sobota 18. září 2010

MOBY DICK 2000: Přípravy na MTF

Laskavé čtenáře žádáme, aby si uvědomili, že se jedná o 10 let staré události - i počítače. Dnešní stroje jsou vyspělejší - jen blbost jejich uživatelů zůstala stejná.


Pondělí 18. září 2000
Příští týden zasedá v našem městě Mezinárodní textový fond (MTF). V přípravě na tuto událost připojili technici do počítačů v našem kanclu intranet. Mgr. Tluč Huba všem novým uživatelům poslal první mail s přílohou, kde jsou pokyny, jak se chovat na vnitřní síti. Nevím, zda ji stihnu prostudovat do příštího týdne - má 17 megabajtů.

Úterý 19. září 2000
Přípravy na MTF vrcholí - do pondělka má stát v Centru tovární komín pro čápa marabu, nové logo Českých Textáren. Šéf Areálu Zdraví a Rekondice Dur Durak truchlí - už si na čápa na greenu zvykl. Zkusil jsem otevřít včerejší 17 MB přílohu mailu od Tluč Huby, ale počítač mi při tom vždycky zamrzl.

Středa 20. září 2000
Juniorovi se na jeho novém počítači podařilo překopírovat 17 MB přílohu, kde jsou Pokyny K Provozování Intranetu, do samostatného souboru - ani jeho mohutný stroj nedokázal otevřít Hubovo dílo přímo v elektronické poště. Ukázalo se, že samotný text má jen 30 kilobajtů - zbytek zabírá logo s čápem marabu.



Čtvrtek 21. září 2000
Zasedání MTF se blíží. Ředitel Běsný Kokot vyhlásil na příští týden Textárenskou pohotovost - nikdo si nesmí vzít dovolenou. Do práce půjdeme i v nový státní svátek. Nemoc bude považována za sabotáž. Šéf rekondičního areálu Dur Durak se loučí s čápem marabu. Pro zaměstnance pořádá Sportovní Týden plný golfování a střelby.


Pátek 22. září 2000
Vedoucí ing. Duto Hlav nás vybídl k účasti na podnikovém Sportovním Týdnu. Dovolenou si kvůli Textárenské pohotovosti vzít nesmíme, ale ST probíhá v podnikovém zařízení ARZ na Jižním Městě, pouhou hodinu MHD od našich textárenských počítačů v Centru. Celý příští týden bude intranet vypnut - implementuje se do něj nová verze PAS3.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

5 komentářů:

informace řekl(a)...

I když to jsou události deset let staré a ten marabu už asi nežije, přesto bych měla pěkný recept na paštiku z čapích jazýčků. Nejlepší by byly jazýčky plameňáka, na to dokonce napsali i oslavnou odu, jaká to byla pochoutka, ale ty byste asi nesehnali.

Moby Dick řekl(a)...

Nebudou ani slavičí jazýčky, milá informace. Preferujeme jednodušší a chutnější jídla - třeba zrovna z Itálie. Dnes zase milá žena Moby Dicka sledovala na Primě pořad "S Italem v kuchyni" a dostala chuť a k večeři připravila:
Plátky z mozarelly (pravé z buvoličího mléka, koupené v Makru) prostřídala plátky rajčat (z "farmářského trhu"), posypala lístky bazalky (ze zahrádky na lodžii) a zalila panenským olivovým olejem. Přikusovali jsme hostivařský chléb.
Mňam!
>>:))

informace řekl(a)...

Vy toho naděláte, Moby Dicku, kvůli jedné caprese!
http://whatscookingamerica.net/Salad/InsalataCaprese.htm
Měl byste se inspirovat vysokou anticko římskou kuchyní!

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
právě jsem se dočetla, že i dnes v Toskánsku jedí čápy. Psaly o tom noviny, že prý první den otevření lovu, v toskánském Fucecchio odstřelili vzácný exemplář černého čápa. Když na toho vašeho nemáte chuť, darujte ho toskánským lovcům.

informace řekl(a)...

Totiž lov na čápa je zakázaný, protože v 16. století ho docela vybili a vrátil se sem až v minulém století. Ve Španělsku je prý také jedli.
A tak jsem na něj nějaký moderní recept nenašla.