle circoncisioni? Di tutti questi piccoli pezzi, cosa ne fate?
Tranquillo, il Rabbino Capo risponde:
- Come per tutte le altre cose, le raccogliamo e le inviamo al Centro Nazionale delle Imposte e, una volta l'anno, loro ci inviano una testa di cazzo...

informace řekl(a)...

Pardon, tenhle zase patří pod O prospěšnosti Božích přikázání.

STK řekl(a)...

Konečně jsem pochopil Informace, z čeho jsou někteří lidé... [;>))

(Díky mému italskému Googlu, pochopitelně. Bez něho bych skončil na třetí větě...)

informace řekl(a)...

Nevím, co Vám vyšlo, STK.
Já jsem si to také nechala přeložit na zkoušku do češtiny googlem, pak do angličtiny a pak němčiny, ale té poslední větě (poněkud sprosté slovní hříčce) Google nerozumí. Nerozumí ani větné skladbě.
Uvidíme, co řekne Jakub.

stk řekl(a)...

Inspektor na otázku, co dělají se zbytky po obřízce dostane po chvíli od hlavního rabína odpověď, že je posílají do Národního centra a oni jim za to jednou rožně pošlou blbce. T.j. jeho, inspektora daní. Nechce se mi to znova překládat tak jen z hlavy...

Větší vlastenec řekl(a)...

Rád posloužím, vážený STK; jen tak z makovice :
http://www.ftipky.org/vtipy/zidovske/3628_prijde-kontrolor-z-berniho-uradu.html

Míru zdar !

s.t.k. řekl(a)...

Mladý daňový inspektor přišel jednoho dne do Velké synagogy v Paříži, aby se zúčastnil daňové kontroly. Nemilosrdně klade mnoho otázek na vrchnímu rabínovi:
- Co děláte se zbytky svíček a vosku?
- Dáváme je k dispozici našem dodavateli a jednou za rok nám nabídne balíček svíček.
- A co zbytky chleba, co že s nimi budete dělat?
- V zásadě totéž: pošleme našemu pekaři a jednou za rok nám udělá malý dárek.
Nespokojen těmito odpovědmi , inspektor říká:
- A co pozůstatky obřízky? Co uděláte ze všech těchto malých kousků?
Ticho, pak vrchní rabín odpovídá:
- Stejně jako u všech ostatních věcí - shromažďujeme je a zasíláme Národnímu centru pro daně a oni nám jednou za rok pošlou nám blbce ...

informace řekl(a)...

Pošle jim za to testa di cazzo, což je doslovně pyjí hlavu = blbce, co má místo hlavy pyj.
Vidíte, takhle to líp štymuje s předkožkami.
Testa di cazzo je nadávka. Nepoužívejte to s Italy, nebo Vám rozbijí čumák.

STK řekl(a)...

Tady vidíte ten rozdíl Vlastimile - já neobratně přeložím, vy naleznete na "vtípkách". Možná jste o něco rychlejší...

informace řekl(a)...

Rozhodně sprostější než české malý čůrák.

stk řekl(a)...

S prominutím, zde, v kraji sprosťáků se používá výraz "ty čuráčí hlavo" takže to docela odpovídá té italském roztomilosti.

informace řekl(a)...

Jde o to, jak to lidé cítí, vnímají. Tady na diskuzích jsem viděla, že používají čůrák skoro jako neutrální slovo, něco jako hlupák. V Itálii naopak to je urážka.

Jakub S. řekl(a)...

P o n ě k u d sprosté - ? Ach jo... třeba by se to nějak aji dalo česky, obdobně, ale bohužel - až teď jsem četl a musím zhasnout PC a zhasnout sebe, abych ráno vstal a jel do Přerova na krásné každoměsíční setkání Přátel Izraele + ICEJ. Tak se omlouvám!

s.t.k. řekl(a)...

Jo, ten vtip tam fakt je! Potvrzuji!
Jenom, Vlastimile, můžete mi (stačí jen tak z hlavy) říct, co je to ta "macesová koule"? Macesy se u nás doma občas jedly i když nemáme v rodině žádného žida - ale macesy byly takové velké velmi placaté sušenky v krabici - občas poněkud potlučené. Ale koule? [;>)

Větší vlastenec řekl(a)...

No ty vole, to je ale síla, tohleto.
A to si o sobě myslíš, že jsi sprosťák, když mezi sobě rovnými takto mluvíš.
A tady inženýr z dívadla si čurákuje jedna radost, PÍSEMNĚ, ani se nezačervená.
Se na to vyto, teda fakt.

Jakub S. řekl(a)...

Ajajaj. Tak tady už se podsouvají identity. No fajn.

STK řekl(a)...

Nebo se to podsouvání identit jen předstírá. To by byla horší varianta. Privátně (morgen) vysvětlím proč...

informace řekl(a)...

Dřív než nám tu učenou filologickou debatu Šaman smaže, všiml jste si, STK, s jakou neobvyklou rychlostí Vlastimil Vlastenec ten vtip našel na českém webu? Má zřejmě nezvyklou praxi. Já jsem ten vrip v italštině musela lovit jak dlouho. Tady se totiž vtipy o židech nevedou.
A pak že pan VV mé "spisby" nečte!

informace řekl(a)...

Neděle 12. února 2012
V Česku celý týden mrzne a sněží, píše M.D.
Tady rozkvétají mimozy.
http://blog.visit-montenegro.com/wp-content/uploads/2011/02/mimoza.jpg

Větší vlastenec řekl(a)...

Jo, naleznu, vážený STK.
Mám v tom praxi, za poslední 2-3 dny.
Hledal jsem jednak pendant na Vaše a Líziny vážně veselé vtípky o Cikánech, pak o Židech a jiných podobných nepřizpůsobivých v komorách (plynových, nikoli přechodových), a nakonec "předobraz" onoho "vtipu" O prospěšnosti Božích přikázání.
Neboť jsem jej kdysi kdesi četl, ve verzi Židi-synagoga-rabín. Nevím však kde; možná na Chechtavém tygrovi.
No to je jedno; hlavně že vážený Jakub S. má na ten "vtip" kopyrajt, že.
Mimochodem - ten chechtající se tygr je samozřejmě Hobbes, a taky to nikoho nesere (smím-li použít slovník vás vlasteneckých českých intošů).

Světu mír !

informace řekl(a)...

No né, a já furt myslela, že to byl ňákej anglickej nudnej filozof. A von to je tygr. Páni, to je "překvápko"!
Tak to teda smekám.

SOS řekl(a)...

A co ta "macesová koule", Vlastimile?

P.S.: Ten zbytek Vašich myšlenek je vyhrůžka nebo jak se tomu dá rozumět? Nebo je to Váš obvyklý Cimrmanovský "úkrok stranou"?

Ale teď už je to jedno, bo "Dobrou!"

Kopretina řekl(a)...

VV ignorujte mě a neberte si mě do svých úst, nevšímejte si mě a nechte mě na pokoji, prosím, nebaví mě to a nechci s Vámi vést žádnou válku a nechci zahltit celé fórum s hádkami s Vámi. Jinak mimojiné jsem napsala článek o jemenských Židech,vůbec sefardští Židé a sefardská komunita je také zajímavá, poslala jsem ho sem, protože toto téma není příliš atraktivní a pan Wagner by ho tudíž nezveřejnil, Neviditelnému psovi jde také o čtenost, vybírat atraktivní zajímavá témata, které píši kapacity i extrémisté,ale vracím se k prosbě, nechte mě na pokoji, ventilujte si svou nenávist jinde, nejsem žádná "Líza" jsem kopretina a nebo H.Lukešová nedávejte urážlivé pojmenování, nebaví mě vést žádné války. Víte koho mi připomínáte? Nechci zde vést divadla na způsob Války Roseových-
http://www.kfilmu.net/filmy.php?sekce=informace&film=valka-roseovych
Jste stejný oprudent jako jistý člověk, kterého nebudu jmenovat, zařekla jsem se, že jeho jméno nikdy nevyslovím, něco jako Lord Voldemord-
http://en.wikipedia.org/wiki/Lord_Voldemort
Říkám Vám nechte toho, chováte se ke mně jako nacista k Židovi.
I ten anonymní důvěrný je charakternější než-li Vy...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak mám vědět, pro Leninovy rány, co jsou to macesové koule ? Jsem snad nějaký Žid ?!
Stejně je to zas nějaká ta Vaše sprosťárna, ty Macesovy koule.
(Tady už je ovzduší jak na schůzce fotbalových činovníků; vzduchem létají koule, penisy a čertvíco ještě.)

A vůbec - o jakém "zbytku" mých myšlenek píšete ?
Proč by si vážený Jakub S., český intelektuál zatím jen podezřelý z nevhodného rasového původu, nemohl dát © na lidový vtip ? Najmě když se jedná o vtip o papežencích resp. Židech ?
Proč by „Chechtavej tygr“, kmenový zábavný autor Neviditelného psa, nemohl jako svůj emblém používat kresbu ze světoznámého comicsu ? Zvláště, když jde o comics americký - jak každý český vlastenec dobře ví, Američani nám dluží víc než Němci a Židi dohromady. Takže se s nějakými poplatky opravdu, ale OPRAVDU nemusí obtěžovat.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenecký novinář v bouři cizích zpráv

Nějak mi nedal spát tento článeček našeho ubohého a vykořisťovaného novináře Moby Dicka.
Přesněji řečeno - údajná slova maďarského Žida Sarkozyho o „srdci bouře“.
Takže jsem hledal na nespolehlivém a prolhaném internetu, služebném médiu ovládaném klikou Euroameričanů, Židů a jim podobných dědičných nepřátel.
A hle, co jsem nalezl :
Est-ce qu'on peut imaginer le capitaine d'un navire dont le bateau serait en pleine tempête dire : je suis fatigué, je renonce, j'abandonne?

Ano, tak pravil skřetí prezident Žabožroutska. Čili ono „srdce“ si z prstu vycucal nějaký český pisálek.
Přesněji - převzal jej převzal jej z The Telegraph.

Načež si jej osvojil jiný obdobně jazykově vybavený pisálek (to přece tak pěkně zní i vypadá - „srdce bouře“), a už se to veze, a už se to nese, a už to čtenáři vděčně konzumují, blaženě si přitom pomlaskávají.

Jaké z toho plyne poučení ?
Že internet je svinstvo. Nebezpečné svinstvo, ke kterému budou mít, po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem, přístup jen pečlivě vybraní a neustále prověřovaní pracovníci příslušných centrálních úřadů.
Ti vydají závazný přehled zpráv, které následně uveřejní všechna masmédia. A bude pokluzené, neboť žádný nechutný šťoural nebude pomlouvat záslužnou práci českých vlasteneckých žurnálistů.

Na shledanou v lepších časech.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

No podívejte se, V.v. Vy jste řízl vpravo do toho srdce té věci. Kdo má rozumět žabožroutsky, že?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Muž obviněn ze spiknutí zaútočit na US Capitol.

informace řekl(a)...

A tady máte jednu ruskou

30-е годы СССР. В КГБ звонит телефон.
- Алло? Это КГБ?
- Да, Что вам нужно?
- Я звоню донести на моего соседа Исаака. Он враг народа. Он в своих
дровах запрятал брильянты.
- Мы учтем.
На следующий день у Исаака на пороге появляются КГБ и требуют показать
все его дрова. Раскалывают каждое полено, ничего не находят и в гневе
уходят. Через некоторое время у Исаака звонит телефон.
- Алло Исаак? Это Абрам. Из КГБ были?
- Да.
- Дрова все перекололи?
- Да.
- Давай, твоя очередь звонить мне сад вспахать нужно.

CTK řekl(a)...

Да, я знаю давно. Красивая история!

STK řekl(a)...

Ba ne, Vlastimile!
Pokud hledáte skutečnou, ryzí pravdu, najdete ji jen ve svém srdci. Na internetu se dopracujete nanejvýš do hlubšího levelu lží.
A autorské poplatky? Poplatky jsou zpátečnický výmysl kapitalistických vykořisťovatelů.
Představte si situaci, že by si pračlověk Janeček nechal patentovat způsob, jakým lze rozdělávat oheň. A nikdo by mu nemohl za toto užitečné umění zaplatit, protože ještě nebyl vynalezeny peníze. Vždyť to maso bychom dodnes žrali syrové!
Takže klid, vlastenče: Tady se vždycky kradlo, krade a krást bude. Žádná ACTA na tom nic nezmění, bo "kdo nekrade, okrádá svou rodinu!".

Jo - už konečně víte, co jsou to ty "macesové koule"? To musí být strašná sprosťárna, když Vás váš vyhledávač k nalezení relevantních informací vůbec nepustí!

Harpyje řekl(a)...

http://www.chow.com/assets/2009/11/27902_Knaidlach_Matzoh_Balls_600.jpg

informace řekl(a)...

Wullfova aféra je pro Merkelovou velká rána. Jak konstatuje tisk.
http://www.spd.de/aktuelles/News/24066/20120217_presseschau_ruecktritt_wulff.html

stk řekl(a)...

Škoda, na světě je (pro mne) zase o jedno tajemství méně.
Ty "Macešiny balónky" vypadají hodně nezdravě. To je jaký tuk tam kolem?

Harpyje řekl(a)...

To není tuk, to je polévka.
Ty macesové testes jsou prachobyčejná polévková vložka. :-))) Jako játrové knedlíčky, nudle, atd.

stk řekl(a)...

Vždyť to pořád říkám: Nahá pravda je na nic. Knedlíček do polívky...

informace řekl(a)...

Židovské anekdoty budou asi poslední přežívající formou ústní lidové tvořivosti. Pohádky se již nevyprávějí, rodiče čtou dětem na dobrou noc pohádky z knížky. I dětské lidové říkánky už skoro nikdo nezná. Často je nahradily umělé, napsané pro děti spisovatelem. Zrovna tak pořekadla. Zato vtipy se vyprávějí dál, šíří se z jedné země do druhé, často ty staré jsou přizpůsobovány nové situaci.
Ale vtipy o židech, o jejich lakomosti, vychytralosti a jiných vlastnostech kolují téměř beze změny po staletí. Jsou věčné. Jen v jednotlivých národních prostředích se zaměřují na typ humoru, který víc odpovídá místním náladám a poměrům. Najít původní zdroj, kde vtip vznikl, je téměř nemožné.
Mohli bychom usuzovat podle reálií, na které se vtip odvolává, v našem případě la Grande Synagogue de Paris, tedy vtip mohl vzniknout ve Francii. Ale ani to není jisté. Ve francouzské verzi je vtip umístěn tam, zrovna tak jako v italské, kam asi anekdota z Francie přešla. V české se hovoří jen obecně o synagoze, německou verzi, jestli existuje, jsem přes všechno úsilí nenašla. Ve francouzské a italské verzi se nehovoří o koulích, to bude asi dodatek českého smyslu pro humor.
Nakonec existují o vtipy o Izraeli, kde se využívají předchozí stereotypy, což znamená, že se ústní tvořivost i aktualizuje.
V některých zemích se vtipy o židech vyprávějí dál, jako na příklad v Česku, nikde jsem jich víc neslyšela jako v Praze. Jinde zas, jako v Itálii, po druhé světové válce nastala autocenzura, Na webu jsem jich našla jen pět, a všechny více méně uhozené. Ale v minulosti tu vtipy kolovaly, důkazem toho je sbírka florentského žida Daniela Vogelmanna "Le mie migliori barzellette ebraiche" (Moje nejlepší židovské vtipy), vydaní v r. 2010. Ale v předmluvě říká: “ricordatevi sempre che le barzellette ebraiche dovrebbero essere raccontate solo dagli ebrei, perché se le racconta un non-ebreo rischiano di diventare subito antisemite”. (Pamatujte si, že židovské vtipy mají vyprávět jen židi sami, jinak když je vypráví nežid, mohou se stát hned antisemitskými,)

Kopretina řekl(a)...

A k těm lžím bych přidala ještě pověst o bludném Židovi, měl různá jména, podle místa výskytu Ahasver, Cartaphilus, Buttadeus, Boutedieu, Vatadio a Juan Aspera en Dios. Tato pověst byla přeložena do všech světových jazyků. Poprvé byl bludný Žid spatřen ve Francii. Tuto představu si vytvořila Církev, Židé za odmítnutí Ježíše, museli jako důkaz pravdivosti evangelia bludit po světě, bez domova, všude čelit nenávist. Snahou Církve bylo především co nejvíce šokovat, ovšem tuto pověru vzaly za své davy prostých lidí, ateistů nevyjímaje. Pověst o bludném Židovi je stejná jako pověst o hamižných a lakotných Židech...

informace řekl(a)...

Nevím, jestli jste četla, Kopretino, knihu When And How the Jewish People Was Invented? (Quando e come fu inventato il popolo ebraico?) autor Shlomo Sand, profesor historie na univerzitě v Tel Avivu.
Dost podrobná recenze je na http://www.tlaxcala.es/pp.asp?lg=it&reference=5873

Harpyje řekl(a)...

Nějak mi uniká souvislost lží o Židech a pomluv Židů s židovským humorem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdo má rozumět žabožroutsky, vážený RRR ?
Být perfektně čestný, jak se říká tam u Vás, tak téměř nikdo.
Potřebujeme jen pár tlumočníků (překladatelů ze žabožroutštiny nám netřeba), abychom mohli komunikovat s obyvateli Žabožroutska prvních pár dnů (týdnů ?) po jejich osvobození. Pak už se musejí naučit rusky resp. česky, jinak nedostanou ani bumážku, ani potraviny.

Světu mír !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jedna z možných souvislostí, vážená paní Harpyje :

Ani tak děsný národ jako Židi nedokáže lhát, hamonit a židit bez oddechu. I Židi si občas potřebují "orazit" od toho věčného, doslova ahasverovského, shonu za penězi.
Takže se sejdou mezi sebou ("Žid může věřit jen Židovi" - důraz je na slovu "může"; pozn. V.v.), někde v dusné temnotě synagogy či kavárny, a dělají si vtipy o své nevykořenitelné národní letoře.
Zlomeček z těch vtipů utlačovaní Nežidi (služebnictvo, otroci) zachytí a vynesou ven na světlo, na čistý vzduch.
A to jsou právě ty známé židovské anekdoty.

Míru zdar !

Kopretina řekl(a)...

Informace, prolistovala jsem očima Váš odkaz Shlomo Sand lže, také rozvíjí oblíbenou protižidovskou pomluvu o "chazarském původu" Židů, děsivější je to, že tuto pomluvu proti vlastním lidem šíří Žid, co k tomu dodat, jistě, pokud přijmeme židovskou víru, můžeme se k Židům připojit, ano, ale z dějin víme, že konverze Chazarů zdaleka nebyla úplná, že k judaismu konvertovala jen královská vrstva Chazarů, která však později konvertovala ke křesťanství nebo dokonce k islámu. Jistě, možná má nějaký Žid kapku chazarské krve, ale kdo z nás je čistá rasa? Kdo? Kdo je čistokrevný Slovan, Germán, Francouz? Dokonce i já mám v rodě Germán, děda mého otce byl Sudeťák a bojoval v německé armádě Wehrmachtu...Snaha je delegitimizovat nárok Židů na Izrael. Ono, po zničení Izraelského království r.135, odešli Židé do diaspory, část odešla do území dnešního Španělska a část do území dnešního Německa a Polska. Kdyby všichni Aškenázi byli Chazaři, tak kam se poděli tito lidé? Kam? A Židé mají společnou historii, společný původ,ale na vyvrátit pomluvy, to by bylo na dlouho. Ale děkuji za odkaz.

Harpyje řekl(a)...

Nekalé plány sionistů zhatí,
služebníci boubelatí.
:-/
To se mi moc nepovedlo.

Kopretina řekl(a)...

Souvislost je ta, že protižidovské pomluvy, ať je hlásá kdokoliv vedou k pohromě, k pogromům a tak.

informace řekl(a)...

Gratuluju k historickému rozboru o původu anekdot. Něco tak šíleně bláznivého jsem ještě nečetla.
VV by je měl sám skládat a ne mudrovat o jejich původu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Přemýšlel jsem, vážený RRR, proč jste nám poslal odkaz na tak obyčejnou zprávu. Vždyť uražení a ponížení útočí na sídla euroamerických mocipánů téměř denně; to přece ví každý opravdový český vlastenec.
Po nějakém čase jsem na to přišel (jsem jen prostý člověk, myslí mi to pomalu) : Autoři. Ano, autoři té „reportáže“ - to je vážně sbírka.
William Wan - čínsko-americký míšenec, sloužící zájmům amerických kruhů.
Del Quentin Wilber, jenž knihu Rawhide Down napsal, jako kdyby přežití maxijestřába Reagana bylo nějakým „štěstím“...
A o Sari Horwitz dostatečně hovoří samo její jméno, o známém případu plagiátorství nemluvě.

Ano, takoví (autocenzurováno) se snaží tvořit tzv.veřejné mínění v zemi našich dědičných nepřátel.
Spoustu práce budeme mít, my Slovani a naši muslimští spojenci, po osvobození USA od multikulti a globalismu; spoustu. Než všechny prosté Američany náležitě vzděláme, než jejich vymyté mozky naplníme tím skvělým věděním, jež máme nesmazatelně vryto my Češi a Rusové ...
Bude to robota. Ale zvládneme to - času budeme mít celou věčnost.

Z východu světlo, z Východu svoboda !

Větší vlastenec řekl(a)...

Děkuji Vám za vší náš lid, vážený STK.
Vaše slova "Pokud hledáte skutečnou, ryzí pravdu, najdete ji jen ve svém srdci. Na internetu se dopracujete nanejvýš do hlubšího levelu lží." se mohou tesat do kamene.
Konkrétně do mramorového obložení vstupní haly Ministerstva informací, jež bude zřízeno ihned po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem.

Mimochodem : Jsem upřímně rád, že vyřešením záhady Macesových koulí pro Vás padlo jedno z posledních světových tajemství.

V tom světě a věcech jeho všechněch nic není než matení a motání, kolotání a lopotování, mámení a šalba, bída a tesknost, a naposledy omrzení všeho a zoufání; ale kdož doma či na schůzi v srdci svém sedě, k Velikému Leninu se otevírá, ten sám i se svými soudruhy k pravému a plnému mysli upokojení a radosti přichází.
(Jan Kámoš Komenský)

s.t.k. řekl(a)...

Ano, souhlasím Vlastimile. Je vskutku potřeba čas od času někoho vynést na čerstvý vzduch! Z Východu cokoliv - po obejití celé zeměkoule!

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, vážený STK :
Transparent s textem "Z východu světlo, z Východu svoboda !" jsem poprvé spatřil na konci zlatých sedmdesátých.
Byl velký, barvy rudé jako krev kapitalisty umučených dělníků; písmo samo bylo umně vyvedeno ve zlatě - jako střechy Kremelských věží.

Prostě - naše pravda vpálila se mi v mysl stejně hluboko a navždy jako Vám.

Čest a Nazdar !

Anonymní řekl(a)...

Dubidodo

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sl. Kopretino, až Vás bude Váš (m)učitel zase trýznit, můžete mu rázně odpovědět:
"Just you wait, 'Enry 'Iggins, just you wait!"

Větší vlastenec řekl(a)...

:-)))

Harpyje řekl(a)...

To dnes už skoro neužívané slovo "slečno" mi připomíná Justine Putet. Ona byla též slečna.

informace řekl(a)...

Harpyje,
Německo bude mít jako prezidenta luteránského biskupa?
http://www.rp-online.de/politik/deutschland/bundespraesident/vosskuhle-lehnt-ab-lammert-offenbar-auch-1.2719119

Harpyje řekl(a)...

Nevím, Informace.
Můj favorit byl a je Joachim Gauck. Každému muselo být jasné, že krakášek Wulff bude naprosto neschopný prezident.
AM, jako alfa samice, prosazuje/prosazovala do významných funkcí naprosto bezvýznamné osobnosti. Prý se poučila. :-)))
Takže uvidíme.

Harpyje řekl(a)...

Ta ověřovací slova jsou úděsná!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pro případné zájemce článek z levicového média Denní bestie: Obama’s Dangerous Game With Iran. (Autoři Daniel Klaidman, Eli Lake a Dan Ephron)

Kopretina řekl(a)...

RRR, ano, nenechám si na sobě nechat dříví štípat, něco jsem zkusila, neměla jsem vše snadné, ale vše dobře dopadlo a žádnou bídou ani nedostatkem netrpím...Ale doufám, že zde situace nedojde do rozsahu "Války Roseových", kde si dříve milující manželé začali ničit věci, mlátili se nádobím hlava nehlava, Manžel Rose přejel své ženě kočku, ona Roseová mu udělala ze psa paštiku, a když už nakonec přece jenom chtěli přestat, spadl na ně lustr a zemřeli oba...Oprudenty pošlu.........Jinak pro všechny ukázka, jak smýšlí pokrokový katolík, bojující proti heretikům, schizmatikům, buznám a vrahům Krista...
http://zvedavec.org/komentare/2009/09/3288-jsem-extremista.htm

Kopretina řekl(a)...

Jinak syn režiséra Olivera Stonea konvertoval v Íránu k islámu

http://eretz.cz/2012/02/syn-rezisera-olivera-stonea-konvertoval-iranu-islamu/
Tedy syn matky křesťanky, otce Žida...Poturčenec horší Turka...

Jinak náš muslim Lukáš Lhoťan konvertoval ke křesťanství, zajímavý příběh, člověka, který odhalil Větrovce a jeho zvrhlé úmysly...

informace řekl(a)...

Nevím, Harpyje,
já ty osobnosti neznám. Ale, jestli se nemýlím, tak je to už druhý prezident Merkelové, co ztroskotal.Třetí bude Sarkozy?
Kdyby to v Itálii fungovalo jako v luteránském Německu, tak by tu bylo bezvládí už několik desítek let.

informace řekl(a)...

Kopretino,
zastavte se, uklidněte se. Jste přesně tam, kam Vás chtěl Vlastenec dostat, totiž rozžhavená vztekem.
Nechte ho být, když nebude mít protireakce, přestane.
Snad byste si nechtěla vylívat vztek na nějakém pejskovi?

Kopretina řekl(a)...

To víte, že ne, informace, miluji kočky i psy, nikdy bych žádnému pejskovi neublížila, naopak na zahradě jsem viděla cizího nádherného kocourka, stříbrného, žíhaného, kdyby u nás chtěl zůstat, tak bych si ho nechala, když uživím 2 kočky, tak uživím i třetí kočku a plánuji si pořídit i psa, buď labradora a nebo boxera, no uvidím. Psi a kočky jsou mnohdy MNOHEM milejší, než-li někteří oprudenti, spíš bych si vylila vztek na věcech, možná bych zúčastněnému rozbila okno, poškrabala auto, ale zvířatům ani lidem bych NIKDY neublížila, nikdy...

informace řekl(a)...

No, vidíte, Kopretino,už jste v tématu.
Abyste zachovala dobový ráz střetnutí v duchu husitských předků, na které se Vlastenec pořád odkazuje, pořiďte si kožený prak a vystřílejte mu okna.
To bude mít radost, že našel jedno novodobé práče.

Kopretina řekl(a)...

To není špatný nápad. :-))) Ale chtělo by to udělat škodu méně než 5000Kč, protože do 5000Kč je to jen drobný přestupek, nad 5000Kč je to trestný čin...
Ale teď vážně, já se na všechno vykašlu, půjdu na pokec s přáteli, vyliji si srdéčko, hněv je zlý rádce a je nedůstojný mého vzdělání, postavení, zázemí a charakteru...Psal mi to Jakub, inteligentní a vzdělaný pán, uklidnit se, vydechnout, odpočinout si a nehněvat se...zlí lidé mi nemůžou ničit zdraví, i když to pro mě je a je těžké, my Jihomoravané máme charakter a charizma (vyjma exotů Ing. Láníčka) a něčemu věříme...Jinak ve 20hodin ČT2 bude vysílat německý seriál Židé, dějiny jednoho národa, díl Sion...

Jakub S. řekl(a)...

Právě jsem se vrátil - ne, ne z Hradu. Jenom z jiného moravského města, kde se schází pravidelně partyja chytrých, tolerantních, vstřícných, pokorných, další poznání a debaty milujících ldiček všeho druhu a vyznání, aby si probrali zase další zajímavé poznatky a úvahy ohledně t o h o národa a jeho státu a víry a vůbec. A k tomu jídlo 1a a pak se divte, že mě občas ujede vlak. A I n f , na toho S a n d a se velice rád a brzo mrknu, grazie mille!(Není to málo - ? Když tak přidám!)
A RRR: Just you wait, ravishin´ rude, just you wait!
Ohledně kopyrajtu se bavit nebudeme. Stejně to pomalu či rychle pozbývá smyslu. Je to velmi nepěkný vývoj. A každý je dycky připravený, perfektně, jenom na minulou válku.

STK řekl(a)...

K praku a oknům:
Viděl jsem kdysi záznam z bezpečnostní kamery v USA, jak se dva pokoušejí vloupat do vily, jejíž majitelé nebyli ten večer doma. Vzali to přes zahradu, na skalce si nasbírali velké kameny a mrskli je do okna. Jenže netušili, že majitel je moderní člověk a nechal si okna potáhnout nerozbitnou fólií. První kámen se odrazil a zasáhl druhého čípka, který stál trochu vzadu, do hlavy a ten se bez hlesu skácel k zemi - čehož si ovšem první nevšiml a mrskl do okna druhý kámen - přece to není možné, aby se šutrák odrazil. No - bylo to možné. Odrazil se i druhý buližník a vzal druhého zloděje - taky do hlavy. Ten se rovněž skácel.
Když přišel majitel domů, jenom ty dva sebral a předal policajtům. Ti je odvezli rovnou do nemocnice.
Takže Kopretinko - nestavte se nikdy kolmo před okno, ale v nějakém úhlu. Bo fix: Úhel odrazu se rovná úhlu dopadu. (Fyzika na základní škole.) Abyste nakonec nedopadla jak ti dva. [;>))

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sl. Kopretino, tuhle "Válku Roseových" znáte?

informace řekl(a)...

Už jsem myslela, STK,
že to chcete Kopretině rozmlouvat, že se nesluší, aby mladá dívka rozbíjela pánům okna. Ale jak vidím, jako zkušený praktik jí dáváte užitečné rady.
Kolik tak stojí zasklenění jednoho okna? Kolik by jich mohla rozflákat, aniž by se dopustila trastného činu?
Pochybuju, že by měl VV na oknech nerozbitnou folii. To by se pak muselo najít něco jiného.

Jakub S. řekl(a)...

Něco jiného na rozbití. Ano.

Kopretina řekl(a)...

STK, já jsem okna nerozbíjela, ale dám na Vaši radu.
:-)
Ale nejlépe v noci, s punčochou na obličeji a v rukavicích, aby mě nikdo nepoznal a případně nezanechala žádné otisky. Kolik může stát rozbití okna? No nevím, ale jak píši podle českého trestního zákoníku, když spáchám škodu menší než 5000Kč, je to přestupek a tolik se mi nestane, ale přesáhne-li škoda nad 5000Kč je to trestný čin a je zle.
Ale vážně, neměla bych odvahu rozbíjet věci, takový chuligán nejsem. To jen, aby mě někdo neobviňoval, že se chystám spáchat trestný čin...To by bylo zlé a do vězení se mi rozhodně nechce, tam bych neměla možnost jít k internetu a co bych si počala?

Kopretina řekl(a)...

To by mohl vědět Jakub, teď se mi nevybavuje, RRR. Souhrnný dějepis jsem měla u maturity, jinak středobod, ohnisko mého zájmu jsou dějiny židovského národa a Státu Izrael...

stk řekl(a)...

Kolik stojí zasklení okna Informace netuším - už jsem několik let žádné nerozbil - ale je určitě mnohokrát dražší, než když jsme k jejich likvidaci používali "šlajdru" - rozvětvení ve tvaru "Y" opatřené silnou leteckou gumou s kouskem kůže uprostřed, kam se vkládalo střelivo. Kameny nejsou vždy po ruce a nemají standardní rozměry - takže my stříleli hliněnými kuličkami na hraní - pytlík se 100 kusy za 1.- Kčs. Zásadně tam bylo 102 kuliček. Asi pro jistotu, aby nebylo zklamání v dětských očkách. No nekup to! Hrací kuličky se ale už nevyrábí - a ani nehrají. Taky - udělejte patou důlek v betonu nebo asfaltu, že?
Moderní náhrada přišla ze Žabožroutska - petang. Těmi koulemi se ale střílet nedá - leda tak pomocí děla.
A poslední ránu jsem dostal na podzim. Šel jsem si do obchodu se zbraněmi koupit pořádný švýcarský kapesní nůž. A uviděl jsem, že "šlajdry" se už prodávají továrně vyráběné, krásně nalakované, s anatomickou pogumovanou rukojetí a dokonce s opěrkou na předloktí, kterou jsme kdysi s kamarádem vymysleli a byli na to patřičně hrdí. (I tohle nám ukradli Euroameričeni, Vlastimile, i tohle! Ale podporovat smlouvu ACTA proto nebudu!) Takže jaká romantika, jaká zručnost, pár set korun a můžete jít rozstřílet okna třeba i Rudolfovi IV.
Pokud ovšem umíte šlajdrou střílet!

P.S.: Kdybych si šlajdru v pondělí koupil - asi bych vypadal jako hodně zvrhlý stařík, že?

informace řekl(a)...

Jakube,
na vtipy není kopyrajt. Vtipy jsou kočovný žánr, bez otcovství, bez vlasti. Nemají ani pevný text, každý si je obměňuje podle toho, co si pamatuje anebo podle svých vyprávěčských schopností nebo podle publika. Původně ústní, začíná být spíš písemný, nebo i divadelní, filmový.
Kdo je autorem vtipu? To se nikdy nedozvíme. A zvlášť u židovských vtipů, vzniklých v židovském prostředí.
Jestli je vtip o Murphym Váš, nebo jestli jste ho už někde četl nebo slyšel a pak převyprávěl, to na věci nic nemění.

informace řekl(a)...

Jakejpak chuligán, Kopretino.
Fláknete mu párkrát do vokna, Vám se uleví a velectěný pan soudruh si to podruhé rozmyslí, aby do Vás ryl. Bude sbírat střepy a klít.

informace řekl(a)...

Jakube,
zapoměla jsem dodat: hlavní na vtipu bylo podání a to bylo prvotřídní.

s.t.k. řekl(a)...

Naštěstí tam autorská ani přenesená práva neplatí. Teď si představte, že by někdo chtěl vyprávění vtipů zpoplatnit - tak jako přehrávání hudby na veřejnosti.

No co co, spějeme právě tam*! Takže Jakube - hned v pondělí nahlásit vaši úpravu toho starého vtipu na OSA, ať z toho aspoň něco máte! Nebo si ho přihlásí někdo jiný!!

*/ nebudu používat skutečných termínů. Vlastenec to nerad vidí a hned mě sprdává - éééé zpět, kárá.

Kopretina řekl(a)...

RRR, Už jsem si vzpomněla, je to válka růži, vybavilo se mi to...
http://en.wikipedia.org/wiki/Wars_of_the_Roses

informace řekl(a)...

Vidím, STK,
že také spějete k výpravě proti oknům v rámci kárací služby spravedlnosti. Třeba byste se mohli domluvit s Koretinou.

Kopretina řekl(a)...

No, možná je někdy útok nejlepší obranou je útok, ale já jsem představovala takovou plachou studentku s úzkými zájmy, hodně věcí jsem si kdysi nechala líbit, ale někdy je dobré postupovat po vzoru Marxe Nordau, který zastával myšlenky "svalnatého sionismu"
http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Nordau
sionista měl být nejen inteligentní a vzdělaný, ale i zdatný fyzicky, pohybově...Po vzoru svalnatého sionismu kluci izraelští zpacifikovali palestinskou verbež během oslav Jom Hazmaut (Den nezávislosti), palestinští zločinci tomu říkají "Naqba"
Jinak Vám, informace, moc děkuji za zastání...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

No vidíte. A ten film se v originále jmenoval The War of the Roses. Pointa ztracena v překladu.

STK řekl(a)...

Aha, duo typu "Kráska a (zvrhlé staré) zvíře"? Kromě toho, "vysklení" oken není dobrý argument. Je to takové komunistické, muslimské. Chtělo by to něco sofistikovanějšího. Co tak třeba "hluboké pohrdání"? Nebo "mrazivé mlčení"?

s.t.k. řekl(a)...

To 3R:
Lidi, kteří překládají názvy filmů bych občas nechal exemplárně potrestat. Třeba na bičováním na pranýři. Tohle ještě není tak nejhorší...

informace řekl(a)...

Aha, už začínáte couvat, STK?
S "mrazivým mlčením" dosáhnete jen toho, že Vlastímílek bude mlít dál jakoby se nechumelilo a Vy si budete kousat vztekem pysky.
Nejsofistikovanější zásah je podle mého vymlácení oken, případně za pění husitského chorálu anebo volání "Hrrr, na něj! Nepřítele se nelekejme! Na množství oken nehleďme!" To značně zušlechtí Vaši akci.

Kopretina řekl(a)...

STK, film jsem viděla právě přeložený a nadabovaný pod názvem "Válka Roseových", ale jiné stažené filmy, sleduji s nepřeloženými názvy...za což "vinu nenesu". :-)
Jinak jiné filmy stažené z netu, sleduji s nepřeloženými názvy. :-)
Pro Krista, teď se doznávám ze spáchání těžkého zločinu...
Jinak, kdo nic nevydrží, ať nechodí do diskusí, já jsem si v době neregistrovaných diskusí také užila své, často jsem klesla na úroveň mých odpůrců a i nyní jsem zažila urážky a ponižování od dvou lidí a jen jeden člověk (na diskusi na Psu) měl odvahu se mě zastat, stalkeři...Stalking je strašné chování- http://cs.wikipedia.org/wiki/Stalking
Chápu, někdy píši, jak píši, vášnivě sionisticky, ale já jsem taková, je to má identita, vždycky jsem byla taková, jiná nebudu, musíte mě brát takovou, jaká jsem, Izrael je má milovaná, krásná a požehnaná země...Kdo je s Izraelem je mým přítelem a kdo je proti Izraeli je mým nepřítelem...

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, vážený STK :

1) Prak nám nejdříve ukradli - kdo jiný než Židi.
Ano, klasický ruční prak, kterým naše hrdinná husitská práčata pobíjela evropské křesťany ve velkém, nám ukradl Žid David (ten s těmi žalmy). A ihned náš slovanský vynález zneužil k agresi; inu, Žid.
Zákeřný David vyzval k boji hrdinného obránce palestinského lidu Goliáše, k boji "muže proti muži". Goliáš souhlasil, a jako muž se k boji postavil. Jenže zákeřný Žid náhle odhodil meč, vytáhl prak, a než se náš hrdina vzpamatoval ze znechucení nad takovou podlostí, byl zasažen rodnou hroudou, jež letěla - jako vystřelená z praku.
David k omráčenému obránci vlasti přiskočil, a dokončil svůj čin - bezmocného, na zemi ležícího hrdinu podřízl. (Podobnost s činem teroristů Mašínů čistě záměrná.)
Poučení : Zbavme Izraelce ultramoderních zbraní, ať se Muslimům postaví v otevřeném boji - muž proti muži, meč proti meči, pak tělo na tělo a nože a zuby a nehty. Kameny v pěstích, písek v očích ...
To bude konečně rovný boj.

2) Prak s pažní opěrkou a dalšími výmysly Vám ty americké svině ukradly již v roce 1954.
Vidíte, k čemu je dobré tzv.duševní vlastnictví ?
Mimochodem - poprvé jsem fotografii takového (Vám ukradeného) praku viděl ve Střelecké revui, někdy v první polovině zlatých sedmdesátých.

Nemáte zač, rádo se stalo. Já si ty vědomosti do hrobu nevezmu, víte ?

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Víte, dopisuji si s Kobylkou Lajdou, úžasná a inteligentní paní a ta má na komunisty názor, jak umí krásně česky psát a na komunisty a jiné lidi určitých skupin, má názor téměř stejný, ale nebudu více rozepisovat...Komunisti jsou zlí lidé, neskonale zlí, kdo nesouhlasí, toho oběsí, nebo pošlou do uranových dolů...Připomínám nádherná slova Ronalda Raegana:
"Nazvete-li komunistu lhářem, musí se Vás zmocnit pocit marnosti. Jak můžete urazit prase tím, že ho nazýváte prasetem, komunisté se neřídí naší morálkou, říkají, že jakýkoliv zločin je morální, pomáhá-li nastolit socialismus"

STK řekl(a)...

Fí-ha, to jsou tedy "emerické stroje". Takovým prakem by se dala snad vyhrát i menší válka!
Takže ti Euroamerikáni mi ukradli nápad, který jsem měl až několik let poté. Nojo, a tak je to se vším. Nad něčím se zamyslím... ...a vykradeno! [;>))

(Už mám dneska dost. Dobrou.)

slovo: Humano spassem

Větší vlastenec řekl(a)...

Krucityrkl, vážený RRR ! Vy jste mne předběhl !

K večeru jsem zahlédl (v mobilu) příspěvek naší milé Lízy o tzv.Válce Roseových, a připravoval jsem si patřičný příspěvek. Tudíž jsem na toto téma zavedl hovor s jednou milou (a hezkou) studentkou, jejíž matce drobně opravuji byt. Jak jsem předpokládal, film zná, ale souvislosti nikoli. Přitom se o Válce Růží učila.
Inu, tak už to chodí v současném „českém“ školství - všichni ti mladiství učitelé, rychlokvašky s rozhledem vzrostlého pulce, všichni ti sebevědomí nevědomci - jaké absolventy vyprodukují ?
Většinou jen naduté dutohlavce, schopné namemorovat si pár pouček, a ty pak „aplikovat“ do úplného zblbnutí - svých podřízených.

Teď trochu sebekritiky : Za našeho slovanského společenského zřízení též občas došlo k chybám. Jedna je dost „proslulá“ - v důsledku běžné (ne)znalosti žabožroutštiny nějaký okravatovaný kretén „přeložil“ název žabožroutské komedie La moutarde me monte au nez jako Hořčice mi stoupá do nosu.
No nic.

Světu mír !

Kopretina řekl(a)...

Víte, co by to chtělo? Nového politika pana formátu Josepha McCarthyho, ten komunisty a jiný póvl odhaloval, leč vlivem a řvaním levičáků byl umlčen...Chce to McCarthyho a vymést všechen komunistický odpad z naši země české i z Evropy...Co se týká školství, je polistopadové školství na vyšší úrovni, za komunistů mnohdy stačilo mít dobrý kádrový posudek, správný dělnický původ a bylo, to dnes rozhodují znalosti...

Kopretina řekl(a)...

VV, respektive pane Rose, nechte toho, Harpyje nás prosila, abychom se ignorovali, a vy ne a ne a ne...Jste jen podlý a zlý komunista, nic jiného se na to říci nedá, naposled říkám, nechte toho a nevšímejte si mě a neurážejte mě, co jste dokázal vy? Vůbec nic, nic neděláte, nepracujete, nepíšete, no hnijete, vy jako zedník jste schopný se akorát si naplnit břicho bůčkem, napít se piva a lehnout na gauč před televizi a sledovat hloupé televizní pořady...

Jakub S. řekl(a)...

O postoji k uvedení autora/autorství vím už svoje mj. přímo z NP, ano. Už před časem jsem oněměl, když tam najednou vidím překopírované, prostě překopírované své věci. Reakce p. redaktora na dotčené, leč slušné a na něj spoléhající (a hlavně nemířící přímo na něj) oznámení tohoto faktu byla naprosto opačná než jsem čekal: povýšená, téměř výsměšná, údiv, že se někdo nad něčím takovým diví - on přetiskne, co mu kdo pošle, a hotovo. Já jsem u něj měl ovšem už v r u b od svého zásadního ohrazení proti publikaci bezbřehého pokleslého svinstva o VH (jistá nula Murín), že. Tož tak.
Válka Roseových: beru převodce v ochranu - v tomto případě jde o naprosto nepřeložitelný slovní vtípek. Jak to říká p. ing. K., ukazuje na hradní rampě Putinovi a Obamovi prezidentskou standartu: To je taková nepřeložitelná česká slovní hříčka.
Invisio, podívejme: ale to je překlep, i patří pryč a už je to jasné - inviso = dívám se (na někoho) tak, že vše dobře vnímám a ukládám si do paměti. I n s i g h t , napadá mi! Catullus úžasně osloví: quam libenter te inviso... ne, kdepak kočku, krásný ostrov! "Jak rád tě (konečně) spatřuji!" No, možná v Římě se daly kočky lovit na básně. Já s tím extra kladné zkušeností nemám...

informace řekl(a)...

Paene insularum, Sirmio, insularumque
ocelle, quascumque in liquentibus stagnis
marique vasto fert uterque Neptunus,
quam te libenter quamque laetus inviso,
vix mi ipse credens Thyniam atque Bithynos
liquisse campos et videre te in tuto.

informace řekl(a)...

Římská vila na Sirmione
http://maps.google.it/maps/place?rlz=1C1WZPD_enIT434IT434&um=1&ie=UTF-8&q=grotte+di+catullo&fb=1&gl=it&hq=grotte+di+catullo&cid=1272567388803064444&ei=e8RAT-XOD8af-wal3ujlBQ&sa=X&oi=local_result&ct=photo-link&cd=5&resnum=2&ved=0CBwQnwIoBDAB
Klikněte na fotky, otevře se celá galerie.

informace řekl(a)...

Sirmione je poostrova na jezeře Garda.
http://maps.google.it/maps?rlz=1C1WZPD_enIT434IT434&q=sirmione&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x478194aaa71cb97f:0x88fd035a18154e79,Sirmione+BS&gl=it&ei=AMdAT6ndN8qS-wbZrPzoBQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=3&ved=0CGIQ8gEwAg
Klikněte na fotky, jsou tam další.
Můžete se divit, že se Catullovi to místo líbilo a že se tam vracel rád?

informace řekl(a)...

poloostrov
Sirmione dnes - 52 foto
http://www.paesionline.it/lombardia/sirmione/da_visitare_sirmione.asp

informace řekl(a)...

Na Sardinii našli hroznová zrníčka stará 3.200 let. Již tenkrát se tam pěstoval druh cannonau, který je nejlepším vínem dodnes!

SHARDANA (SARDANA): Sa Zente de Sardinia, marineros, gherreros et banduleros. Sher-Dan, prinkipes de Dan, maistos de armas, gherrànta pro sos Egizios, pro sos Ittitas et contras sos Egizios et sos Ittitas! Mosè los iat empreados pro 'nde bogare sos Ebraikos dae s'Egitto et los iat nomenados "Tribù di Dan". Arribados in Palestina, sos Shardana partìant pro sa Sardinia et pro sa Irlanda (Tuatha de Danan fiant sos primos kolonizadores de sa Irlanda et sas islas de Nord). Podiant esser puru sos Danaos de sa Iliade.

Jakub S. řekl(a)...

Madre de Dio. To je sardinština? To vy ovládáte? Pokládá se to za dialekt či co?
No Lago di garda, to bych bral jakkoliv kdykoliv... Zapůsobilo už na Ignáce Máchu, dyž putoval okouzleně pomalu pěšky no Itálie... ovšem vnímat jako on, na to my nemáme. Třeba tohle. V jeho šifrovaných denících je z lodi na LdG tento poetický uchvácený zážitek: "Kapitán. Chodí ruce na prdeli."
Giuro sulla Bibbia! Tož je to tak.

Větší vlastenec řekl(a)...

Prosím Vás, vážený Jakube S. !
Vy chcete obhajovat tzv.autorská práva ? Chcete hájit jednu ze zásad té nechutné, nám Slovanům právem odporné euroamerické „civilizace“ ??
Snad byste se nechtěl TAK DĚSIVĚ shodit, před všemi zdejšími opravdovými vlastenci ?!

Jistě ne; jistě chcete zůstat oblíbeným autorem, bojujícím za vše české a hezké; například za znárodňování (veřejně publikovaných textů).

Prostě : Buďte hrdý na svoje vzdělání, jemuž se Vám dostalo díky Straně a pracujícímu lidu. A chovejte se moderně, jako ostatní zdejší vzdělaní vlastenci.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Technická poznámka :
Náš národní pěvec Mácha putoval do Itálie hezky svižně.

Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, vážený Jakube S. - s Vašim náhledem na nepřeložitelnost některých názvů/hesel nelze než souhlasit.
Tzv.Válka Růží je v našem zdravém českém prostředí něco tak nepochopitelného, jako v úpadkové Euroamerice heslo "Pravda vítězí".
Tečka.

Ale na jeden překladatelský oříšek se Vás chci zeptat již velmi dlouho.
Jak jistě víte, A.Bierce kdysi nechutně plivl na naše starší bratry : RUSSIAN, n. A person with a Caucasian body and a Mongolian soul. A Tartar Emetic

A Vaše kolegyně se s překladem/převodem tedy ale vůbec nesrala : RUS. Osoba s tělem bělocha a duší Mongola. Tatarské emetikum.
(Přeložila Hana Ulmanová; v r.1996 vydalo nakladatelství THYRSUS. Kniha vyšla za laskavého přispění Českého literárního fondu.)

Nuže, jak byste si poradil s převodem „tatarského emetika“*) ?

Děkuji Vám předem za odpověď, a přeji příjemné nedělní odpoledne.

----------------------------------------------------------------------
*) Rada zdarma : Vykálet se na to. V dalších vydáních onu insinuaci/blasfémii neuvádět. A bude pokluzené.

informace řekl(a)...

Že se na to vyblila.
Anebo si vzala něco na blití, když jí bylo špatně od žaludku.

informace řekl(a)...

Anebo, že snad by byl Rus prostředek k zvracení tatarského původu?
To je skutečně těžké k rozluštění.

Harpyje řekl(a)...

http://www.history.org/foundation/journal/spring10/king.cfm

Větší vlastenec řekl(a)...

OMLUVA

Omlouvám se všem prostým lidem, všem prostým pracujícím, za použití slova "nesrala".
Chtěl jsem se přiblížit, alespoň ve výrazových prostředcích, zdejším českým vlasteneckým intošům.

Světu mír !

informace řekl(a)...

Jakube, "sa limba sarda" je věc značně problematická, protože je to souhrn všech sardinských nářečí, ale jednotný spisovný jazyk jako takový neexistuje. Proto bude nejlíp, když se na to podáváte do Wikipedie pod heslem http://it.wikipedia.org/wiki/Lingua_sarda#Lessico.
Sice region prohlásil sardinštinu za úřední jazyk vedle italštiny, ale problém je, že si mluvčí jednotlivých nářečí mezi sebou nerozumí. A to je dáno vlivem jiných jazyků, které na místní mluvě zanechaly významné stopy. Původní řeč by měla být t.zv. paleosardinština z období nuraghes, která podle některých místních filologů byla jazyk semitský. Dokládají to nápisy na starých vykopávkách jako deska z Nory z 9.-8. stol. a C. anebo ještě starších. http://it.wikipedia.org/wiki/File:Piedra_de_nora224.jpg
Nápis na desce je proveden fénickým hláskových písmem, podle většiny znalců to má být féničtina, podle jiných přepis paleosardinštiny. Zajímavý pokus o rozluštění a překlad najdete tady: http://www.linguasarda.com/htm/Linguista/La%20stele%20di%20Nora.htm
V nářečích se zachovaly různé jazykové lexikální substráty jako latina, španělština, toskánština, katalánština, řečtina a féničtina. Na severozápadě mluví dokonce katalánštinou z 15.-16. století.
Takže si představte, co to musí být za bengál, když si úředník s návštěvníkem nerozumí, protože každý mluví jiným dialektem.
Jenže Sardiňani si to nechtějí nechat rozmluvit, že nemá cenu křísit jazyk, když ani nevědí, jakou měl podobu.

Jakub S. řekl(a)...

1) T.e.= tzv. dávivý vinný kámen, vínan antimonilo-draselný, KSbOC4H4O6.1/2H2O; Užíván odedávna až do nedávna v barvírnách jako mořidlo a v medicíně jako dávidlo a k vyvolávání pocení.
2) Je to toxická bílá krystalická sůl nasládlé chuti s kovovou příchutí (léta jsen dělal informatika továrně na barvy a laky). Já jsem to přežil.
3) Hovorově sám výraz tartar znamená kotelní/zubní/vinný kámen.
4) Básník chtěl říci: Je mi z něj na blití.
5) Sami posoudíte, zda mohu takového užitného domácího sudokopytníka pokládat za kolegyni. Nicméně překládá. Já holt zakázku na beletrii už definitivně nikdy nedostanu. Ženy mají jistou přídatnou hodnotu a/nebo konexe. No, stačilo by bejt v matičce.
Dvě padesát.

Kopretina řekl(a)...

Jakube, pan Wagner otiskl Vaše texty, aniž by uvedl zdroj? Které to byly? Ráda si je přečtu, jsou to ty, které mi někdy posíláte, nebo jiné? NP je všelijaký, ale přesto se Neviditelného psa musím zastat, NP je jeden z mála serverů, kde skutečně mohou vycházet proizraelské články, tedy z českých médií, aby mě někdo neobviňoval z laciného pindání, skutečně...Z papírových novin vyjma Zídka uznávám Lidovky (Petráček, Palata, Kamberský..., Právo a Haló noviny a Mladá fronta Dnes, ty nepovažuji za objektivní, píši protiizraelskou propagandu, tentokrát můžu posuzovat, čtu je a z internetových médií je to skutečně jenom Neviditelný pes...které jiné internetové zdroje? Zvědavec, Altermedia, Oudsidermedia, zmíněné Haló noviny, Literárky, Blood and Honour, Národní odpor,Náš směr Socialistická solidarita, deník Socialistického kruhu, deníky palestinských studentů...Nacibolševismus, jak vyšitý...Kvalitu našich médií můžu posuzovat, tak mě doufám nikdo neukamenuje...Také Janeček nezývá NP jako "židovský plátek"..."Neffouni"..."BuSharonistický web...

Jakub S. řekl(a)...

To mají ti kluci italský usilovný marný: jeden kameraman už vydal knížku o tom, že základy středomořské civilizace položili Slovani. Včetně písma, no rozumí se samo sebou! E finita.
A eslipak víte, že něco jako nuragy jsem našel aji na dalmatských ostrovech? Myslím na Hvaru. Ano.
N e v e r - a kde je more? Said the raven?

Jakub S. řekl(a)...

A dyť já vím, H. Soukromě. Ale terazky pojesť načim! A v rádiu právě zemřela Čo-čo-san. To vždycky ani nedýchám a ten leitmotiv mě pokaždé odrovná. Chudák holka. Věřila chlapovi. A Evropanovi, no to ještě... Motýlek.

Větší vlastenec řekl(a)...

Do Pěruna ano !
Však kolikrát jsem zde již psal o jednom z nejodpornějších zločinů našich nejstarších dědičných nepřátel ?
Již ve věku devatenáctém vyzkoumal jeden vlastenecký český profesor gymnasiální, že tzv.Řím v dávných časech jmenoval se Hřím.
Ano, Hřím, dle hřímání Pěruna, hlavního boha nás Slovanů, nás zakladatelů "Věčného města".
Jenže židovské intriky nás o naše Město připravily, a od těch dob pokračuje jeho úpadek a pád.

Nevím, jestli se to vše podaří někdy napravit. Přece jenom, tzv.Středomoří asi připadne, po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem, našim Muslimským spojencům.
No, uvidíme.

Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Uhh ?
Evropan ? Pinkerton že byl Evropan ??

Ehm, pro Vaši informaci, vážený Jakube S.: Benjamin Franklin Pinkerton byl sice odporný Anglosas, leč nikoli zrádný Evropan, nýbrž zrádný Američan.
On ten Makarón Puccini dobře věděl, že americký živel se v Žaponsku prosazuje dravěji než evropský.

Čest a Nazdar !

informace řekl(a)...

Jakube,
na Sardinii se také nachází mesopotámský siqqurat z 4.500 let a. C. Sardinie prý byla důležitým centrem obchodním a námořním ve Středomoří.
http://www.luoghimisteriosi.it/sardegna_montedaccoddi.html
"Only this, and nothing more"

informace řekl(a)...

Jo, vážení Všeslované,
až se muslimští bratři vrátí na místa, kam kdy stoupla jejich noha a nohy jejich předků, tak vám z Evropy zůstane velké hovno. A celkem vzato i z Ruska, jestliže se budou hlásit k tradicím velkého Gengiz Khána.
HA HA HA HÁ.
Moc se nerozkračujte, aby vám nepraskly kalhoty na p.. pardon na zadku.

Harpyje řekl(a)...

Manželka našeho zvěrolékaře je Sardinka, ve zdejší zahrádkářské kolonii u Dunaje mají 2 Sardové své zahrádky vedle jednoho Saracéna.
Nějak pořád čekám na tu invazi musulmanů do našich končin, a ono pořád nic.
Spíš mám takový dojem, že "cultiver leur jardin" je jim důležitější, než poroba místního obyvatelstva, a jeho konverze na víru Prorokovu.
Na druhém břehu Dunaje mají své království německo italští Testimoni di Geova. A všichni v tomto mikrokosmu na březích Dunaje tak nějak koexistují, a až na výjimku Jehovistů, je jim všem důležitější jejich auto a zahrádka, než spása jejich duše. Jediní, kteří v zahrádkářské kolonii ruší pořádek jsou Rusáci, protože se během vlažných letních nocí pravidelně ožíraji, tropí výtržnosti, a jsou hluční.
Jinak lituji, že si nikdo nepřečetl můj odkaz o Jiřím III. Le tartre émétique uspíšil pravděpodobně jeho konec.
A nakonec Kopretině. "Proisraelské články" nejsou kritériem žurnalistické kvality.
Články Vlka st., V. Kremlíka a podobných pažurnalistů, jsou ostudným vysvědčením pro pana redaktora.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale já jsem si to přečetl, vážená paní Harpyje.
Jenže - co mám k tomu dodat ? Jedině snad, že z monarchií by našinec zvracel i bez Tatarů, jejich zkažených bifteků a omáčky.

Něco na sebe prozradím : Na hradech a zámcích vždy slídím za „běžným životem“. Jistě, nábytek, goblény, parkety, obrazy, starožitnosti všeho druhu - to je zajímavé, krásné, poučné etc.
Leč já zkoumám (a kladu průvodcům příslušné otázky), kam ti obyvatelé chodili na záchod, kde a jak se koupali. Konečně - v poslední době se tak ptá víc návštěvníků, takže na zámcích (více v Evropě než u nás) ukazují i ono „zákulisí“.
Zde vidíme královu židli s nočníkem, díky čemuž má představivost ukojila moji zvědavost.

Nazdar !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Paní Harpyje, nelitujte. Přečetl velmi zajímavý článek o Jiřím třetím, proč vlastně mohly vzniknout USA. Našel si The Devil's Dictionary. Odstranil neznalost o tartar emetic, našel chemické složení. Sloučenina antimonu, pravděpodobně s příměsí arsenu a olova. Potvrzeno Jakubem. Nakonec Madama Butterfly.
Doupě jako universita třetího věku.

informace řekl(a)...

Antimonium tartaricum je užíváno i v homeopatii.
http://abchomeopathy.com/r.php/Ant-t

Jakub S. řekl(a)...

No díky, nejsme hodni. Stejně su pořád dlužník, jasně.
Madamme Butterfly kdysi z nejhořejšího strmého bidýlka nejhořejší galerie SND, šerá propast dole a na jevišti vášně a pokora a důvěra a zklamání a vše míří k jedinému pro dceru Nipponu čestnému konci, a vedle mne milovaná bytost - Gesamtkunstwerk.
Ďáblův slovník je ovšemže absolutní věc.
A taky nemusel tak divně skončit - neskončit...

Jakub S. řekl(a)...

To je prostě fantastické, o té Sardinii! A má tam taky svou filiálku - na vládnutí - nějaká Famiglia z vedlejšího, jižnějšího ostrova? A cítil bych se tam, jako jsem se cítil na Sicílii?

Harpyje řekl(a)...

Tak dobrá, usmířili jste mě. :-)))

A těm, kteří neviděli http://en.wikipedia.org/wiki/The_Madness_of_King_George, tento film vřele doporučuji. Ne kvůli historické přesnosti, ale hlavně kvůli hereckým výkonům hlavních představitelů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Hmm, Sicílie ...
Viděli jste Kaos, intošové ?
To je dle mého skromného názoru kvintesence toho dobrého z Makarónska - Pirandello a Tiviani. Vědomí, že láska vždy končí, že krása je pomíjivá a život hořký. Vědomí, že přesto všechno existují nějaké hranice - že Carpe diem je heslem sviní, veselících se nad plným žlabem.

No, Berlusconimu a jemu podobným tohle nemá cenu kázat, že ?

Čest a Nazdar !

informace řekl(a)...

Jakube,
jesli myslíte la famiglia sicula, tak ti se tam neuchytili. Ale po dlouhou dobu na Sardinii existovaly loupeživé bandy (brigantaggio sardo), hlavně ve střední Sardinii, které přepadávaly bohaté a pak je pouštěly až po vyplacení výkupného. V posledních letech se jejich řádění podařilo omezit spojeným zásahem policie a vojska, poslední případ je z r. 2007.
V jižní Sardinii je velká židovská komunita, potomci židů, které tam vystěhoval v r. 19 a.C. Tiberio Nerone, aby bojovali proti banditům a pracovali v rudných dolech.
http://www.sardolog.com/bisso/dove.htm#top

Harpyje řekl(a)...

Nuž, nejen citovaný Berlusconi, ale i mnozí diskutéři se snaží dokázat, že "meiner ist länger".

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Carpe diem, znáte Dead Poets Society?

Větší vlastenec řekl(a)...

Schwanzvergleich ?
No jo, ta soutěživost v nás prostě přežívá.
Nicméně - jde o milý atavismus, no ne ?
A potřebný pro zachování genů jedince i rodu - jako např. strach z výšek či z cizáků.

Míru zdar !

informace řekl(a)...

Běžte se podívat na film Gomorra (del 2008 diretto da Matteo Garrone, basato sul best-seller di Roberto Saviano Gomorra), jestli chcete nadávat na italské těstoviny.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

:-)))

informace řekl(a)...

Bratři Taviani vyhráli nedávno první cenu na berlínském festivalu svým filmem Cesare deve morire, kde vystupují vězňové z římské Rebibbia jako herci.
http://www.ilsole24ore.com/art/cultura/2012-02-18/orso-d-oro-berlino-vincitori-fratelli-taviani-201041.shtml?uuid=Aaxqr0tE

Větší vlastenec řekl(a)...

Neviděl. Od Weira jsem pár filmů shlédl, tento však nikoli.
Vůbec jsem toho viděl málo.
Prostě přiznávám bez mučení, že nemám nejdelšího.

Ten film běžel v naší vlasti, leč nezlákal mne ani název, ani informace v tisku. Proč bych se měl dívat na příhody nějakých amerických studentů z tzv.dobrých rodin ? Co s nimi mám společného ? Co mám společného s celou tou společností, s těmi vykořisťovateli americkými potažmo euroamerickými ?
Takhle kdyby se tam nakonec postříleli, jak už to v těch US školách chodí ... Kdyby se ti mládenci vzbouřili proti establišmentu, jako v „If....“

A konečně - mám rád básníky živé, poety plné krve a bolesti a štěstí a síly. Mám rád, když básník navzdory zpívá, když pochoduje se soudruhem Mauserem, zapaluje doly, hovoří na schůzi, zpívá zpěv míru ...

No nic. Musím zas chvíli pracovat.

Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

To je tedy maso...
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/6549-sokujici-statistika-o-homosexualite-gayove-siri-infekce-a-polykaji-vlastni-vykaly.aspx

Na EUportalu se předvedli, jsou statistika a tvrzení pravdivá? Na úrovni anonymního důvěrného...

Harpyje řekl(a)...

:-))))
Jste skutečně nemožný!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Film je o svobodě. Měl jsem na mysli tuto scénu.
Jdu taky do práce. I když nemusím.

Větší vlastenec řekl(a)...

Dozajista jsou, milá Kopretino.
O těch ohavných úchylech náš národ pravdivě informoval již náš pokrokový prezident a jeho nejbližší soudruzi.
A autor Vámi zmíněného článku je pisatelem výsostně českým : http://euportal.parlamentnilisty.cz/Authors/odjinud.aspx
Věřme jim jako Slovu Leninovu.

Připomeňme si, odkud do naší zdravé slovanské společnosti přišlo multikulti se všemi svými nechutnostmi - z Euroameriky, ze světa kapitalismu a demokracie, ze světa násilí a bezpráví, světa odporných nakažlivých chorob.
Ano, ve všech unikulti společnostech je taková zvrhlost potírána, v multikulti naopak vládne.
V našem slovanském společenském zřízení, ve fašistickém Německu, v Íránu multikulti a pojídání výkalů nemají šanci. Úchylové jsou v pracovně převýchovných táborech spolu s Cikány a Židy (Marxužel někdy také s komunisty a sociálními demokraty), houpají se na ramenech jeřábů spolu s izraelskými špiony.

Prostě : Po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem rázně zatočíme se všemi nepřizpůsobivými, a také s jejich pseudohumanistickými obhájci, havlisty a jinými podobnými.
Komory čekají (přechodové i jiné), Lučební závody Kolín připravují rozšíření výroby Uraganu D2.

Jednou bude naše vlast opět čistá, bez nepřizpůsobivých, bez chorob a jejich nositelů.
A pak se bude tančit všude !

informace řekl(a)...

Milá Kopretino, stránky arcigay (pro homosexuály) říkají v podstatě totéž. A varují, pokud jde o profilaxi a hygienu.
Co si myslíte, že dva homo spolu asi dělají?
https://sites.google.com/site/progettogay/orientamento-gay/gay-e-malattie-sessualmente-trasmesse

Harpyje řekl(a)...

Co asi dva homosexuálové spolu dělají, Kopretino?
Se milují.
Co asi dělají dva swinger sex praktikující heterosexuálové?

Anonymní řekl(a)...

Děkuji Vám za odkaz, vážený RRR. Ta scéna je opravdu VELMI poučná.
U Ramónova cepínu, jak jsou mi ti lidé vzdálení ! Celé to prostředí, ta atmosféra - asi to tam opravdu tak vypadá, asi tam ti synci imperialistických vrahů opravdu tak studují, že ?
Mně je ale tak cizí ... doslova jako z jiné planety. Prostě - zfilmovaná lekce nesmiřitelného třídního antagonismu.

Ovšem ta Vámi vyzdvižená „svoboda“ - kde ji vidíte ? Ti chlapci mají jedinou svobodu - obrátit se zády k privilegiím své třídy. Udělají to ? Těžko, že. Vždyť celé to prostředí, celý ten SYSTÉM je postaven tak, aby je udržel v té jejich společenské vrstvě, aby je stimuloval ke snaze postoupit ještě „výš“...
Abych necitoval rovnou naše myslitele - píše o tom hezky Max Weber, viz „stratification hierarchy“. Determinismus prostě existuje; ne že ne.

Prostě - celý ten film má utvrdit WASPy a jim podobné (budoucí) jestřáby, že ten jejich vykořisťovatelský systém je (dosavadním) vrcholem lidských dějin. Že stačí trocha snahy, aby „břemeno bílého muže“ bylo únosné. Aby se i „mladý rebel“ smířil s výlučností svojí vrstvy a třídy, aby rebelováním nepoškodil vlastní systém.
FUJ !

Mír chýším, válku palácům !

Větší vlastenec řekl(a)...

Eh kletě !
Vypadla dvě slova. Račte si doplnit :

„...Prostě - celý ten film má utvrdit WASPy a jim podobné (budoucí) jestřáby v představě, že ten jejich vykořisťovatelský systém je (dosavadním) vrcholem lidských dějin....“

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Jakub |S. řekl(a)...

G o m o r r u mi hned, jak vyšla česky,předal můj nejst., abych ji předal svému nejml. - jehož profesí a vášní je tyhle výlupky lovit. Shltli oba. Já jsem to jenom svým idiotským způsobem prolistoval a přitom občas přečetl tu odstavec, tu začátek kapitoly, a navíc odzadu - su levák, takže by mi vyhovovalo číst v ivrit (stejně k tomu jednou dojde). Ale dojde aji na řádné přečtení. Aj to sa negdy stane, dyž motyka spustí.
A t ě s t o v i n y , vážení: právě jsem se vrátil - od hovoru s pěticí mých potomků, právě se vrátili z italských (ne jihotyrol.) Alp. Postupně mi F (10), Z (5) a dcera sdělili, jako hlavní zážitek, že každá večeře začínala těstovinama... a naznačili: to snad nemuselo bejt, co sme komu udělali...

žibřid řekl(a)...

No, Jakube, neudělali asi nikomu nic... ale na jízlivost odpovím jízlivostí: takové naše republika potřebuje, na takové může naložit svá břímě, takoví ji nikdy nezradí a neopustí a v těžkých chvílích si včas vzpomenou, že v té proklaté cizině jedí špagety! Blééé!

informace řekl(a)...

Pro mne za mne, ať si každý dělá ve svém intimním životě, co chce. Ale ať mne nikdo nenutí připojovat můj hlas k politicky korektnímu bečení některých "pokrokářů".
Svůj názor si taky umím udělat sama.

Kopretina řekl(a)...

Vím, ale článek popisuje statistiku, že se homo mnohem častěji nakazí virem HIV, hepatitidy, mnoho homosexuálů je nakaženo střevními parazity...Asi 67-80% homosexuálů lízá anebo vkládá svůj jazyk do konečníku svých partnerů (tzv. „rimming“, anilingus, fecal sex atd.) a polyká biologicky významné množství výkalů (7), což je mezi homosexuály hlavní příčina hepatitidy a infekcí parazity. ...atd.atd. obsah článku kopírovat nebudu, vše je napsané...
...Vlastně, že se nejedná o normální klasický sex, zřejmě jsem ze staré školy vyznávající puritánské zkostnatělé tradice...Asi jo...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak to, že neudělali ?!
To je snad někdo unesl, do těch naprosto cizích zemí ?
Neunesl, sami tam jeli. A dostali co chtěli. A ještě nášup. Doufejme, že si to budou pamatovat do smrti - jak hrozně je v té Evropě. Bez knedlíků, bez makových buchet, syrečků, slivovice, opravdového rumu z brambor, pravé české turecké kávy.

Prostě - já o vždycky tvrdil, že devizové přísliby atd. byly nutné pro udržení zdraví našeho lidu. Kdyby všichni naši pracující trajdali po světě, kdyby všichni našinci cizinou bloudili, tak by se nám vraceli hladoví, vyčerpaní. nemocní, okradení, zbití ... Zdravotnictví by nestačilo ošetřovat naše doslova bolestně prozřevší turisty.

Kdepak individuální soukromé cesty do Evropa a podobných nebezpečných končin ! Maximálně tak s Čedokem za hranice všedních dnů, jednou za život - a šlus. Ve vlastním zájmu.

Všude špatně, doma dobře ! *** Volte Václava Klause a obnovení plné samostatnosti naší vlasti !

informace řekl(a)...

Jakube,
jak je známo, Italové jedí těstoviny třeba i dvakrát denně. Moje vnučka je chce někdy i k snídani.
Tedy, když někomu nechutnají, může jet do Tyrolských Alp. Tak zas jedí polívku.

informace řekl(a)...

Kopretino,
to říkají i na serveru arcigay, tedy je nemůžeme obviňovat z homofobních předsudků. Nechápu tedy, co je na tom článku v Parlamentních listech skandálního. Uvádí statistiky. Ty se snad nemají uvádět, protože nejsou v linii s politicky korektním trendem?
Jinak nechápu, nad čím jste se pozastavovala.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Naše milá Líza po špičkách vstupuje na terru incognitu ! Rozhlíží se, roztomile velká kukadla vyvalena, co se to kolem děje. Ani slov nemá pro popsání těch dějů nepopsatelných ...
A již zlý prof.H. odkazuje Lízu na rozsáhlou knihovnu : „Hle, zde jest něco o klasické šestce !“

Zastřelit jej ? Málo.

Kopretina řekl(a)...

Ne, chtěla jsem si ověřit, zda-li jsou čísla pravdivá, protože pokud by nebyla byla by to lež, ale když je to pravda, tak tedy cítím určitý údiv nad zvrácenostmi homo...No sodomie...
Naopak velmi kritizuji multikulti a politickou korektnost, kritizující jenom většinovou populaci a nad zvrhlostmi menším taktně mlčet...A co mi vyrazilo dech, že nevím kdy, homo pochodovali Jeruzalémem, svatým a nádherným městem...

Kopretina řekl(a)...

VV nechte těch hnusných a nemístných poznámek, vy asi nemáte žádné přátele, tak jste se rozhodl šikanovat mě, najděte si jinou oběť, komunistický ubožáku, pořád číst ty hloupé kecy o Židech, Němcích, papežencích, marxismu-leninismu-stalinismu, mě nebaví, plevelíte jakoukoliv diskusi pořád tím samým a stejným...No více komentovat nebudu...lepíte se jako veš do kožichu...měl byste se stydět...Holt Válka Roseových...Zkrátka chci říci to, že homo jsou skutečně sodomité...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sl. Kopretině děkuji za lekci sexuální výchovy. Učit se, učit se, učit se ... Nikdy není pozdě.
V.v., těší mne, že budete moci využít filmový materiál k politické práci.
Skromně na závěr, nejen pro paní Harpyji. Zdravou soutěživost je možné podporovat i ve spravedlivém společenském zřízení. Nicméně, © i ™ na Sexiest Man Alive jsou již obsazeny.

Kopretina řekl(a)...

Přesně tak RRR, zkrátka vyznávat určité morální zásady, ne sodomii a obscénosti a perverzitu, to byl smysl odkazu...Kdyby lidé vyznávali normální tradice, ne sodomii a promiskuitu, tak by byl svět mnohem krásnější, méně syfilify, kapavky, AIDS...je nutné pamatovat, že za rozšíření viru HIV mohou homosexuálové...To je jediné, v čem má Hájek pravdu, jediné, že pochod sodomitů Prahou nebo Jeruzalémem je něco neslýchaného a ohavného...

informace řekl(a)...

RRR,
žádný swinger sex pro paní H., ona o tom mluví jen z politické korektnosti.

Schumacher řekl(a)...

VV, ano, s potěšením souhlasím. Dějiny rodů, kdo dynasticky s kým, dějiny válek, slavné bitvy, dějiny umění, jak panstvo hodovalo, dějiny sexu...Jenže zcela neprávem zůstává opomíjeno a to všeobecně jak... Součástí toho jak lidé žili byla denní hygiena, připadně nehygiena.O tom se ve škole neučí. Od bitvy k bitvě, od panovníka k panovníkovi, od říše k říši, o běžném denním životě už méně, lidu sprostného už skoro nic a o tom kde končí včerejší oběd už vůbec nic. Přitom z úrovně hygieny lze lecos dovodit. Žralo to na stříbře leč dělalo do kouta. Podobné je to v literatuře a ve filmu. Lidé, pokud to není dějově zásadně důležité, nevyměšují. Nevyměšují Old Shatterhand ani James Bond, ba ani hrdinové budovatelských filmů. Kultuře stolování a přijímání potravy se věnuje kdejaká barevná tiskovina. Ale čím si lidé utírali zadel, o tom se nedovíme. Přitom je možné, že leckterá vykonaná nebo nevykonaná potřeba ovlivnila dějiny. O tom se nedozvíme. Ještě že lze vygůglit například zajímavou historii novodobého splachovacího záchodu. My tady řešíme zásadní světové problémy, aniž si uvědomujeme jak mnoho hýbe dějinami to jak se kdo vysere (omlouvám se zdejším útlocitným dámám). Každý den si to uvědomuju při ranním trůnění. Nejen jak si kdo ustele tak si lehne, ale jak se vysere, takový bude mít celý den. Faraoni na to měli dokonce specializované lékaře. Záchodologie je podceňovaná věda. Létáme nadzvukovou rychlostí, létáme do kosmu, máme hypersuperpočítače, ale pořádně splachující záchod jsem neviděl. Vlastně jen na trajektu, fungující na principu podtlaku a splachovaný tlakovou vodou. Málokteré "moderní" wc se blíží dokonalosti a štětka je stále nutnou součástí výbavy. Možná, že ne snad jen v Japonsku. A to máme nanomateriály téměř na všechno. Nejlepší, třebaže nejhlučnější splachování je s nádobou umístěnou pod stropem. Bohužel, již opuštěné. Napíšete-li záchodologické pojednání, třeba i okořeněné troškou humoru, bude tu vděčně přijato.

informace řekl(a)...

Schumachere, historie záchodu byla již napsána, od pravěku až do dneška, i o materiálech potřebných k očištění. 200 stránek i se 100 ilustrací,
http://www.terninrete.it/headlines/articolo_view.asp?ARTICOLO_ID=155851

STK řekl(a)...

Neuvěřitelná síla:
Morální zásady, gayové, praktikující ježíšikriste! SEX!!, muslimové, kteří si hledí jen svých zahrádek a do toho navíc Čo-čo-san, Vlastimil, který přiznává, že nemá nejdelšího Vlastence...
Tak vás už nedoženu, velevážení, i kdybych si objednal hned celou rundu jenom pro sebe.
===
Co vlastně dnes roznášel hospodský, že to tu takhle vypadá?
Užívejte dne, štamgasti, já mizím. Dobrou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jéšiškunakřišku, voni sou ale svalovec, RRR !
Já z toho mám takovej mindrák, že si musim dát další bůček s knedlíkem, a samozřejmě taky pivínko. Pak se natáhnu na gauč před telku, a pustím si Novu.
Snad budou dávat nějakej ten americkej film, jak ňákej ten svalovec zachraňuje svět. Pro jednou se personifikuju s nim, a ne s jeho voběťma. S voběťma, kerý sou vlastně my, jen ještě trošku víc vošklivější : Páč v americkym filmu je padouch většinou ten brejlatej (LESKNOU se mu ty brejle !), plešatej, často fousatej (hrajou je Evropani).

Hlavně tam nesmí bejt žádnej ten hnusnej multikulti film vo teplouších, lesbách, intoších, a jinejch těch úchylácích. Páč z toho je našinci jako po tatarskym emetiku.
Jo, takový Íránci, takoví fašisti - ty si s těma buznama dokážou poradit !
A až zvítězíme nad tou Euroamerikou (už podruhý), až zvítězíme nad těma havlovcema a jinejma německejma agentama, tak jim ty pochody Prahou zatneme jako žílu - u samýho pytlíku; jak říkal s.ministr Kopecký.

Jojo, všichni nepřizpůsobivý zasejc skončí v nějakym tom převýchovnym táboře.
A s nima i jejich vochránci, homofilové, romofilé, židofilové.
Naše vlast pak bude úchylůprostá, sexuálně a rasově čistá.
To bude tak krásný !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Blairovou toaletou proti říční slepotě. Chronická zácpa horší než chronická bolest. Možná by zde Šaman mohl zřídit koprologické okénko. P. Schumachere, nechtěl byste zkusit odstavce? Líp by se to četlo.

informace řekl(a)...

Další kniha o záchodu a o velké potřebě. Rose George. Il grande bisogno.
Recenze na http://www.ariannaeditrice.it/articolo.php?id_articolo=32875

Kopretina řekl(a)...

STK, tady nejde o "praktikování sexu homo", ale o statistiky nemocí, polykání výkalů...a tak, vše je popsáno v článku, to není normální klasický sex...Např. "si 67-80% homosexuálů lízá anebo vkládá svůj jazyk do konečníku svých partnerů (tzv. „rimming“, anilingus, fecal sex atd.) a polyká biologicky významné množství výkalů (7), což je mezi homosexuály hlavní příčina hepatitidy a infekcí parazity. (8) Tato praktika se v bestselleru The Joy of Gay Sex (Radosti homosexuálního sexu) nazývá „skvěle chutnající sexování“.
• 17% homosexuálů pojídá anebo se potírá výkaly svých partnerů. (
Více než 10% homosexuálů na území významných měst USA je nakaženo virem HIV. K dnešnímu dni tvoří stále více než 50% známých případů AIDS ve Spojených státech. (30, 31)
• Sperma lehce proniká anální stěnou (ta má tloušťku jen jedné buňky) a rovnou tak vstupuje do krevního oběhu. To zapříčiňuje silné imunologické poškození buněk T a B obranného systému. (14)
• 50% mužského syfilis je přenášena homosexuály jako infekce konečníku a může se během análního styku přenést močovou trubicí na jiného homosexuála. (7)
39-59% homosexuálů je nakaženo střevními parazity, jako jsou červi, motolice a améby (měňavka), běžné ve špinavých zemích třetího světa. (8)
• Průměrný věk, kdy homosexuálové umírají, je 42 let (jen 9% zůstává naživu po dosažení 65. roku). Tento věk klesá na 39 let, pokud je příčinou smrti AIDS. Průměrný věk úmrtí ženatého heterosexuálního muže je 75 let.
atd.atd.
Asi 67-80% homosexuálů lízá anebo vkládá svůj jazyk do konečníku svých partnerů
________________________________
Ale jsem asi ze staré školy, vyznávající zkostnatělé puritánské tradice, vyznávající hodnoty středověkého tmářství a zpátečnictví. Můžu se mýlit, jen jsem narazila na článek, tak jsem ho napastovala...Zde je hospůdka intelektuálů, ne nějakých hloupých ožraleckých opičáků, tak se může diskutovat o všem...

Větší vlastenec řekl(a)...

No to mně povídejte, teda vlastně pište, drahý p.b.s.s.Schumachře !
Za chvíli, jen jak odešlu nějaké pracovní maily, vyrážím na druhý konec Matičky, abych KONEČNĚ začal dokončovat přípravy na páteční předání bytu nějakému VÝZNAMNÉMU Japončíkovi.
Jenže !
Japončík si možná přiveze JAPONSKÉ bidetové prkénko zn.Toshiba (prostě to NEMŮŽE být obyčejný Geberit Aquaclean za cca 75.000 Kč).
Načež všechno odznovu : Rozbourat zeď kvůli připojení vody+elektro, ponořit se útrob nové kuchyňské linky (dveře všech skříněk otvírají motory), provrtat zeď v přesném úhlu kvůli kabelu ...
Při tom všem nerozbít ani jednu obkladačku, neboť jich už 15 let ochraňuji posledních 6 ks.

Do Brusele, jak se na to těším !

Šaman řekl(a)...

Raději jste se měli včera na Dvojce koukat na Persepolis.

Pro ty, kteří zmeškali dnešní díl o Heydrichovi, mohou to dohnat na
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10350893065-heydrich-konecne-reseni/212563235400001-ticho-ktere-neleci/

26 min. pořad se rozběhne po reklamě: Sponzorem pořadu je plyn od Čezu...

Větší vlastenec řekl(a)...

Naše milá Líza, kukadla navrchu hlavičky, půvabná ústa ukryta něžnou ručkou, zděšeně zírá na husté davy odporných úchylů.
Pak koná dle své letory, koná svou oblíbenou metodou : Napastuje cizí článek, a přidá vlastní slova. Kupříkladu "Zkrátka chci říci to, že homo jsou skutečně sodomité...".
Do češtiny přeloženo : Polovina homo praktikujících homosex stává se zvířaty -> druhá polovina provádí na nich sodomii.

Tady je tady tedy dneska ale vážně prdel ...

Všechny heterosexuální vlastence a vlastenky zdraví
Veš polapená v ulepeném kožiše

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sl. Kopretino, a někdy při oněch praktikách vzniká santorum.

informace řekl(a)...

Rick Santorum, I hope You mean.

Větší vlastenec řekl(a)...

No fuj, vážený RRR.
Vlastně HURÁ; díky Vám mám další munici na likvidaci amerikanofilů. Kandidát na prezidenta USA Sex Act Santorum ("...až mu ty jeho velký bílý zuby vypadnou z tý jeho velký dutý hlavy...") a úchyl Divoch Dan ...
To nelze vymyslet.

Díky ještě jednou.

Kopretina řekl(a)...

Zase aby nedošlo k nepochopení, nemám nic proti homosexuálům jako lidem, mají právo se chovat, jak chtějí, nikdo jim nemá právo ubližovat, nebo jakkoliv je perzekvovat a vysmívat se jim, to je jasné, každý se nějak narodí, nicméně smysl odkazu je, upozornění na některá rizika. Nejsem Santorum! Santorum je netolerantní, což já nejsem, může to tak vyzerat, ale není to tak, není a případně všem lidem, kterým se tento příspěvek dotkl, se OMLOUVÁM z celého srdce, OMLOUVÁM se, OMLOUVÁM, nechci se chovat jako netolerantní hovado a hodně jsem přemýšlela, hodně jsem si povykládala a nemohu z toho ani spát, možná už neusnu, no, jeden den bez spánku, to se dá vydržet. Jdu na cestu upřímného pokání, kdybych byla katolička, měla bych to snadnější, mohla bych jít ke zpovědi, nicméně mi nezbude nic jiného, než se zpovídat sama před sebou, no fuj. Aby bylo jasno, ve vztahu Izraele, Palestinců, Židů a Arabů se nemění vůbec nic, na tom si trvám, domnívám se, že je to správný postoj, ale ve vztahu k homofobnímu příspěvku, to je hnusné, netolerantní, nacistické, perverzní a nelidské...Základem všeho je tolerance a láska ke všem lidem bez rozdílu...Jdu na cestu upřímného pokání, protože Bůh je láska. Mněte se krásně, teď už je pondělí...Bože, Bože, co to do mě zase vjelo...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sl. Kopretino, netrapte se.
“Our species’s history is the
progressive triumph of cooperation
over conflict.”
To je možná zajímavější námět k přemítání. Zde je článek Adapted to Culture. Česky o něm píše na NP Jaroslav Petr: Pravěká copyrightová krize.

Kopretina řekl(a)...

Dnes bude v pořadu o kolaborantech Mufti Husejní, psala jsem o něm, no netvor...K tématu je dobrý článek Nacistická propaganda pro arabský svět...
http://konzervativnilisty.cz/archiv/235-nacisticka-propaganda-pro-arabsky-svt
_________________________________

Je mi jasné, že tímto hnusným odporným výstupem si jen škodím a zostouzím se, no lepší je tisíckrát měřit a jednou řezat, jistě, vypadá to nevěrohodně, zřejmě budete se mnou pohrdat, nenávidět mě, nicméně je mi to líto, ale nenadělám s tím vůbec nic. Na EUrabia ani EUportal raději ani chodit nebudu,jsou to rovněž lůzoidní a primitivní servery, to jak EUportal píše o Václavu Havlovi, ABB, Streit a další, to je hnusné. Paní Tydlitátová psala, že až umře Klaus, že nebude psát žádné nenávistné články, jak tak píše lůza z EUportalu nebo Fragmentů
A k Bartošově protižidovském článku, tak Reflex "židovský plátek"
Antisemitské hovado hovoří
http://www.reflex.cz/clanek/nazory/45203/antisemitske-hovado-hovori.html
Vím, že napíšu hovadinu, pak se za to omlouvám, že mi už nikdo nikdy neuvěří, nicméně může mě to mrzet, ale nemůžu s tím nadělat vůbec nic, nemůžu výčitkami svědomí ani spát, ponižuji se, zesměšňuji se, ničím si vizáš a jen a jen si škodím, dnes asi spát nebudu a pak budu v práci jako chcíplina, snad to jeden den vydržím a pak budu spát, spát a spát, alespoň v to doufám, a když ne, tak ne. Budu psát příspěvky o izraelské a židovské tématice, to mi jde nejlépe, stejně asi o ničem jiném psát neumím, Izrael mě pohltil...Asi trpím jeruzalémským syndromem s tím rozdílem, že se nepovažuji za biblickou postavu...

Kopretina řekl(a)...

Nejsem asi normální, svatý Izrael mě definitivně ovládl, sním o Izraeli, musím se tam podívat, jinak to nejde
No jo, ale kdokoliv, co píše nějakou závěrečnou práci, tak vychází z literatury, pramenů, internetových zdrojů a tím se dopouští také krádeže.
To je v naši zemi zlodějů a zlodějů.

Církev Svatá řekl(a)...

Nezanedbatelný počet mužů a žen má hluboce zakořeněné homosexuální sklony. Toto zaměření, které se objektivně vymyká řádu, je pro většinu z nich zkouškou. Proto mají být přijímání s úctou, soucitem a jemnocitem. Vůči nim je třeba se vyhnout jakémukoliv náznaku nespravedlivé diskriminace.
Takové osoby jsou povolány naplnit Boží vůli ve svém životě, a jsou-li křesťany, spojit těžkosti, s nimiž se mohou setkat v důsledku svého stavu, s obětí Pána na kříži.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Nikoliv, sl. Kopretino, vycházením z literatury, pramenů či internetových zdrojů se krádeže nedopouštíte. Tedy pokud své zdroje řádně citujete. Jistě víte, co je a co není plagiát. Země s tím nemá co do činění.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ano, ano, ano.

informace řekl(a)...

Doufám, že jste se už uklidnila, Kopretino.
Nikdo Vás nechtěl zesměšňovat, ani Vás nazývat homofobkou.
Ona totiž ta kampaň proti homofobii začíná nabírat nepříjemné obraty. Jedna věc je přiznání jejich civilních práv zavedením zákonů o civilních sňatcích mezi homo, o zákazu jejich diskriminace na pracovišti, o možnosti adoptovat děti, druhá věc je zákaz projevů homofobie. Tady často docházíme k lynčování osob pro jejich názory, pro použití tradičně známých posměšných slov o homosexualitě.
Kampaň pro uznání rovnoprávnosti osob jiné sexuální orientace se na stránkách některých novin, a mohu říci objektivně hlavně levicových, přeměnila v ostré útoky proti svobodě mínění jednotlivců anebo skupin, které nadšeně nesouhlasí s tímto homofilním trendem.
Na stránkách brazilského Diritto Brasiliano je článek Kriminalizace homofobie, přetištěný italským Diritto, kde se upozorňuje, že zákon, který přirovnává homofobii k rasizmu může vést k omezení svobody náboženského kázání v souhlasu s náboženským dogmatem a svobody vyjádření.
"Há uma preocupação de que seja afetada a liberdade de pregação de padres e pastores dentro dos dogmas das respectivas religiões e que poderia ser reprimida a liberdade de expressão desses segmentos." http://esameavvocato.diritto.it/docs/32393-criminaliza-o-da-homofobia#
Jestliže vyjádřím pochyby nebo nesouhlas s adopcí dětí homosexuálními páry anebo při hovoru použiju některá slova, tradičně používaná v lidovém jazyce jako teplej, burerant a pod., anebo příkře odmítnu avance nějakého nebo nějaké homo, nesmím být soudně nebo mediálně persekvován/a za své mínění. A zesměšňován/a přirovnáváním k opatřením středověkých listin městských států, které trestaly homosexuální praktiku pověšením dotyčného za genitálie.
Udělala jste dobže, Kopretino, že jste článek z P.L. uvedla. Je to také velice aktuální téma, k němuž bychom se měli vážně vyjádřit. Kam až sahají práva menšin a kdy začíná být narušováno právo většiny na svobodný projev mínění.

Kopretina řekl(a)...

Děkuji informace, potěšila jste mě...Nechtěla jsem proti nikomu vyvolávat nenávist...To víte, přirovnávat mě k panu Santorovi, Santoro má 3 dcery a když se ho novináři ptali, zda-li by povolil znásilněným ženám, i kdyby to byla jeho dcera na potrat, odpověděl, že ne...Že i dítě po znásilnění je "Boží požehnání"...takové pako nejsem, jinak pan Santoro je i náboženský turista, byl u Jižních babtistů a přešel ke katolíkům...No můj ateistický bratr nemá rád všechny křesťany, ale i Židy a mohamedány a papeže považuje za nacistu atd.atd. Je velice inteligentní, hodný a vzdělaný, ale jak někdo řekne judaismus, křesťanství a nebo islám, vyletí jako čertík z krabičky...RRR ano, vím, co je plagiát a mnoho lidí plagiovalo své práce, politiky nevyjímaje, náš bývalý předseda socdem Standa Gross, Harpyje s informací nemohou vědět o koho se jedná, ale zloděj nad zloděje...

Schumacher řekl(a)...

VV, tak. Akademicky se můžeme do aleluja hádat o vylepšování světa, kdo co kdy měl či neměl, kdo by teď kdesi na druhém konci světa cosi měl či neměl, jenže abycho si tenhle luxus mohli dovolit, musíme předně uspokojovat základní potřeby. Spoustu civilizačních vymožeností, které bereme jako samozřejmost aniž si uvědomujeme, co všechno je v nich skryto. Že nám na otočení kohoutku teče studená i teplá voda, že stačí sáhnutí na vypínač vypínače a máme světlo, nebo dokonce i bez onoho sáhnutí, protože někde ani nevíme kde je pohybové čidlo, že topení topí, chladnicka chladí a cosi dělá něco užitečného, aniž chápeme jak je to možné. Běda, když to přestane fungovat.

Harpyje řekl(a)...

To jsem to včera večer, nebo spíš v noci, propásla hodnotnou diskusi!
Dovoluji si doplnit Vaši poznámku o vzniku "santorum" (nevím jak tento výraz skloňovat :-))), vážený RRR, o následující odkaz http://en.wikipedia.org/wiki/Campaign_for_%22santorum%22_neologism
Jak jse si pochutnal na bůčku, Vlastenče?

Kopretina řekl(a)...

Tak santorum je stejný hloupý termín jako palestinianismus nebo znám ještě evropeismus...

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, tedy z Vás pan Urban učinil antisemitku...
Re: Udavačství:
Autor: J. Urban Datum: 20.02.2012 08:28
Ah, Frau Netzer, die Deutschen waren doch immer grosse Freunde mit Moslems, nicht wahr? Sind doch treue Freunde gegen den Juden!

Karel Adler řekl(a)...

Pro Kopretinu:
O Chazarském kaganátu zůstalo vcelku minimum zpráv, jednou z nich byla zpráva o neúspěšné misii bratrů Konstantina a Metoděje (později relativně úspěšných na Moravě), dotvrzující politické využití i křesťanského náboženství. Židovství bylo přijato asi hlavně proto, aby mohl kagan lavírovat a nebýt politickou loutkou ani byzantského císaře, ani bagdádského chalífy. Východní Chazaři často přejímali islám a muslimské byly údajně i elitní vojenské jednotky kaganátu. Ty mu ale neudržely existenci - první ho vydrancoval a téměř zničil kyjevský kníže Svjatoslav (inu už tehdy platilo, že kam Rus šlápne, sto let tráva neroste...), dorazili ho později Mongolové. Židé v Rusku ani zdaleka nepocházeli jen z národa Chazarů, nadto během existence kaganátu tamní vládce (kagan) zval židovské obchodníky a určitě jich nezanedbatelné množství přicestovalo. V oblasti Černého moře (Sevastopol, Oděsa atd.) byla židovská komunita ještě od byzantských dob, navíc hodně židovského obyvatelstva bylo ve východním Polsku, které při trojdělení připadlo carskému Rusku. Asi jediný, kdo byl skutečně chazarského původu, byl Lazar Mojsejevič Kaganovič, jeden z organizátorů bolševiky vyvolaného hladomoru na Ukrajině, proslulý šílenou krutostí nezvyklou i pomezi bolševiky (tedy na Džugašvilliho - Stalina neměl, ale to asi nikdo). Domnívám se tak z důvodu jednoduchého jazykového vzoru car - carevič, kagan - kaganovič, tedy někdo, jehož rodina si možná dokonce i dělala nároky na neexistující post kagana Chazarského kaganátu. Jinak půjde u přistěhovalců z Ruska povětšinou o osoby smíšeného původu, podle výskytu genetických alel skutečně s původem ve východním středomoří.

Kopretina řekl(a)...

Pane Adlere, to také řekněte té různé nacistické špíně, která omílá propagandu o chazarském původu ruských Židů...Napsal jste to úplně přesně jako Michael L. Brown ve své díle "Máme ruce od krve" v kapitole "Záplava lží"...

Harpyje řekl(a)...

Matějkova klaka je diskusní póvl, Kopretino.
NP neuvěřitelně upadl, a jeho "kvalita" se odráží nejen ve výběru článků, ale i v úrovni diskutérů. Stačí se podívat na úvodník. Tomu vévodí "slečna" Hájková, ekonomická "kapacita", "vzděláním" nejspíš účetní, a její sateliti.
Co se výběru článků týká, tak ten nemilosrdně odhaluje politické a osobní preference pana redaktora. Copak by nějaký skutečně zodpovědný a nestranný redaktor přetiskl článek s idiotským titulkem "Důkaz o spiknutí popíračů klimatu byl podvrh"?
Nedávno jsem při hledání jakéhosi hesla na Googlu náhodou narazila na jednu psí diskusi z roku 2007. Ze srovnání tehdy a nyní mi bylo smutno. A i když někdy chyběla úroveň, tak byla aspoň legrace. Dřív bylo všechno lepší. Asi stárnu. :-))))
Dodatek
Toto je tedy opravdu síla. Teď se se mi jako ověřovací heslo objevilo jakési slovo v hebrejských literách.

Kopretina řekl(a)...

Tak Kremlík, Vlk, Matějka, případně ještě Semín, to jsou fašisté (vyjma Semína, který je nacistou). Kremlíka nečtu, zbývající autory si přečtu, ale pozor, Vlasta, na rozdíl od mnohých diskutérů NP čte "Allgemeine Zeitung" /teď nevím, jestli je to pravicový nebo levicový plátek, abych hloupě nekecala:-) /, poslouchá BBC, možná čte noviny Times (opět nevím, jestli pravicový nebo levicový plátek, Vlasta se tváří, že je "pravicová" :-)/ a čte judish (zřejmě myslela jazyk východoevropských Židů, který někteří označovali jako "zmršená němčina". Zpočátku Izraelci chtěli tuto řeč zavrhnout, ale nyní došlo k renezanci tohoto jazyka, tento jazyk je důkazem ojedinělé kultury východoevropských Židů...A to ještě psal do diskusí Anklewicz, který psal, že ti Židé, kteří si o sobě mysleli, že jsou vyvoleným národem, pro ty je plynová komora adekvátím trestem, tedy na to jsem pana redaktora upozornila (normálně nejsem bonzák, ale takové názory jdou podle našeho českého zákoníku trestné /hanobení rasy, národa a přesvědčení a může se stíhat půl ročním vězením), jinak nikdy nikde jsem na nikoho nic nepsala, ale když někdo začne schvalovat plynové komory, nacistickou, nebo bolševickou genocidu, to je síla...Víte, póvlu se nezbavíte, vzpomeňte na Janečku, Juchelku, Vodníka, Kastelána, ojjjje, Michaelu, so, jáju, páju, Janu, Clair, Sousedovic Malý Mirek a další, to byli netvoři, kdyby se kvalita Čechů měla určovat podle internetových diskusí, tak bychom byli lůzoidní národ, skutečně bychom vyhovovali pověstí "podlidí", normální člověk nepíše takové ukrutnosti...

Kopretina řekl(a)...

Kde jsou bojovníci za mír? Kde jsou lidskoprávní organizace? 6 milionů nám nestačilo...Kolik milionů ještě třeba...?
http://stejskal.bigbloger.lidovky.cz/c/247399/Iransky-fanatismus-Bez-mezi.html

Jakub S. řekl(a)...

Ano - diskuse na NP před pár lety a dnes... nebe a dudy. Tristesse. Říkal jsem p. redaktorovi, že to tak bude? Říkal. Zoufale a naléhavě a přesvědčeně. Respektive psal. Reakce? - Ále to není pravda, jsme s p. Neffem stejného názoru, že se diskuse podstatně zkvalitní, když skončíme s anonymitou. - Tož tak. Že já tak často musím mít pravdu.

žibřid řekl(a)...

Jakube,
Vy jste nepochopil k čemu se vztahuje můj špagetový komentář? VV ho pochopil dobře a pokračoval ve stejném duchu:-) Prostě mě zarazilo, že Vaši vnuci považují špagety za vadu tak nějak z obecného hlediska a neuvědomují si, že jejich názor je čistě subjektivní.

Kopretino,
znám asi 5 homosexuálů, je jim kolem 40 let jako mě, tak budu sledovat, jestli se už nechystají umřít - jejich průměrný věk se kvapem blíží a někteří ho snad dokonce překonali!
Odkud jste vlastně čerpala tu statistiku? A kolika let se v průměru dožívají transsexuálové (taky jednoho znám, tak abych ho mohl začít pozorovat)?

Jakub S. řekl(a)...

No jo... jenže oni je jaksi o b j e k t i v n ě jedli!
OK then.